Stinn av gryn

 

Nei, dette er ikke et innlegg om penger. Her mener jeg bokstavelig talt stinn av gryn – semulegryn. Minner meg virkelig om barndommen dette her. Bestemor laget ofte semulegrøt til oss barna. Grøten het bamsegrøt hjemme hos oss, fra historien om Gullhår og de tre bjørnene. Grøtrester ble ofte brukt til semulepudding med rød saus.

Vel, først kjøper du semulegryn.

Du trenger 1,2 dl gryn

Så tar du 1 liter melk av valgfri type, men helst ikke kefir og lignende.

 
 

Dette blander du sammen i en kasserolle under stadig omrøring og småkoking i ca. 10 minutter. Grøten må passes på hele tiden. Hvis ikke svir den seg, eller det blir klumper. Du kan ha i valgfri søtning mens du småkoker grøten, eller etterpå når den er ferdig. Enkelte velger også å ha i en klype salt og evt. litt smør, men det er valgfritt. Dersom du bruker smør og/eller salt så får grøten en rundere smak.

Etter 10 minutter er den ferdig, og klar til å nytes. Husk å blåse på, så du ikke brenner deg!

Det enkle er ofte det beste.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg