De 10 mest vanlige drømmene og hva de betyr

Det sies at drømmene dine er som et vindu til din underbevissthet. Andre tror at drømmer kan forutsi fremtiden. Drømmetolkning har vært tilstede i alle tider og om du mener det har noe for seg eller ikke, så kan det være interessant å lære om drømmer som symboler og hva de kanskje kan bety. Her er en liste med de 10 vanligste drømmene og hva de kan bety. Ved hjelp av Dreamota.com drømmeleksikon på nett har man kommet frem til hva drømmene kan bety.10. Drømmer om vannTemaet vann kan gjelde en hel rekke ting. Innsjøer, elver, bekker, havet, badekar mm. Eksperter på drømmetolking synes å være enige i at vann i en drøm symboliserer alle dine følelser. Hva slags tilstand vannet er i kan være viktig. For eksempel en stille flytende elv som da symboliserer at følelsene dine er rolige og stødige. Men en rasende foss eller en flodbølge kan reflektere en turbulent situasjon i ditt våkne liv. Drømmer om vann har en tendens til å dukke opp når man i livet gjennomgår endringer.

 

9. Drømmer om dødenMange mennesker drømmer om døden på et eller annet tidspunkt. Enkelte våkner etterpå med en trist følelse, men føler seg lettet over å vite at det var jo bare en drøm. Dersom noen nær deg nylig har gått bort, så kan det underbevisste prøve å fortelle deg at du har ikke ennå aksepterte dette tapet. Drømmer kan på denne måten være en del av en mental repareringsprosess.

Dersom du drømmer om din egen død, så kan det bety at noe i livet ditt har minnet deg om din egen dødelighet. Det kan også bety slutten på en fase i livet ditt, som for eksempel slutte på en jobb, ferdig med skole eller avsluttet et forhold.

 

8. Drømmer om å flyVeldig mange liker flyvende drømmer. Det vil si at man selv drømmer at man kan fly. Flyvning sies å representere dine ambisjoner. Hvis du flyr høyt og fritt i drømmen, så kan det være ditt innerste som gir deg signaler om at du har en egenvilje til å oppnå dine mål. Men dersom du har problemer med å holde deg flyvende i drømmen, så kan det være et signal til deg om at du kanskje sikter for høyt og bør justere målet til noe mer oppnåelig.

 

7. Drømmer om å bli paralysertDet kan være ubehagelig å drømme at du prøver å løpe, snakke, rope etcetera, men du klarer ikke bevege deg eller gi lyd fra deg. Enkelte psykologer påstår at det er av den enkle grunn av du ikke kan bevege kroppen i søvne. At ditt drømmejeg forsøker å fortelle kroppen at den skal bevege seg, men den lystrer ikke fordi signalene ikke når frem til f.eks. armer eller ben. En annen måte å tolke dette på kan være at du ikke føler deg istand til å få meningene dine frem eller at du prøver å komme deg bort fra en situasjon som du egentlig burde stå i.

 

6. Drømmer om det svake slagHar du noen gang drømt at du forsøker å slå noen, men slaget ditt har ingen kraft? Dette er en ganske vanlig drøm som kan forklares med en slags konflikt i livet ditt, enten med andre eller med deg selv. Det svake slaget kan komme fra mangel på selvsikkerhet/selvfølelse for å klare å håndtere konflikten eller at man føler seg hjelpeløs.

 

5. Drømmer om utroskapDrømmer om utroskap er også ganske vanlig. Det symboliserer din bekymring for om det kan skje. Det kan også symbolisere at du føler deg usikker i et forhold. Dersom drømmen handler om din egen utroskap, så kan det være i forhold til at du ikke føler deg tilfreds i ditt nåværende forhold, eller at du opplever å være tiltrukket av andre.

 

4. Drømmer om å være nakenIkke uvanlig å drømme om og være naken, heller. Det gjelder for de fleste kulturer og både kvinner og menn. Til tross for hva du kanskje tror, så er ikke dette seksuelt ladet. Drømmetolkere sier at dersom drømmen finner sted på et offentlig sted, så kan det dreie seg om skyldfølelse eller redselen for å bli eksponert (avslørt). Kanskje du holder noe hemmelig for andre og er bekymret for at de skal finne det ut? Det kan også bety at du er ekstra følsom og ukomfortabel med din fysiske fremtoning.

3. Drømmer om å falleHvis du drømmer om å falle og treffe bakken, så er det kun en myte at det betyr din død. Å falle symboliserer en følelse av å miste kontroll over en situasjon, eller frykt generelt. Din underbevissthet forteller deg at du trenger å ta tak i frykten for å gjenvinne kontroll. Jo lenger, større, kraftigere fall, desto større følelse av å miste kontroll ligger i det. Kan også være snakk om egen redsel for å slippe taket i noe, for å prøve noe nytt.

2. Drømmer om å bli forfulgtDe fleste av oss har hatt drømmer på et eller annet tidspunkt hvor vi opplever å bli forfulgt av noe eller noen som vi kan se eller ikke se. Dette defineres som en "stress" drøm. Det kan dreie seg om en situasjon som du vil rømme fra. Dersom du tenker over saken, så finner du nok ut hvilken situasjon det er snakk om. Kan være at din underbevisste vil fortelle deg at du ikke skal fortsette å unngå en person, situasjon eller hva det nå er som "jager" deg.

1.  Drømmer om tennerGanske vanlig å drømme om dette også. Spesielt kvinner kan drømme om at tennene deres brekker eller faller ut. Som drømmesymbol presenterer tenner vanligvis styrke eller virilitet eller selvfølelse, din oppfatning av eget utseende. Du kan kanskje være bekymret for å miste enten din styrke eller ditt utseende. I enkelte kulturer tror man at dersom du drømmer at du mister en tann, så forutser det et dødsfall i nærmeste familie.

 

Så dersom du er mer nysgjerrig du lese mer på nett om drømmetolking. Det er finnes flere typer drømmeleksikon på nett som kan fortelle deg mer.

 

Drøm søtt!

 

                                                                                                                                             Bilder: Pinterest

14 kommentarer

Nabokjerringa

17.11.2015 kl.13:05

Herlige illustrasjoner ^^

irenglede

17.11.2015 kl.13:06

Nabokjerringa: Hehe. Følte at jeg valgte bra til temaene denne gangen, og takk skal du ha. ;D Kos deg på tirsdagen.

Henriette Celin

17.11.2015 kl.14:38

Så interessant! har mange ganger drømt om å ha blitt forfulgt, at andre dør, og at kjæresten er utro. Alle ubehagelige drømmer. Men likte forklaringene her (:

irenglede

17.11.2015 kl.15:49

Bergensergenser: Så bra. Håper ikke du drømte alt på en gang, Bergensergenser. ;0)

Henriette Celin

17.11.2015 kl.15:50

SV: Nei nei, var over flere ulike dager (:

Fotografeen

17.11.2015 kl.16:41

Så fin blogg du har :-) Og for et fint innlegg :-)

På bloggen min finner du foto-tips til bloggen din (y)

Line

17.11.2015 kl.18:12

Dette var nyttig å lese! Jeg drømmer noe helt sykt for tiden, husker drømmene mine lenge og de er helt absurd! haha :)

irenglede

17.11.2015 kl.19:14

Bergensergenser: Ja, skjønner. Jeg bare tøyser litt med deg. ;D

irenglede

17.11.2015 kl.19:15

Fotografeen: Tusen takk. Så hyggelig å høre. Tar en tur innom deg, jeg. ;0)

irenglede

17.11.2015 kl.19:16

Line: Ja, det er noen rare greier. Mange har et rikt indre liv, for å si det sånn. Hjertelig velkommen innom bloggen igjen. ;D

Henriette Celin

17.11.2015 kl.22:32

SV: Det går fint x)

irenglede

18.11.2015 kl.08:43

Bergensergenser: Det er bra. ;0)

Tone :)

22.11.2015 kl.23:19

Har hatt mange drømmer som har disse punktene ... Jeghar ofte rare drømmer så dette var kjekk lesing :) titt innom bloggen min også :)

irenglede

23.11.2015 kl.09:54

Tone: Så hyggelig at du likte innlegget. Ja, skal ta en tur innom bloggen din. ;D Hjertelig velkommen innom igjen, og ha en fin dag.

Skriv en ny kommentar

hits