Varg Veum og jeg

Han stod der lett henslengt ved inngangen til hotellet, og virket som om han var langt vekk i tankene sine. Da jeg kom mot inngangsdøren la han merke til meg, og nikket lett. Jeg nikket forsiktig tilbake. "Virker ikke som du hører til her, du", sa han. "Nei", svarte jeg. "Oslo?" "Ja", sa jeg. "Stikk innom kontoret mitt en tur. Syv", sa han. Jeg nikket og gikk inn på hotellet for å sjekke inn.

Det måtte jeg fordi jeg skulle egentlig ikke bodd der, men på Scandic Neptun Hotell. Det var streik, så der var det stengt. Alle hotellgjester ble sluset videre hit til dette shady hotellet i sentrum. Hvorfor kunne ikke alt bare vært i orden, så jeg kunne bodd på det hotellet jeg hadde bestilt.

Jeg fant kontoret hans. Det var litt småsluffent, akkurat som han.

I glassruten kunne jeg se lyset innenfor. Det tydet kanskje på at han var der alt.

Det var i hvert fall riktig dør.

"Hva gjør du i Bergen?" sa han. "Arbeidsmiljøundersøkelse", svarte jeg. "Jaså, er det det de kaller det", repliserte han. Han myste litt og scannet meg føltes det som. Jeg ble lett utilpass og rødmet. "Hva trenger du meg til?" spurte han. Jeg holdt på slenge ut en fleip om at det kan jo være mange ting, men forholdt meg taus, og tenkte på Trond Espen Seim som Varg Veum, og fikk plutselig mange ideer. Jeg hørte stemmen min si "jeg ringer deg". Han bare nikket, og myste mot meg igjen. På tide å gå. Jeg kjente blikket hans i ryggen, og snudde meg før jeg lukket døren. Det var tett og varmt der inne, og jeg kjente en svetteperle sakte renne nedover ryggen. Han kostet på seg et skjevt smil før jeg forlot kontoret hans. Det ble litt intenst, så jeg fant ut at jeg skulle riste av meg stemningen med en runde vindusshopping. Som tenkt, så gjort.
Jeg fikk liksom ikke den helt store lysten til å shoppe. Var inne i en slags boble, og følte det mysende blikket på meg. Snudde meg flere ganger. Men det var ingen der. "Jeg ringer deg". Nei, ikke ennå. Virker for ivrig. Får ringe senere.

Jeg tok en titt på Ole Bull som russen hadde tøyset med, og hengt et rødt silketau på. Så gikk ferden hjemover til Oslo.

Etter å ha landet på Gardermoen følte meg fortsatt i et litt rart modus, og kjøpte en kaffe for å holde steamen.

Så tok jeg opp telefonen, mens jeg tenkte på utsikten jeg hadde hatt fra hotellrommet.

"Hei, kjære. Jeg er fremme. Kan du hente meg?"

4 kommentarer

Anne Grethe

13.05.2016 kl.13:27

Så herlig skrevet :)))

irenglede

13.05.2016 kl.13:40

Anne Grethe/FotoSeljordslia: Tusen takk. Hadde bare behov for å leke meg litt. ;0)

Bettina

13.05.2016 kl.16:00

Herlig ❤️❤️❤️

Fortsett med dette, det er du god til 👍

irenglede

14.05.2016 kl.11:53

Bettina: Takk og takk. Det var artig å tøyse litt med dette. Goood helg!

Skriv en ny kommentar

hits