Vil du bli rik? Del I

Det er 16 vaner som kan bidra til at du oppnår ditt potensiale for å skaffe og beholde rikdom. Rådene kommer fra en bok som heter “Rich Habits” av den amerikanske forfatteren Tom Corley. Det er snakk om 16 vaner som rike mennesker har til felles, og som du også kan ta til deg dersom du ønsker det.

Din autopilot kan være med på å bidra til om du blir rik eller fattig. Intelligens, talent og sjarm er flotte egenskaper, men kanskje ikke nok til å skille rike fra fattige. Det kan være at du finner svaret på forskjellene i våre daglige vaner (eller uvaner). Ubevisste vanerelaterte aktiviteter og tanker kan oppta så mye som 40% av vår våkne tid. Det betyr at 2 av 5 minutter kontinuerlig baseres på autopilot. Vaner er en nevrologisk passasje til basal ganglia, en golfballstørrelse av masse og vev sånn omtrent midt i hjernen, i det limbiske system. Denne nevrologiske passasjen fungerer som en slags snarvei i hjernen, for at hjernen skal spare energi. Når en vane er opprettet og lagret i dette området så tar hjernen på en måte en light variant av vurdering/involvering før en avgjørelse blir tatt. Vi vet stort sett om våre egne vaner og uvaner.

Forfatter Tom Corley har brukt en del år på å studere forskjellene i vanene og uvanene mellom rike og fattige mennesker. Dette arbeidet har resultert i en bok utformet som en manual for hvilke vaner du kan tilegne deg for å bli rik.

Jeg kommer til å dele temaet i to, slik at du får 8 tips av meg i dag, og de 8 siste i morgen. Så følg med. Det kommer mer.

Før du leser videre, så husk at dette ikke kommer direkte fra meg, men fra en amerikansk forfatter. Tall og sammenligninger som er gjengitt er med amerikansk utgangspunkt, men jeg tror at det uansett ikke er ulikt her i landet.

                                                                                                                             Bilder Pinterest

Cool Crafts You Can Make for Less than 5 Dollars | Cheap DIY Projects Ideas for Teens, Tweens, Kids and Adults | Felt Piggy Banks | http://diyprojectsforteens.com/cheap-diy-ideas-for-teens/:

1)   Lev innenfor det du har råd til

Undersøkelsene viste at de som har blitt rike stort sett lever på 80% av det de tjener og setter av 20%. Så og si alle som strevde økonomisk levde over det de hadde midler til. De brukte mer enn de tjente. For mange av dem var gjelden overveldende. For å unngå å komme i denne fellen, eller komme ut av den gir Tom Corley følgende råd:

 • Ikke bruk mer enn 25% av det du tjener på bolig, uavhengig om du eier eller leier.
 • Ikke bruk med enn 15% på mat (husholdning).
 • Underholdning bør ikke overstige 10% av budsjettet, og ferie ikke mer enn 5%.
 • Vurderer du billån, så hold deg innenfor verdien av 5% av budsjettet. Hold deg unna leasing. Ta godt vare på kjøretøyet underveis, og gjerne behold det så lenge du bare kan.
 • Hold deg unna kreditter og kredittkort.
 • Tenk på sparing og investering som to forskjellige ting. Du skal aldri tape på å spare. Prøv å ha en buffer med en sum tilsvarende levekostnader for 6 måneder i tilfelle noe uforutsett skulle skje (at du mister jobben, vaskemaskinen ryker eller lignende).
 • Prøv å sette av så mye du kan i forhold til pensjon.

Lottery ticket gift basket I made for my mom's 64th birthday!! It has 64 dollars worth of lottery tickets.:

2)   Ikke spill!

Mange av de som strever økonomisk spiller lotto og lignende hver eneste uke. Helt ekstremt få av disse vinner penger og blir rike. Rike mennesker tror stort sett ikke på hell i spill (med noen få unntak). De skaper sin egen flaks. Hvis du likevel insisterer på å spille, så bruk av penger du har satt av til underholdning hver måned.

Why you should build a reading den, and how to do it.:

3)   Les hver dag

Lest informasjon hver dag vil øke din kunnskap om business og karriere. Dette vil gjøre deg mer verdifull for kolleger, klienter og deg selv. Blant rike mennesker, så leser 88% av dem i 30 minutter hver dag. Vel så viktig er hva man leser for lærdom og nytteverdi. Ved å øke kunnskapen sin, setter rike mennesker seg istand til å konkurrere med andre. De får bedre grunnlag til å se nye eller andre muligheter, noe som kan overføres til muligheter for å tjene mer penger. Bare en av femti personer som sliter økonomisk leser seg opp daglig.

TV Wall. #LADavids #DisfrutaelMomento https://www.facebook.com/pages/Sexi/1402482520062913 https://www.facebook.com/pages/Disfruta-el-Momento-Enjoy-the-Moment/750346691726285?ref=hl https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205594480199469.1073741833.1177040085&type=1&l=e18e2f7c91:

4 )   Glem TV og internet for en stund

Hvor mye av din verdifulle tid er du parkert foran en skjerm? 2/3 av de som betraktes som rike mennesker bruker mindre enn en time foran TV’n hver dag, og det samme med internet, dersom det ikke er jobb relatert. De bruker heller tiden til nettverksbygging, ekstrajobbing, egenutvikling eller frivillig arbeid. Blant folk som sliter økonomisk, så bruker 74% mer en enn time foran TV skjermen, og 77% mer enn en time for underholdning fra internet.

A raging male silverback gorilla - Doing it is better than how it looks.:

5)   Kontrollèr følelsene dine

Enhver tanke du måtte ha trenger ikke til enhver tid å bli formidlet gjennom munnen din. Enhver følelse du måtte ha, trenger du ikke agere på umiddelbart og hele tiden.. Når du sier hva du enn måtte ha på hjertet, så risikerer du å såre andre mennesker. Å være løsmunnet er en vane hos 69% av de som strever økonomisk. 94% av rike mennesker filtrerer sine følelser. De forstår at ved å la følelsene ta overhånd, så kan de risikere å ødelegge forhold på jobb og ellers. Vent med å si hva du mener til du har kjølt deg ned og fått litt tid til å samle deg og tenkt over saken objektivt.

21 Ways to Start a #Networking Conversation with Anyone www.levo.com:

6)   Bygg nettverk og involver deg i frivillig arbeid

Du kan bygge opp verdifulle relasjoner som kan resultere i flere kunder eller at du får deg en bedre jobb. Av rike mennesker så gjør 3/4 av dem en aktiv innsats i disse sammenhengene. Av de som sliter økonomisk, så er det kun 1 av 10 som gjør det. Mange rike og innflytelsesrike mennesker er involvert i styre og stell i frivillige sammenhenger. Å opparbeide gode relasjoner til disse kan hjelpe deg videre.

Rose Hill Designs by Heather Stillufsen:

7)  Gå utover grensene i jobb- og forretningsliv

“Det står ikke i arbeidsbeskrivelsen min”-syndromet er tilfelle for mange som ikke har oppnådd særlig suksess. Som følge av det har de aldri blitt tilbudt særlig muligheter eller økt ansvar. Dette igjen innvirker på at lønnen ikke øker særlig mye fra år til år, om de i det hele tatt beholder jobbene sine. Rike mennesker gjør seg nærmest uerstattelige, slik at arbeidsgiveren ønsker å beholde dem ved å gi dem mer i lønn. Du kan skrive artikler i faget ditt, tale på samlinger og møter, og ivareta nettverket ditt fortløpende.Folk med suksess jobber hardere for å oppnå mål og gjør det aller beste de kan i den jobben de har.

Be A GOAL Digger! What great things will I attempt for God? What great things will I expect from Him?:

8)   Sett mål, ikke ønsker

Du kan ikke kontrollere utfallet av et ønske. Et mål, derimot er det mulig å styre i retning av. Hvert år følger 70% av de rike bestemte mål som de vil oppnå, mens kun 3% av de som strever med å få endene til å møtes gjør det.

 

Lykke til!

Husk det kommer 8 nye råd imorgen.

Hei var det fredag.

;0)

 

4 kommentarer
  1. Mange gode råd =) Jeg ønsker deg er riktig god lørdag videre og en fortsatt fortreffelig helg 🙂 Hilsen en som blogger om hvordan det er og leve med angst og deprisjoner og i tillegg være en mamma til ei i fosterhjem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg