Umake par

Hils på Bernie Ecclestone, sjefen for Formel 1 og hans kjære Slavica fra Romania.

Han sier, sitat; “Hun synes jeg er fryktelig høy når jeg står på lommeboken min.”

Vitner om stor selvinnsikt og humor. Tommelen opp!

Kåret til ukens smil.

Bilderesultat for bernie ecclestone slavica bilder

Paret har to barn sammen.

Utrolig hvor høye, kjekke og mørke enkelte menn blir med pengeboka iorden. Hehe.

Tjener penger selv, jeg.

Verdens søteste kolleger

Som overraskelse, siden jeg hadde bursdag i løpet av helgen som var, så hadde verdens søteste kolleger ordnet en markering med kjøpekaffe, kaker, bær og frukt, sang, blomst og gave.

Her er restene som står igjen på mitt kontor:

Nå er cellofanen tatt av blomsten, og den står så fint plassert på pulten min.

Jeg liker enkelte retro produkter, og disse var jo kjempesøte. 3 håndstrikkede bomullskluter fra hvitt til sterk rosa, søte prikkete servietter og et kjempefint lys i supersøt lysholder. Heldig, jeg.

Haha. Rakk ikke å ta bilde av kjøpekaffen, fordi den tok jeg med meg videre i møte og kunne nyte resten der. Skal si koffeinen slo positivt inn, så jeg var skjerpet som få. Så gikk pappkoppen rett i bøtta etterpå før jeg rakk å tenke “bilde”. Ikke helt proff blogger enda, nei. Og, jamen sa jeg skjerpet…..

Ønsker deg en fin dag idag. Alle fortjener å føle seg litt bortskjemt.

Litt ferieshopping!

Når man får denne katalogen i posten, er det ikke lenge til det er avgårde på tur. Ingen tvil om at det er chartertur denne gangen, ja.

Masse fristende.

Handler nok ikke alt jeg trenger til tur fra katalogen.

Har klart bestemt meg for tre must-haves.

1) Birkenstocks som er snille mot føtter i varmen. Ønsker ikke ny runde med skognag.

2) Solkrem med høy solfaktor. Ellers å kan mye av ferien bli ødelagt av solbrenthet.

3) Et par nye spesielle solbriller. Valget er mellom disse og et annet par som ligner, men er lyse hele veien rundt. Jeg har vel egentlig bestemt meg.

Nei, får se å komme meg avgårde på jobb. Ikke mer tid til ferieplanlegging nå på morgenkvisten.

Klem fra meg.

Litt reisefeber igjen….

Gleder meg sånn til neste tur. Da får jeg alltid litt positiv reisefeber i forkant. Prøver å kurere den med å tenke på hyggelige ting fra forrige tur.

Jeg tar med meg så mange rare souvenirer hjem. Fra Edna Falao sitt sted på Ramatuelle stranden straks utenfor St. Tropez tok jeg med meg denne artige serviett- og bestikkholderen. Til og med parkeringslappen har jeg spart på. De har også kommune som skal ha parkeringspenger akkurat som her. Hehe. Så en iskjeksholder fra St. Tropez. Åh, pistasj is fra merket Barbarac. Velg den første iskiosken i retning fra den store parkeringsplassen, langs havnen og mot sentrum i St. Tropez. Det er en grunn til at det oftest er her det er lengst kø. Nammenam!

Bilde egenhendig takk med iPhone av St. Tropez langs havnen. Nesten som et postkort, synes jeg.

Kommer ikke utenom Laduree. Lurer litt på hvor lenge jeg skulle mumset makroner for å bli lei. På det lille kartet, ser du innringet min favorittsmak, og det kommer nok ikke som noen stor overraskelse.

Fyrst Albert & Co er heldige. Tenk å ha å nydelige blomstrende trær på terrassen sin. Jeg får nøye meg med mini appelsintre og litt andre div. i annet format enn det du ser her. Dette var før blomstringen startet her hjemme, og gjorde seg så nydelig opp mot den vakre kremfargede fasaden.

Ha en superbra mandag.

 

 

Ville du ha pantsatt kona?

Hei på en søndag. Idag koser jeg meg med lang frokost og avislesing. Fant noe i Aftenposten Søndag som jeg synes var spesielt interessant. Det var en artikkel skrevet av Roar Østgårdsgjelten. Så fritt etter artikkelen har jeg lyst til å nevne litt om innholdet. Vi har nå laveste rente på 5000 år, ja fem tusen år! I Mesopotamia for 5000 år siden var renten på 33% og låntakeren måtte pantsette både kona, elskerinnen, slavene og barna (ikke tidsrelevante bilder, kun eksempler):

Life was different in the 50′s......there was a Blue Law that required stores and most places of work and business to be closed on Sunday.

I want to be bad like this!!!! ahhaha yeah right...

This part of American History cannot be forgotten nor ignored.

Hvis historien om den økonomiske veksten hadde vært en klokke med 24 timer, hadde 99% av veksten skjedd de siste 20 sekundene. Utrolig!

Videre stod det å lese på siden etter denne artikkelen en annen artikkel av Knut-Erik Mikalsen som handlet om hvordan får mest mulig ut av bonuspoengene hos flyselskapene. Eksempler viste at ved å benytte bonuspoeng og handle direkte i flyet, så kan du risikere å betale kr. 400,- for en gin tonic, kr. 600,- for et gavekort som er verdt kun kr 100,- og kr. 120,- for en lefse som vanligvis koster kr. 25,-, Røverkjøp? Javisst, men feil vei.

Så hold på pengene, og ha en fin søndag.

Min dag idag

Har bursdag idag. Med navn på kake og gode greier. Vært mye å styre med, i positiv forstand, idag. Har kost meg med fine mennesker, og hatt en kjempefin dag.

Kjære gemalen skulle virkelig overraske med noe jeg ønsker ønsker ønsker meg. Så hadde de ikke riktig farge i butikken. Ja, ja, da ligger den i bestilling, da. Får bare glede meg til den kommer i løpet av mai.

Åh, litt sliten jeg. God kveld fra meg!

Club Sandwich a’la Irenglede

Hadde dette til middag tidligere i uken og det var mums. Mengde avhenger av hvor sultne dere er. Jeg brukte til 2 personer:

4 skiver toast (for 2 hele som deles i 4 halve sandwicher)

2 never potetgull med salt

Majones

2 tomater

Valgfri salat

1 kyllingfilet i biter – stekes på forhånd med salt og pepper

1 pakke bacon, stekes i biter

Løkringer etter ønske

4 trestikkere (uten smak)

4 tomatbåter til pynt

2 skiver cheddar ost

Tilberedning og montering:

Legg ut 4 toast på bakepapir på et stekebrett.

Påfør majones.

Legg på salat, kylling, ny runde med majones, bacon, tomat og løk + cheddarostskive på toppen.

Legg på toastskive på toppen av dette.

Balanser det inn i stekeovnen og stekes midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Stikk to stikkere i hver sandwich. De hele sandwichene skrådeles i to. Plasser tomatbåt på toppen.

Legg på potetgull sammen med sandwichen oppå et hyggelig fat og nyyt!

Da håper jeg du får en riktig god middag.

Vil du være med på en dag med Irenglede?

God morgen, og opp og hopp!

Vel, altfor sent ute i forhold til ellers. Går nesten i søvne og slår på maskinen for å sjekke blogg, mailer mm. og for å legge ut dagens blogginnlegg.

Deretter dusjer jeg, kaster på meg klærne, pusser tenner (sminke får jeg ta på på badet på jobb). Litt parfymesplash må på.

Inn med avisen.

Ferdig påkledd, ut og møter solen på vei til bussen.

En god spasertur på ca. 25 min. gjør at jeg våkner.

Pga. dårlig tid, rakk jeg ikke frokost hjemme. Blir kjøpefrokost som inntas mens jeg starter dagen med mailsjekk og gjennomgang av to-do listen min.

Etter en hel dag med møte maraton kommer jeg inn på et tett og varmt kontor. Opp med vinduet. Her må det luftes.

Litt utfordrende saker idag, så jeg må minne meg selv på at:

Tiden går så fort til arbeidsdagen er over, og vips så er gemalen utenfor og kommer for å hente meg og kjøre meg hjem. Heldig, jeg.

Vi skravler i bilen på veien hjem, lytter til radioen og svipper innom nærbutikken for å handle middag.

Det blir middagshandel på Kiwi, og et appelsintre! På impuls! Gleder meg til å plassere det.

Klarte  å besemme oss for Club Sandwich. Det var et godt valg. Note to self: Bli flinkere til å planlegge mat og innkjøp.

Så det fristende ut? Kan komme med oppskrift imorgen.

Avslutter kvelden med TV titting, litt lesing og blogging. Tok noen oppfølgingstelefoner ang. planlegging av bursdag til helgen. Hodet på puta etterpå og borte på null komma svisj. ZZZZZzzzzz – Natta!

Ikke en superspennende dag, men vi har alle hverdager. Juhu, har skaffet meg appelsintre, jeg!

 

Er dette for drøyt?

Hva er vel bedre enn en kopp deilig te eller kaffe og et glossy magasin til å drømme seg bort i? Jeg bevilget meg april utgaven av franske Vogue. Så riktig så fresht ut med forside hvor Charlotte Cashiraghi var avbildet.


Jeg bladde ivrig videre, og kvapp litt. En reportasje med bilder tatt av den ellers så anerkjente fotografen Mario Testino. Ojsan! Har trålet moteblader siden jeg var cirka 8 år gammel, og aldri sett noe så vågalt som dette. Synes du det er greit med så direkte seksualiserte bilder i en motereportasje? Jeg fikk liksom inntrykk av at det ikke var Vogue lenger, men et annet type magasin. Hm, kanskje jeg er litt prippen? Her er noen bilder som eksempler på hva jeg mener:

Glansen i overflaten på papiret ga gjenskinn, så jeg måtte holde det nede med hånden for at det skulle bli noe bilde av det. Hånden skulle ikke være med, og beklager dårlig manikyre. Skal til negledamen senere denne uken. Hehe.

Ser at hun her har vært hos negledamen. Fint resultat.

Jamen, heldige. Eget vaskerom og greier.

Ønsker deg uansett en kjempefin dag, med eller uten manikyre eller eget vaskerom.

 

Etterlysning

Hei på deg! Denne vesken er fra By Malene Birger. Jeg er på utkikk etter en liten pung i samme mønster fra samme merke som jeg kan bruke sammen med vesken. De stedene jeg har lett etter den, så er de utsolgt.


Ville være takknemlig for tips. Noen som vet hvor jeg kan få tak i en liten pung til denne? Denne vesken fungerte forresten kjempefint som reiseveske. Stappet oppi det meste, og enda remmene er relativt tynne, så er de meget solide. Leste forresten i Aftenposten her forleden at den nye trenden skal være å gå uten veske. Nope, ikke aktuelt for meg.