Summen av faktorer = Attraktiv

Rart hva man bruker innsiden av hodet til, dere! Med litt tid til refleksjon i helgen, så har jeg altså lekt meg med å lage en liste over hva som betyr at noen er attraktive i et kynisk marked partnermarked hvor kjærlighet ikke er med i bildet, og ordet marked betyr mest i forhold til en kjøp og salg situasjon. Tror du jeg kan ha rett?

Påstand: Det økonomiske bestemmer hvem som er selger og kjøper i forholdet/ekteskapet.

Dersom mannen har sterkest økonomi, så er han kjøperen. Dersom det er kvinnen, så er hun kjøperen. Selgeren er den parten som trenger den andre for å oppfylle eller utligne noe. For eksempel ung, attraktiv, blakk mann søker rik, eldre kvinne i panikkalderen til å finansiere playboyliv eller finansiere prosjekter. Eller eldre rik, lite attraktiv mann søker ung, vakker, ubemidlet kvinne som trofèhustru og for å produsere etterkommere. Eller en fattig lord som trenger pengesterk partner for å kunne holde og drifte eiendommen sin. Eller ukjent stjerneskudd trenger A-kjendis for å løfte seg til A-kjendis nivå selv.

Utseende, avstamning, økonomi, alder, fertil/ikke fertil og høy kjendisfaktor blir derfor listen,  eventuelt med tillegg av hva familien bestemmer hvis arrangert ekteskap også tas med i sammenhengen.

Derfor vil jeg påstå at tiden på mange måter har stått stille. Se til sammenligning på hvilke faktorer som var gjeldende for noen hundre år siden for at noen valgte å gifte seg. Ikke så ulikt i dag, egentlig.

Hørt på Real Housewives of Beverly Hills: "You all know what I had to do to get it. But I'm real good at it."

The Real Housewives Of Beverly Hills Season 6 Taglines Revealed!:  Bilde fra BRAVO TV

Jeg har lekt meg litt med dette temaet i et innlegg tidligere også. Lyst til å lese det? Klikk her:

http://irenglede.blogg.no/1467619509_summen_av_goder.html

Hehe, og for moro skyld la jeg innlegget ut under temaet "jakt" på blogg.no, og under temaet "humor" for min egen blogg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

irenglede

irenglede

55, Oslo

Velkommen til mitt lille magasin med daglige postkort til de som har lyst til å titte innom. Tanken er å være til glede, nytte eller underholdning, og kanskje treffe med et tips eller to. Kontaktinformasjon er mail til: irenglede@getmail.no

Kategorier

Arkiv

hits