Alfabetbloggeren H - for Hotell anbefalinger

Tjolahei, tjolahopp!

I dag har jeg lyst til å nevne fire fine hoteller litt rundt omkring, som jeg kan anbefale. To av dem er, naturlig nok, i Sør Frankrike siden det er dit vi reiser mest. Jeg har i hvert fall hatt fine opplevelser på hvert eneste ett av dem.

Villa Grand Argentina, Dubrovnik, Kroatia

Har tidligere vært en ferievilla. Senere hotell. Champagnefrokost inkludert i prisen for den største suiten. Litt uvant med alkohol så tidlig, men holder man seg til ett glass, så går det greit. Soldekket hadde en herlig utsikt til Gamlebyen. Deilig sted. Svømmebasseng både inne og ute.

 

Hotel Belles Rives, Juan les Pins, Frankrike

Tidligere eid av den amerikanske forfatteren Francis Scott Fitzgerald. Hotellet er i en helt særegen stil. Be om rom nr. 50, da får du den flotteste terrassen. Følelsen av å åpne de franske skoddene for første gang.......snakk om å få Rivieraen bølgende over seg. Her kan du bestille en matrett som heter en meter kanapeer (eller 1/2 dersom du ikke orker en hel meter, hehe).

 

Old Cataract hotel, Aswan, Egypt

Agatha Christie's velkjente krim "Døden på Nilen" ble filmatisert herfra. Det var som å gå rundt i en film, faktisk.

Eksotisk, og fantastisk vakkert, spesielt rett før solen gikk ned, med et helt spesielt lys. Fra vår suite hadde vi utsikt både til Nilen og til ørkenen.

Hotelldirektøren hadde et godt øye til meg, og jeg fikk store buketter med friske blomster og fruktfat hver dag. Flott, men kleint. 

Hotel Negresco, Nice, Frankrike

Den velkjente "kuppelen" i Nice. En selsom hotellopplevelse. Vår suite var inspirert av Napoleon. Du må tåle at folk bukker og nikker og bærer kofferten din selv om den har hjul. Hotellet er en blanding av kunstgalleri og museum. Restauranten Rotonde er helt spesiell, innredet som en gammeldags karusell. Vi spiste alle frokoster der, for den var helt nydelig. Litt innimellom spilles tivolimusikk og hestene snurrer.

Vi satt flere ganger og ventet på James Bond i baren Le Relais, men han dukket aldri opp. Som trøst prøvde vi Vodka Martini "shaken not stirred". Barkeeperen hadde en morsom kveld på jobb.


Disse hotellene er verdt å prøve, spør du meg.
Ønsker fortsatt god ferie, til de som har det.

 

2 kommentarer

annebe

18.07.2017 kl.17:10

Ser jo helt fantastisk ut... var sikkert flotte opplevelser også :)) Fortsatt fin sommer til deg :))

irenglede

18.07.2017 kl.18:16

annebe: Ja, det var det virkelig. Takk, og det samme til deg også! ??

Skriv en ny kommentar

hits