Stekt elefantøre - Dagens middagstips!

Mmm, nam nam - elefantøre! Består av karbonadedeig (ca. 100 g per person avhengig av hvor sulten) banket ut som en stor runding, a'la minuttbiff. Bankes eller rulles ut på et bakepapir ark med et annet over. Smør gjerne litt olje under og over, så får du papiret lettere av når elefantøret skal stekes. Krydre med salt og pepper på hver side. Stek i stekepanne og etterstek i ovnen. Tilbehør er ovnstekte grønnsaker med poteter. Jeg har brukt grønne bønner, løk, en pose soppblanding (fryst), paprika, småtomater i biter og potetbiter. Forhåndsstek løk og sopp og ta tilside. Forhåndsstek potetbitene og ta tilside. Bland alle grønnsakene i en ildfast form. Krydre etter ønske. Jeg brukte kun salt og pepper. Stekes i ca. 20-30 minutter på 200-225 grader i ovnen, avhengig av ovn. Ved anretning på tallerkenen, strødde jeg over hakket frisk vårløk.

 





Blir det elefantøre til middag for deg idag? Eller som danskene kaller det - bamsebiff?

4 kommentarer

Victoria Larsen

02.03.2017 kl.15:17

Ser godt ut!

irenglede

02.03.2017 kl.15:19

Victoria Larsen: Her kom det rask kommentar fra deg. Så hyggelig. Håper dagen din blir finere og finere. ;D

Camilla Cecilia

02.03.2017 kl.16:17

Ser veldig godt ut :D

irenglede

02.03.2017 kl.16:45

Camilla Cecilia: Ja, høres rart ut, men smaker godt. ????

Skriv en ny kommentar

hits