Summen av faktorer = Attraktiv

Rart hva man bruker innsiden av hodet til, dere! Med litt tid til refleksjon i helgen, så har jeg altså lekt meg med å lage en liste over hva som betyr at noen er attraktive i et kynisk marked partnermarked hvor kjærlighet ikke er med i bildet, og ordet marked betyr mest i forhold til en kjøp og salg situasjon. Tror du jeg kan ha rett?

Påstand: Det økonomiske bestemmer hvem som er selger og kjøper i forholdet/ekteskapet.

Dersom mannen har sterkest økonomi, så er han kjøperen. Dersom det er kvinnen, så er hun kjøperen. Selgeren er den parten som trenger den andre for å oppfylle eller utligne noe. For eksempel ung, attraktiv, blakk mann søker rik, eldre kvinne i panikkalderen til å finansiere playboyliv eller finansiere prosjekter. Eller eldre rik, lite attraktiv mann søker ung, vakker, ubemidlet kvinne som trofèhustru og for å produsere etterkommere. Eller en fattig lord som trenger pengesterk partner for å kunne holde og drifte eiendommen sin. Eller ukjent stjerneskudd trenger A-kjendis for å løfte seg til A-kjendis nivå selv.

Utseende, avstamning, økonomi, alder, fertil/ikke fertil og høy kjendisfaktor blir derfor listen,  eventuelt med tillegg av hva familien bestemmer hvis arrangert ekteskap også tas med i sammenhengen.

Derfor vil jeg påstå at tiden på mange måter har stått stille. Se til sammenligning på hvilke faktorer som var gjeldende for noen hundre år siden for at noen valgte å gifte seg. Ikke så ulikt i dag, egentlig.

Hørt på Real Housewives of Beverly Hills: "You all know what I had to do to get it. But I'm real good at it."

The Real Housewives Of Beverly Hills Season 6 Taglines Revealed!:  Bilde fra BRAVO TV

Jeg har lekt meg litt med dette temaet i et innlegg tidligere også. Lyst til å lese det? Klikk her:

http://irenglede.blogg.no/1467619509_summen_av_goder.html

Hehe, og for moro skyld la jeg innlegget ut under temaet "jakt" på blogg.no, og under temaet "humor" for min egen blogg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits