U - for Uting

God fredag, kjære lesere. Kjempehyggelig med besøk her inne. Idag har jeg valgt stikkordet uting. Uting er det samme som herk. Igår fikk jeg en kommentar på bloggen fra en som hadde lest tipsene mine, og gjerne ville ha tips om hvordan få rengjort kjele med fastbrent diverse i bunnen. I tillegg har han en gipset arm, og trenger et tips på noe som kan håndteres med en arm. Vel, jeg tar da en utfordring og her kommer følgende tips til "Lillebror" og alle dere andre:

Du trenger:

1/2  kopp bakepulver, 1 teskje Zalo eller lignende flytende oppvasksåpe, 1-3 spiseskjeer hydrogenperoxiid. Du får kjøpt 3% hydrogenperoxid på apoteket. Til slutt må du ha en skrubbesvamp. Ingrediensene blandes sammen i en bolle til det ligner på krem. Juster litt med ingrediensene dersom konsistensen ikke stemmer helt.

Påfør skrubbekremen (jeg anbefaler at du bruker gummihanske(r) da du kan få reaksjoner på huden av hydrogenperoxiden). Påfør kremen i et jevnt lag utover det brente området i gryten/pannen. La det virke 5 minutter før du tar med deg gryten/pannen til vasken og skrubber. Til slutt skyller du ut alt det skitne av med varmt vann og vasker gryten/pannen på vanlig måte.

Lykke til!

Jeg fikk enda en forespørsel om tips til hvordan vaske komfyr og kokeplater. Okidoki. Da prøver vi å løse det også.

Bruk en tom og rengjort sprayflaske. Bland sammen følgende: 2 deler flytende oppvasksåpe (Zalo), 4 deler saft fra sitron, 8 deler hvit eddik og 10 deler vann.

Spray blandingen inne i ovnen. Den kan også brukes på risten og stekeplatene. Den kan faktisk være på så lenge som over natten. Må ikke brukes på delikate ting, da dette er sterke saker. Etter at det har fått stå og virke, skal det bare vaskes av. Da skal det bli rent og fint. Det vil også lukte friskt etterpå på grunn av sitronen og oppvasksåpen i blandingen. Håper du blir fornøyd.

2 Oz Dawn, 4 Oz lemon juice, 8 Oz white vinegar, 10 Oz water:

Hjertelig hilsen Domestic Diva

2 kommentarer

Bettina

04.03.2016 kl.17:36

Takk for gode tips, det siste skal prøves ut 👍

irenglede

05.03.2016 kl.16:38

Bettina: Lykke til med det, Bettina! Ha en superfin lørdag! ;D

Skriv en ny kommentar

hits