Alfabetbloggeren - F - Fyr var det her!

Grilling, folkens! Grilling!

Enkelte blir helt "grillomane" i løpet av sommersesongen. Kan kanskje ha noe med at man lengter så veldig etter sommerlige ting i løpet av mørketid og hufseleg vær. Så i dag blir det rett og slett tips til en grillmeny. En to-retters med hovedrett og dessert.

Du kan lage hovedretten på to måter: Enten grille hele kyllingbryst eller kalkunfilet penslet med olje og presset frisk sitron, krydret med salt, pepper og frisk timian.

Eller så kan du dele kyllingfilet eller kalkunfilet i passe biter og tre på et grillspidd sammen med sammenrullede skiver av sitron, annenhver sitronskive og kylling/kalkunbit. Når de er tredd ferdig på grillspiddet, så pensles de med olje og krydres med salt, pepper og frisk timian.

 Bilder: Pinterest
Tips til tilbehør er å forhåndskoke poteter for deretter å vende dem i litt olje eller smeltet smør pluss salt, pepper og friske urter - gjerne rosmarin. Så griller du dem, enten tredd på spidd, eller separat sammen med at kylling/kalkun griller også.

Du kan ha en frisk salat til, og så var middagen klar.

Så var det desserten.


Til desserten bruker du stenfrukt, fortrinnsvis fersken og/eller nektariner. Fjern stenene og del dem i to. Sprinkle over bittelitt honning og bittelitt olje. Grilles til de ser grillet ut, og er gjennomvarme/gjennomstekte. Når de er ferdig stekt, så strør du litt grovt havsalt over dem. Serveres med vaniljeis.

Det er så godt, så godt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

irenglede

irenglede

55, Oslo

Velkommen til mitt lille magasin med daglige postkort til de som har lyst til å titte innom. Tanken er å være til glede, nytte eller underholdning, og kanskje treffe med et tips eller to. Kontaktinformasjon er mail til: irenglede@getmail.no

Kategorier

Arkiv

hits