Lyver du?

Heisan!

Jeg trenger egentlig ikke å stille det spørsmålet som står i overskriften, fordi de fleste av oss lyver. Leste en interessant artikkel i Damernas Värld nr. 10/2016 om løgner og det å lyve. Der står det at de som er sosialt fremgangsrike har en ting til felles; de lyver. Den som er en total sannhetssiger er egentlig en ganske så ekkel person. En av de vanligste type løgner er at vi krydrer litt ekstra for å få oss selv til å fremstå som litt bedre enn vi er. Løgner brukes også mye som sosialt smøremiddel, og de fleste løgner er “snille og omtenksomme” løgner for at andre skal føle seg bekvemme.

Du tror ikke at du gjør det, men du gjør det du også. I realiteten er det kanskje nødvendig for at vi skal fungere i dagens samfunn. For vi er alle løgnere, og vi lyver mer og mer.

I sammenheng med dette kom jeg på en vits fra facebook. En dame/jente prøver en kjole og spør venninnene om hun ser tykk ut i den. Å, neida. Du kler den kjempegodt. Nydelig farge til deg. Så en lignende setting fra menn/gutter. En av karene løfter opp t-skjorten og dasker seg på magen. Han medgir at han har begynt å bli feit. Kameratene stemmer i, og legger til: “Ja, og støgg er du også”.

 Bilde fra Pinterest av løgndetektor

Idè og artikkelinnhold stammer fra Damernas Värld.

 

Svenskene har en 7 på topp liste om løgner. Her kommer den:

1. Ting som går an å måle

Sprang du 5 kilometer på 27 minutter? Eller var det egentlig 31 minutter? Har du noen gang skavet litt av på hvor mange kilo du veier? Eller kanskje lagt på noen kvadratmeter når du snakker om boligen din? Du er ikke alene…..

2. Din CV

halparten av alle CV’er inneholder feil. Vi overdriver ofte vår innsats i ulike prosjekter og avrunder oppover når vi forteller om hvor lenge vi ble på en arbeidsplass.

3. Mailen som forsvant i cyberspace

For jordens totale skare gjelder ikke unnskyldningen “Jeg svarte ikke på mailen fordi jeg ikke rakk”. Her heter det i stedet “Hvilken mail?” “Den må ha havnet i spam.”

4. Æsj, den selfien tok jeg bare for gøy

Virkelig? Testet du ikke både posering og filter før du la den ut på Tinder og/eller Facebook?

5. Utseendet

Hvor mange forteller ærlig om at de har fikset på for eksempel lepper eller bryster?

6. Sexpartnere

Man runder gjerne av oppover, hvis man er hankjønn. Eller nedover, dersom man er kvinne. Dett er er selvfølgelig å generalisere, men det baserer seg på de normer som gjelder i samfunnet – fortsatt.

7. Utro? Ikke jeg?

Ytterst får er stolte av å ha vært utro. Derfor er det flere som holder helt stilt om at de har våknet opp i feil seng.

 

Så da vet du det.

Ønsker deg en fin onsdag (og det er helt sant).

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg