Eksklusivt maleri

Hei midt i søndagen!

Er veil greit å snakke litt om kunst idag….. Hehe. For en del år siden leste jeg en artikkel om en finsk kunstner, Yrjö Edelmann, som hadde en utstilling i Stockholm. Jeg ble helt fascinert av bildene hans. Dessverre var prisnivået for høyt for meg på det tidspunktet. Skuffende, siden jeg hadde så utrolig lyst på et bilde av Yrjö Edelmann. Hva gjøre?


Her har jeg kopiert et foto fra hjemmesiden hans, av et av maleriene til Yrjö. Det er så naturtro at folk går bort og piller på “tapen”, fordi man tror at det er noe som er pakket inn. Så er det forskjellige navn på bildene, som f.eks.”Wrapped Picasso”. En flott kunstner med et innslag av humor, også. Å, det var så perfekt for meg. Men hva gjøre?

Det har seg slik at bestevenninnen min har malt i alle år. Hun er rå, synes jeg, og jeg elsker alt hun maler. Vi kom tilfeldigvis innom Yrjö Edelmann, og jeg viste henne fotoet av maleriet som jeg ikke klarte å få ut av hodet. Så plutselig slo det meg, så jeg spurte helt spontant;”ville du klare å male noe sånt?”

Så fikk jeg et herlig svar:”Gir du meg en utfordring?” Hun sa at dersom hun klarte å få det ferdig i tide, så skulle jeg få det til bursdagen min. Bildet skulle også få et navn “Innpakket Yrjö”.

Det ble ferdig i tide, og er en kopi av stilen til Yrjö Edelmann – en hyllest .Jeg har hatt det i mange år, og elsker det. Det er den flotteste gaven jeg noensinne har fått. Jeg ble utrolig stolt og rørt over en slik presang. Her ser du bildet som henger hjemme hos meg:


Det er mitt….bare mitt.Jeg blir varm av glede hver gang jeg ser på det.

Har du noe i hjemmet ditt som betyr spesielt mye for deg?

Ha en finemang søndag.

6 kommentarer

Siste innlegg