Søndagsmiddag på en onsdag

  Hei, venner av bloggen!

Sulten?     Lurer du på hva du skal ha til middag i dag?

På mandag hadde jeg en liten bursdagstreff hjemme. Siden det var jeg som var bursdagsbarnet, så fikk jeg bestemme menyen. Det ble kyllingfrikassè. Det ble så vellykket at flere spurte etter oppskriften. Så som den bloggeren jeg er, fant jeg ut at det jo måtte bli et innlegg så flere kan prøve denne retten. Det er en av mine favoritter, og smaker bare godt. Sausen blir nyyydelig! Gjør gjerne klart dagen i forveien, for dette tar litt tid. Men det er verdt det.

                                                                                                                            Bilde:Bing

Du trenger:

Til kraftkoking sammen med kyllingen:

1 hel, rå kylling

1/2 ss hele pepperkorn (ikke obligatorisk, du kan også bruke knust pepper)

2 laubærblader

1/2 purre i 2-3 biter

Salt (etter behag)

2 buljongterninger

1 gulrot i 2-3 biter

1/2 løk i 2-3 båter

Vann så det dekker kyllingen

Sett alt over til koking i samme kjele. Ta tiden fra kokingen starter og 1 time.

Mens kyllingen koker, så tar du følgende til grønnsaker som skal være i selve frikassèen:

1 gulrot pr. person, skrelles og deles i spiseklare biter

Kålrot i samme mengde som 1 gulrot pr. person, skrelles og deles i spiseklare biter

1 selleristang pr. person, renset og delt opp i spiseklare biter

1/2 purre i strimler

1 lite blomkålhode, renset og delt opp i små små buketter/biter

Urter etter ønske. Jeg bruker frisk timian, ca. 1 ss.

Ha dette stående klart i en bolle i kjøleskapet.

Beregn videre 2 poteter pr. person som forhåndskokes med skall på. Når de er ferdig kokt skal de skrelles og deles opp i båter eller biter.

Etter en time siler du av kraften fra kyllingen & co oppi en kjele eller bolle, slik at du tar vare på kraften (den skal du bruke senere til å blande ut sausen med).Ta ut kyllingen og rens den for kjøtt som du deler i passe biter. (Skal så og si falle fra hverandre). Grønnsakene som har kokt med kan bare kastes.

Rist en jevning av 1 stk kremfløte (3 dl. – ja, er det fest, så er det fest) og 2 ss hvetemel blandet med salt, pepper og litt malt muskatnøtt. Varmes i en stor kjele til det ligner en saus. Ha oppi alle grønnsakene og spe på med kraften du har tatt vare på. La koke i sausen i 1/2 time før du har i kyllingkjøttet. Ha i potetbitene til slutt, og fortsett å tilsette kraft til du har en fristende frikassè. Ikke glem å smake til sausen til du får den slik du vil.

Får du dreisen på denne, så får du garantert skryt.

Og du….. veldig godt med flatbrød til.

Vel bekomme!

4 kommentarer
    1. Stikker bare innom for å gratulere deg, sånn litt på etterskudd med bursdag…
      GRATULERE MED VEL OVERSTÅTT 🙂 🙂
      Ha en fantastisk dag, Iren 🙂 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg