Alfabetbloggeren - F - Fyr var det her!

Grilling, folkens! Grilling!

Enkelte blir helt "grillomane" i lpet av sommersesongen. Kan kanskje ha noe med at man lengter s veldig etter sommerlige ting i lpet av mrketid og hufseleg vr. S i dag blir det rett og slett tips til en grillmeny. En to-retters med hovedrett og dessert.

Du kan lage hovedretten p to mter: Enten grille hele kyllingbryst eller kalkunfilet penslet med olje og presset frisk sitron, krydret med salt, pepper og frisk timian.

Eller s kan du dele kyllingfilet eller kalkunfilet i passe biter og tre p et grillspidd sammen med sammenrullede skiver av sitron, annenhver sitronskive og kylling/kalkunbit. Nr de er tredd ferdig p grillspiddet, s pensles de med olje og krydres med salt, pepper og frisk timian.

 Bilder: Pinterest
Tips til tilbehr er forhndskoke poteter for deretter vende dem i litt olje eller smeltet smr pluss salt, pepper og friske urter - gjerne rosmarin. S griller du dem, enten tredd p spidd, eller separat sammen med at kylling/kalkun griller ogs.

Du kan ha en frisk salat til, og s var middagen klar.

S var det desserten.


Til desserten bruker du stenfrukt, fortrinnsvis fersken og/eller nektariner. Fjern stenene og del dem i to. Sprinkle over bittelitt honning og bittelitt olje. Grilles til de ser grillet ut, og er gjennomvarme/gjennomstekte. Nr de er ferdig stekt, s strr du litt grovt havsalt over dem. Serveres med vaniljeis.

Det er s godt, s godt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits