Matvalget idag – Quiche!

Lunsj eller middag?

Quiche med luftig parmesanbunn -

 

Bunn:

0,5 dl vann

0,5 dl olivenolje

1 ts salt

2 ss parmesan, nyrevet

2 ts tørrgjær

3 dl hvetemel

Fyll:

100 g sopp

  smør til steking

2 fedd hvitløk(kan sløyfes)

2 stk vårløk

100 g kokt skinke

2 stk egg

1 dl melk

1 dl cottage cheese

salt

pepper

2 kvister frisk timian, hakket

2 dl ost, revet

4 stk tomater i skiver

Slik gjør du det:

Bland sammen varmt vann og olje til “fingervarmt”. Tørrgjær tilsettes samen med hvetemelet. Tilsett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min. Smør en paiform, 24/26 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn ved 200 ºC på nederste rille i ca 10 min. Del sopp i båter/skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger. Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten. Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten. Stek videre ved 200 ºC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet. Legg skiver av tomat over i de siste 15-20 min.

Gjør klar en enkel salat med valgfri type salat, en revet pære og en appelsin i biter oppi salaten. Ha gjerne et par skiver spekeskinke ved siden av. Så er det bare å kose seg!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg