Tips til fine pakker

Vil gjerne tipse dere om litt innpakningsmuligheter av gaver. En presang til fødselsdag eller annen anledning kan bli enda mer hyggelig med litt fin eller original innpakning. Ta en titt her, og bli inspirert:

Hva med en tapetrest, et silkebånd og en pen silkeblomst? Hva gjør du dersom du ikke har gavepapir? Jo, bruker grovpapir og tegner på sløyfe gavelapp og noen fine prikker. Til sist en fancy variant i fake hvitt krokoskinn og fire sløyfer på toppen samt matchende gavelapp.

Her er det brukt hvitt preget papir, smårutete bånd og pen blomst. Til sist en variant med blomstrete papir eller stoff, fin silkesløyfe farget kort og fake eller ekte blomst.

Da er det bare å pakke i vei!

Mottakeren blir garantert positivt overrasket   ;o)

Liten jobbereise

Heisan!

Jeg har nettopp vært på en liten tredagers jobbereise nordover. Jeg elsker å la blikket sveipe over bladhyllene før jeg bestemmer meg endelig. Så tre blader fikk bli reisefølger mitt denne gangen. Det ble litt tyngre enn planlagt. Men, skitt au!

 

Mye fristende var det på motesiden også. Jeg klarte å gå på en liten veskesmell. Det ble dyrere og tyngre enn planlagt. Men, skitt au!

Kan vise dere i et senere innlegg hva jeg klarte å raske med meg. Den kan såvidt skimtes i bildet.

Mye snefall. I bakgrunnen (dersom det er synlig på bildet) kjørte hele 18 snømåkere etter hverandre. Artig for turister og “dessa som er små”. Etter litt avising mm. tok dette flyet meg nordover. Ble forsinkelse, men skitt au!

Vel fremme etter jobbemøter første dagen, var det på tide med en god kopp te og mine tre reisevenner, nemlig Vogue, InStyle og Harper’s Bazaar

Ja, der var det litt av hver å sikle på. Ble sittende å lese og titte, og glemte nesten bort å legge meg. Men fikk litt søvn, så skitt au!

Så gikk det slag i slag, tre heile dager til ende med møter og atter møter.

Det var bare så utrolig deilig å komme hjem igjen. Duret rett bort til Starbucks og kjøpte en megastor kaffe, før gemalen kom og hentet meg og kjørte meg hjem.

Den smakte fortreffelig. Til tross for å ha fått i meg såpass mye koffein, så sloknet jeg som et lys etter at jeg kom hjem.

Dett var dett.

Årets første

Hei du! Er du som meg, at du gleder deg til årets første is og årets første jordbær?

Da skal det være skikkelig soft ice, ikke noe lollipop eller annet saftsøl. Men skikkelig fløteis, og den skal spises ute.

Jordbærene skal være norske, store og røde – saftige og søte. Ikke noe belgiske bær som smaker slangeagurk.

Jeg kan formelig kjenne duften og smaken av dem!

Jeg forlanger at våren og sommeren kommer nå med en gang!

LBD

Blir vi noen gang lei av den lille sorte kjolen, dere? Nei, tror ikke det, og godt er det. Her er noen eksempler fra Chanel. Jeg er klar, sier jeg bare…..

Og se på denne lille saken her. Jeg falt ihvertfall pladask.

Selv om vi nordmenn bruker mye sort til hverdags, spesielt i vinterhalvåret, så er LBD (little black dress) aldri feil i mine øyne.

Skal vi pynte oss litt idag?

Må jeg bare….

Nærmere våren så må jeg bare ha litt forandring på fingre og tær. Vet ikke hvilke farger jeg tar først, men holder en knapp på korall.


Nydelig farge, når det nærmer seg vår og sommer.

Så kom jeg over disse lekre her, fransk med gulltip, og kanskje til og med den spesielle ringen. Gleder meg

til neste time hos negledamen. Da blir det ett av disse bildene jeg tar med meg for å beskrive hva jeg vil ha.

Bli med i sengen

Å, søndag er virkelig dagen til å kose seg i sengen. Nyvasket, velduftende sengetøy, og nyvasket velduftende Iren. Så er det bare å dra dynen over seg og sveve på hvite skyer. Ah, hvile!

Men jeg kan jo ikke sove bort hele søndagen heller, så kanskje jeg foretar meg noe nevenyttig som Domestic Diva. Ja! Da baker vi brød! Jeg vil gjerne dele denne oppskriften med deg, som jeg ble tipset om av en kollega:

Grunnoppskriften på brødet er som følger:

 • 500g hvetemel
 • 1/4 ts tørrgjør
 • 1,5 ts salt
 • 4 dl vann

Alternativ oppskrift med valnøtter og honning fra bloggen «Raus Mat»:

 • 330g hvetemel
 • 60g siktet rugmel
 • ¼ ts tørrgjær
 • 50g valnøtter
 • 2 ss akasiehonning
 • 10 g salt
 • 3,5 dl vann

Start med å blande sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Dette gjøres på under ett minutt for hånd. Det eneste viktige er at ikke det er noen store melklumper i deigen. Ha over plastfilm og glem deigen i minimum 12 timer (gjerne 18). Da skal deigen ha doblet seg i størrelse og boble og koke under plastenfolien.

Ha rikelig med mel på benkeplaten og hell ut deigen. Brett så deigen inn mot midten to ganger, snu deigen 90 grader og gjenta brettingen.

Finn så frem bakepapir og ha på rikelig med mel. Ha deigen på bakepapiret med brettene ned og sett bakebollen over og la den heve videre i 2 timer. Når det er 30 minutter igjen av hevetiden setter du ovnen på 250 grader og setter en jerngryte med lokk inn i ovnen. Etter 30 minutter tar du ut gryta og ?vipper? deigen ned i gryta ved hjelp av bakepapiret (nå skal deigen ligge med ?bretten i været?). Sett på lokket og plasser gryta i ovnen. Etter 30 minutter tar du av lokket og senker varmen til 200 grader ? stek videre i 15 minutter. Nå er brødet ferdig i gryta og klar til avkjøling på rist.

Når du først har smakt dette brødet og forstått hvor uendelig lite arbeid det krever vil du bli hektet du også. Variasjonsmulighetene er uendelige og konsistensen er et eventyr. Brødet på bildet er av deigen med valnøtter og honning ? perfekt til blåmuggost eller en god suppe. Før du vet ordet av det kan du kalle deg for BAKER.

Perler for svin

Idag har jeg lyst til å inspirere litt til bruk av perler, og så har Domestic Diva et lite tips til middag om du vil la deg friste.

Først litt perleprat:

Først tenkte jeg at det kan bli litt kjerringaktig med perler. Men jamenimeg så mange hyggelige bemerkninger jeg har fått når jeg har brukt disse smykkene. Anhenget til dette halssmykket er litt morsomt, i og med det er festet en liten prinsessekrone oppå selve perlen, og så likte jeg den grå dype fargen. En favoritt!

Disse perleøredobbene har i perioder “bodd” i øreflippene mine. De kan brukes til absolutt alt. Piffer opp kjedelige antrekk, og gjør at jeg føler meg litt mer kledd. Veldig glad i disse.

Så titter Domestic Diva innom en liten tur for å tipse om følgende:

(og jeg lover – dette er godt)

Skjær svinefilet i biter/skiver og stek i panne med godt smør og pepper.

Etterstek i ildfast form sammen med 1/2 tomat i ca. 20 minutter på 200 grader. (Jeg liker ekstra godt stekt).

Lag bearnais eller kjøp ferdig. Her er trikset å tilsette litt karri som ekstra krydder. Smak til, og ikke ha for mye i med en gang,

Så anretter du på tallerkenen a’la som på bildet, og avslutter med å strø grovt havsalt over kjøttet. Aldri feil med litt salat, Her er det brukt ruccola.

Det blir en god lørdag!

Nyt maten, og ikke bare kast innpå fordi du har dårlig tid. Du fortjener å kose deg litt.

Big Time!

Jeg har flere forskjellige armbåndsur. Noen store noen små, runde, firkantede, avlange osv. I det siste har jeg blitt mer og mer begeistret for de jeg har med runde urskiver, og som er litt store, nesten herreklokker. Her er tre av dem som brukes litt på rundgang:


Den nederste er innkjøpt i Washington og er i stål med rosegull og strass stener. Bruker den ofte sammen med en lillefingerring innkjøpt i Juan les Pins i rosegull også og med små diamanter. Passer såååå fint til hverandre.

Klokken i midten fra Giorgio Armani bruker jeg ofte sammen med et litt chunky sølvarmbånd. Den brune klassiske skinnremmen i kroko passer til det meste. Er veldig begeistret for den herreaktige retrostilen på denne klokken, men det er faktisk er dameur.

Den siste er er en stålklokke fra Arts & Crafts. Med stener på timene og i dobbel rekke rundt uret, samt på noen av sideleddene. På urskiven er det lys tekst på mørk bunn, med forskjellig type ord som respect, happiness osv. Dette armbåndsuret bruker jeg når jeg ikke har for mange eller fremtredende smykker ellers. Gjør mye ut av seg.

Det går litt i faser. For ikke lenge siden var jeg veldig på dette med litt små ur. Men nå er det store og runde som gjelder.

Hva er klokka, forresten?

Ønsker deg en fin fredag. Ta tiden din tilbake!

Martina til frokost

 

Ja, det gjelder å stå opp med det rette benet først. Opp og hopp, folkens! God morgen!

Idag koser jeg meg med en bøtte kaffe (eller egentlig en bøtte steamet melk med kaffesmak, hehe) og bøkene jeg vant for en tid siden. Frokosten idag er skive med kokt skinke på og min herlige kaffebøtte. Føler at jeg trenger litt ekstra koffein for å komme igang idag.

Så morsomt å bla igjennom disse bøkene, og finne mer inspirasjon.

Her er det mye å hente til nye blogginnlegg.

Nå er skiven fortært, bare et lite linfrø igjen på asjetten, og kaffebøtten min er nesten tom. Da er det frem med fine notatboken for å skrive opp litt inspirasjon og ideer.

Sånn. Da er jeg klar til å gå på jobben!

Vet på forhånd at dagen blir litt krevende på jobb idag, så det er fint med en god start.

Takk for at du besøkte bloggen min. Det synes jeg alltid er hyggelig!