Alfabetbloggeren O - for Orecchiette

 

Orecchiette, kommer fra det italienske ordet "orecchio" (øre) og "etto" (liten), og er pasta formet som små ører fra det sørlige Italia .

Kanskje jeg kan friste deg idag med orecchiette pasta med bakte mini kyllingkjøttboller og kremet tomatsaus?

Kjøttboller
  • 2 skiver loff uten skorpe
  • ¼ kopp melk
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 2 ss. revet gul løk
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 ss creme fraiche
  • ½ ss salt
  • ¼ ss. pepper
Pasta + Saus
  • 2 kopper orecchiette pasta
  • pastakjele med mye vann, en neve salt og en skvett olivenolje oppi
  • ¼ - ⅓ kopp forberede-pasta-vann. Vann du tar fra etter at du har kokt pastaen.
  • 1 kopp Tomat og Basilikum pasta saus, ferdig fra glass eller hermetikl
  • ½ kopp kremfløte
  • ½ kopp mini mozzarella ost i form av små "baller" (Finner du ikke det, så kan du bruke vanlig mozzarella og hakke opp)
  • Frisk hakket basilikum

Bland brød og melk i en bolle. La stå og trekke i ca. 5 minutter, før du blander i resten av ingrediensene til kjøttbollene. Blandingen skal fremstå ganske fuktig. Klargjør en stekeplate eller panne til å ha i ovnen enten smurt eller med bakepapir. Form små boller med f.eks. en teskje (la teskjeen stå i et glass med vann mellom hver kjøttbolle). Sett kjøttbollene med litt mellomrom på stekeplaten. La dem steke på høy temperatur (225 grader) inne i ovnen i ca. 7 minutter. Ta dem ut og la dem stå i romtemperatur mens du forbereder saus og pasta.

Kok pastaen i en kjele utfra forklaringen på pakken. Bruk så en sautepanne med høye kanter eller en kasserolle til å først varme den ferdige pastasausen i. I pastasausen tilsetter du pastavann og kremfløte og lar dette simre et par minutter. Så tilsetter du kjøttbollene, og lar retten surre et par minutter til, før du til slutt har i pastaen, mozzarella og hakket basilikum. Basilikum har du på rett før servering. Da skulle det se omtrent slik ut:



 

Salat og ferskt brød til dette er godt tilbehør.

Husk å kose deg med maten.

Klem fra Domestic Diva (mitt alter ego)

2 kommentarer

Victoria Larsen

25.07.2017 kl.13:18

Ser helt nydelig ut! :-)

irenglede

25.07.2017 kl.22:48

Victoria Larsen: Er kjempegodt. Takk for kommentar. ??

Skriv en ny kommentar

hits