Boeuf Bourguignon – fransk høystgryte

Nå som høsten etterhvert gjør sitt inntog- hva er vel bedre enn en deilig fransk biffgryte. Denne er med bacon og grønnsaker og en hel flaske vin!

Tid tilsammen: Ca. 2 timer
Koketid: Minst 1½ time, gjerne lenger
Kan mette antall personer: 6
Lag gjerne retten dagen før, så kan du varme den opp dagen etter, da blir den veldig god.

Ingredienser:
1 kg oksekjøtt (bog eller rygg)
100 g røkt bacon i ett helt stykke
300 g gulrøtter
3 løg
50 g smør til steking
salt og friskkvernet peber
3 ss hvetemel
3 fedd hvitløk
½ dl cognac
1 flaske rødvin
1 krydderbukett bundet av timian, rosmarin, laurbærblad og persille

Tilbehør:
800 g kokte eller ovnstekte poteter

Boeuf Bourguignon

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i store terninger på ca. 5 x 5 cm. Skjær baconet i små terninger på ca. 1 x 1 cm.

2. Skrell gulrøttene, og skjær dem i grove stykker. Rens løken, og skjær dem i tykke båter.

3. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, og brun kjøttet i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Legg det brunede kjøttet til side på en tallerken, og la gryten være varm.

4. Stek løk, gulrøtter og bacon i gryten, til baconet er sprøtt. Legg oksekjøttet tilbake i gryten. Dryss med mel, tilsett hakket hvitløk, og bland godt/vend godt rundt. Tilsett cognac, og la det steke med til det slutter å bruse. Hell rødvin i gryten, og legg krydderbuketten ned i gryten. Skru ned varmen, og legg lokk på.

5. La retten småkoke i minst 1½ time, men gjerne lenger. Server med poteter.

Vel bekomme!

4 kommentarer
    1. RebeccaHasselgard: Tusen takk. En dag det passer, så kan du prøve den hvis du har lyst. Det går an å bytte til alkoholfri vin i oppskriften, og cognacen kan droppes. Fin søndagskveld til deg. ;D

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg