If nothing goes right – go left!

Brødchips, se nederst i innlegget.
 

Hei bloggvenner!

Jeg kom over visdomsordet, som jeg har gjengitt i overskriften til dere, for en stund siden. Det var noe jeg festet meg ved. Det er et visdomsord, samtidig som det er en lek med ord.

For meg passer det bra i hverdagen. Man kan bli så satt i sine rutiner. Den samme veien, de samme rutinene, den samme butikken. Stadige gjentagelser for å lette hverdagen. Men enkelte ganger kan det enkle og gjentagende bli traurig. Derfor har jeg begynt å veksle på om jeg bruker buss, t-bane, bil eller går. Jeg prøver å bytte på hvilken matforretning jeg bruker, og jeg forsøker å variere hvordan jeg kommer meg dit jeg skal. Det kan være forfriskende med litt forandring, og man kommer litt ut av hverdagsboblen, om jeg kan kalle det det.

Når det er sagt, tenker jeg en del på hvordan man gjentar rutiner også innenfor matlaging og spising. Visse råvarer brukes på samme måte igjen og igjen. Derfor lanserer jeg nå begrepet “To sider av samme smak”. Da tar jeg for meg en råvare eller ingrediens, og presenterer forslag til to bruksmuligheter av den som gir helt forskjellig smak. I første omgang kommer innlegg om dette ikke på faste dager, men når jeg finner gode eksempler som jeg vil fortelle dere om. Idag foreslår jeg to varianter av hvordan bruke gammelt brød:

Alternativ 1)

Det er jo selvfølgelig grenser for hvor mye krutonger og griljermel man kan bunkre opp, så jeg foreslår i første omgang tips på noe man kan spise med en gang det er laget. Hva med Croque Monsieur? Et varmt smørbrød, fransk som bare det.

Til hver person bruker man to skiver gammelt brød, en stor håndfull revet ost (gjerne rester det også) og cirka en suppeøse bechamel saus (hvit saus) krydret med salt, pepper og revet muskatnøtt (ja, den må du lage på forhånd) og 2-3 skinkeskiver. Rist brødskivene lett i en brødrister, eller stek dem på hver side i en stekepanne i smør, alternativt stek dem lett i stekeovnen. Legg en stekt/ristet brødskive på bakepapir på et stekebrett. Smør på litt smør. Legg på skinken. plasser brødskive nr. 2 på toppen. Hell over en liten øse med bechamel saus. Strø over revet ost. Stek i ovnen til osten har smeltet og har fått farge. Mmmm! Tilleggstips: Jeg har sett denne oppskriften brukt på daggamle croissants også. Bare for å ha nevnt det.

 

Alternativ 2 er lånt fra KK)

Skjær brødet i supertynne (og da snakker vi veeeldig tynne) skiver som du deler i fire, smør litt olivenolje og ønsket krydder på skivene og sett i ovnen på grilling. Stekes i et par minutter og det blir fantastiske chips. De kan spises som de er, eller sammen med f.eks. dip.

Kos deg!

 

2 kommentarer

Siste innlegg