Eggende

Kunne du tenke deg litt variasjon når det gjelder retter med egg? Fine å ha på koldtbordet eller til vanlige måltider i løpet av dagen. Her er to forslag:

Djevelegg

Du trenger hardkokte egg (jeg kokte mine i 10 minutter). De skal skrelles og deles i to på langs. Så tar du ut eggegulen med en skje og plasserer i en bolle for seg. Sett de halve hvitene pent på et fat, og la stå i kjøleskapet til du har ordnet resten. Bland eggegulene med 1 teskje majones pr. gule, paprikapulver og pepper etter behag. Bland det godt sammen i en blender eller med en gaffel. Så trenger du egentlig en sprøytepose, men du kan også bruke en plaspose hvor du klipper av tuppen. Fyll posen med eggegule blandingen og sprøyt opp i de halve hvitene. Dryss gjerne litt paprikapulver over til slutt. Ypperlig fingermat. Løft opp og putt inn.

 

Omelettmuffins

Beregn ett egg pr. omelettmuffins.Visp egget med salt pepper og evt. litt kremfløte. Som smakstilsetninger har du et hav av muligheter: Purre, løk, paprika, revet ost, tomat, skinke, reker, laks, bacon, spinat, revne gulrøtter osv. osv. Bland det i eggerøren og hell i muffinsform i metall som du har smurt på forhånd. Ikke bruk muffinsformer i papir. De flyter bare utover. Du kan bruke papirformer dersom disse settes ned i en metallform. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Nydelig med en frisk salat til.

Håper det smaker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg