Alfabetbloggeren - F - Fyr var det her!

Grilling, folkens! Grilling!

Enkelte blir helt "grillomane" i løpet av sommersesongen. Kan kanskje ha noe med at man lengter så veldig etter sommerlige ting i løpet av mørketid og hufseleg vær. Så i dag blir det rett og slett tips til en grillmeny. En to-retters med hovedrett og dessert.

Du kan lage hovedretten på to måter: Enten grille hele kyllingbryst eller kalkunfilet penslet med olje og presset frisk sitron, krydret med salt, pepper og frisk timian.

Eller så kan du dele kyllingfilet eller kalkunfilet i passe biter og tre på et grillspidd sammen med sammenrullede skiver av sitron, annenhver sitronskive og kylling/kalkunbit. Når de er tredd ferdig på grillspiddet, så pensles de med olje og krydres med salt, pepper og frisk timian.

 Bilder: Pinterest
Tips til tilbehør er å forhåndskoke poteter for deretter å vende dem i litt olje eller smeltet smør pluss salt, pepper og friske urter - gjerne rosmarin. Så griller du dem, enten tredd på spidd, eller separat sammen med at kylling/kalkun griller også.

Du kan ha en frisk salat til, og så var middagen klar.

Så var det desserten.


Til desserten bruker du stenfrukt, fortrinnsvis fersken og/eller nektariner. Fjern stenene og del dem i to. Sprinkle over bittelitt honning og bittelitt olje. Grilles til de ser grillet ut, og er gjennomvarme/gjennomstekte. Når de er ferdig stekt, så strør du litt grovt havsalt over dem. Serveres med vaniljeis.

Det er så godt, så godt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits