Alfabetbloggeren C- for Chanel, Cafè, Croissant

Tror jeg nettopp beskrev den perfekte dag i overskriften. Hadde jeg skrevet Gabrielle Bonheur, så hadde ingen så mye som løftet på øyenbrynet engang. Men det var det opprinnelige navnet til Coco Chanel. Det som fascinerer meg mest med Coco Chanel, i tillegg til det hun fikk til som designer og forretningskvinne, var at hun omskapte seg selv til det stilikonet som hun til slutt ble oppfattet som.

Moren var ugift da Gabrielle ble født, og døde i en alder av 32 år av bronkitt. På det tidspunktet var Gabrielle 12 år. Aubazine kloster sitt barnehjem ble hjemmet til Gabrielle og hennes to søstre frem til hun ble 18 år, og ikke fikk være der lenger. Hennes to brødre ble sendt ut for å jobbe på forskjellige gårder, og bodde aldri sammen med søstrene i perioden hvor de måtte bo på barnehjem. I perioden i klosteret, så lærte Gabrielle/Coco å sy, noe som skulle være til stor gavn for henne senere i livet. For å gjøre en lang historie kort, så utviklet Coco Chanel seg i sin nye identitet til en skarp forretningskvinne og designer.

Motehuset Chanel er kjent for den doble C-logoen, Chanel drakter (gjerne i bouclè),

“den lille sorte”, Chanel vesken

og parfymen Chanel No5. Chanel brukte også kameliablomst som tilbehør. Chanel introduserte langt på vei “costume Jewelry” – ikke fullt så eksklusive smykker, men inspirert av blant annet reiser til Orienten og Egypt. Chanel introduserte tidlig jersey i dameklær, noe som var meget uvanlig, og vakte oppsikt.


I denne sammenhengen blir cafe og croissant tilhørende for stemningen og den franske følelsen.

For eksempel her:

Så bestiller jeg dette:
 Bilder fra Pinterest
Følg med, folkens. I morgen blir det bokstaven D som skal inspirere.

Håper dagen din har vært fin hittil, og at den fortsetter med det.

Klem
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg