Rollermouse og mousetrapper

Heisan!

Har du noen gang opplevd stram nakke, musearm, spenninger i ryggen eller vonde skuldre? Hvis du kjenner deg igjen i dette, kan det være at det er utbredt bruk av datamus og evt. feil arbeidsstilling som er synderen. Tenk bare hvor mye vi sitter ved maskin og bruker datamus. I enkelte tilfeller bør nok den musa få litt ferie.

I dagligtale bruker vi uttrykket musearm. Men hva betyr det, egentlig? Jeg leste en artikkel på Helsenett som forklarer det litt nærmere. Noen kaller det også musesyke, men det går ut på det samme.

Helsenett forklarer det slik: Musearm er ikke et strengt medisinsk definert syndrom. Begrepet inkluderer alle plager som kan forekomme i forbindelse med gjentatte anstrengelser av muskler, sener, nerver og leddbånd.

Vanlige områder som rammes er:

- skuldre
- armer
- håndledd
- hender

Det hyppigste tegnet på musearm er smerter. Ofte vil også nakken verke. Smertene vil som regel tilta ved bruk av PC.

Symptomene varierer etter hvor belastningslidelsen er lokalisert. Felles for alle er at plagene skyldes langvarig bruk av datamaskin.

Hva er årsakene til musearm?

Hovedårsaken er feil arbeidsstilling når en bruker tastatur og mus.

Mennesket er ikke skapt for å sitte stille lenge av gangen. Alle bør derfor sørge for å legge inn små pauser i løpet av arbeidsdagen. Stress ser også ut til å være en medvirkende faktor.

Ved presisjonsarbeid med mus holdes håndleddet i en noe unaturlig stilling. I tillegg spenner fingre og fingertupper seg for å trykke ned taster og gripe om musen.

Smerter i muskler i skuldre og underarmer skyldes spenning av muskulaturen over lengre tid. Dette hemmer sirkulasjonen i muskulaturen som kan gi smerter

Bilde fra Pinterest

Sjekk ut denne linken:

Rollermouse og mousetrapper

Her finner du ergonomiske alternativer til den vanlige datamusa. Disse alternativene kan bidra til bedre arbeidsstilling og avlastning for de delene av kroppen som belastes unødvendig mye av musebruken. Du kan finne flere rollermouse og mousetrapper som kan være vel verdt å investere pengene i. Du investerer samtidig i din egen helse, og kroppen din vil takke deg. Jeg har hatt flere kolleger med belastningsproblemer pga. musebruk og feil arbeidsstilling. Flere av dem har med stort hell gått over til en ergonomisk utformet løsning, og har ikke ønsket å gå tilbake til den gamle datamusa igjen.

Her ser du et eksempel på hvordan en rollermouse kan være. Du kan selv gå inn og se de forskjellige. De kan faktisk utprøves gratis.Greit å vite, ikke sant?

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Ergopartner.no og inneholder produktplassering.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits