Antioksidant toppen

Hei kjære leser. Nesten litt deilig å være tilbake til normalen når det gjelder å være hjemme igjen etter to ukers hyttetur ved Oslofjorden. Høres herlig ut, ikke sant. Men ærlig sagt, så har det faktisk en del med været å gjøre om det blir den fulle gleden ved å være ved havet. For all del, vi har kost oss, koblet av og hatt det fint. Jeg har også trålet en del ukeblader. I ett av dem fant jeg en liste over antioksidant toppen. Tenkte jeg skulle dele den her med dere.

Vi strør om oss med ord som f.eks. antioksidanter, ofte uten å vite hva det faktisk betyr. Så først en liten forklaring sakset fra wikipedia: Antioksidanter skal beskytte cellene våre slik at de ikke blir skadet, blant annet av oksidasjonsprosesser. Veldig enkelt sagt, da.

Vær obs på at jeg ikke tar på meg noen spesialistfrakk og tror at jeg kan det meste om sunnhet, helse og hva man skal spise og ikke. Det jeg gjør er å dele ting jeg synes kan virke interessant. That’s it.

Her kommer listen (tror utansett ikke vi vil ha vondt av å innta noen av disse varene, såfremt man ikke er allergisk):

ANTIOKSIDANT TOPPEN

Bjørnebær

Valnøtter

 

 

 

Jordbær

 

Artisjokk

 

 

 

 

Tranebær

Kaffe

Bringebær

Pecannøtter

Blåbær

Nellik

Idag er den siste dagen i juli, tenk det. Det har bare gått så fort så fort. Lurer på hvordan været i august kommer til  bli.

Ojsan. Der tordnet det, gitt!

Høst 2015 kolleksjonene

Mote og stil er gøy! Jeg har tittet på de forskjellige motehusene sine høstkolleksjoner for 2015, eller Fall 2015 RTW (Ready To Wear) som det heter. Denne gangen er det to kolleksjoner som jeg har festet meg spesielt ved, nemlig Michael Kors og Ralph Lauren.

Michael Kors er her representert ved modellen Gigi Hadid (datteren til en av Real Housewives of Hollywood – for de som har sett på dem).

Vel tilbake til kolleksjonen. Etter min mening er den upretensiøs men likevel lekker i både materialvalg og sammensetninger. Kan være verdt å bevilge en liten titt på den. Du kan finne billedrekker fra de aller fleste kolleksjoner på style.com. Den karen er ikke kun skolevesker, nei. Han kan sine ting.

Ralph Lauren – han leverer og leverer. Jeg elsker materialkombinasjonene hans og det at du med et kjapt blikk kan kjenne igjen signaturen hans i kolleksjonene er en egen greie. Masse lekkert. Hvis du ikke allerede har sjekket ut, så ta en titt på det han ser for seg til høsten.

Tror jeg må fjonge meg litt i dag, jeg. Hva med deg?

Gode tips – anyone?

Hei. Jeg er kjempefornøyd så langt. Har omsider fått det nye kameraet. Avanserte greier, må jeg si, i hvert fall for en lite teknisk type som meg. Er det noen av dere som bruker samme type kamera? Har dere noen quick fix tips til meg? Jeg gikk nemlig inn på brukerhåndboken på nett. Den var jo fyldig og fin, for å si det sånn. Jeg lengter jo ikke akkurat etter å lese bruksanvisninger, så der må jeg kvinne meg opp til å gå igjennom saker og ting. Har jo kjøpt kameraet for å forhåpentligvis ta bedre bilder til bloggen og ellers. Så dette skal bli artig å prøve ut.

Hører gjerne om andres erfaringer med dette kameraet.

Ja, det blir litt øving og trening i tiden fremover. Håper på bedre billedkvalitet på bloggen. Så får vi se.

Klikk, klikk!

Skogud nr. 1

Christian Louboutin er for mange skogud nr. 1. Han er en fransk designer som er velkjent for skoene med de røde sålene. Etter min siste opptelling så har Christian Louboutin 52 butikker worldwide. Selskapet hans ble opprettet i 1991. Pr. 2010 hadde det en omsetning på 250 millioner amerikanske dollar. Da gikk det unna med 600 000 solgte par sko i året. Louboutin har vært involvert i flere saker for å beskytte varemerket, som er de røde sålene. Han har sågar vært i disputt med Yves Saint Laurent om det samme. Nærmeste Christian Louboutin butikk til Norge, blir Danmark (København). Lurer på om jeg skal ta meg en tur…. hehe.

Kan ikke ha et innlegg om Christian Louboutin uten å vise noen eksempler:


Til høsten 2015 har reklamerer han med noe han kaller Nudes for Fall. Ta en titt inn på hovedsiden, og la deg rive med: christianlouboutin.com

Berre lekkert!

 

Hva foregår oppi hodet mitt?

Vel, nå er jeg i feriemodus. Så oppi hodet mitt skjer det ikke så veldig mye. Men litt farer jo rundt oppi nøtta!

Synes denne her var morsom, jeg,  som et dagens sitat og leveregel, om ikke annet, så på en mandag.

 

 

 

Så har jeg blitt litt små besatt av åpen kjøkkenløsning. Nå vet jeg hva slags type kjøkkenstil jeg vil ha: GlamKitchen! Ingen tvil.

Så mye som jeg faller for vakre ting, så burde jeg hatt blåmerker over hele meg. Se på denne store og lille fra Mulberry. Cuteness overload! Tror jeg trenger disse i livet mitt. Hehe.

Ja, jeg er en enkel sjel, men et dyrt bekjentskap, særlig for meg selv. Men tro meg, jeg kjøper ingenting jeg ikke har råd til/har spart til på forhånd.

DIY prosjekt

Jeg kjenner ei go’jente som har bursdag nå i juli. Hun er veldig begeistret for Ariel. Helt tilfeldig kom jeg over et bilde av et par stoffsko fra Disney med motiv av Ariel og vennene. Da dukket det opp en idè i hodet mitt: Hva med å kjøpe hvite stoffsko, og så tegne/male på samme motiv? Som sagt, så forberedt. Skal ta bilde av resultate så dere kan se hvordan det ble. Forskjellen er at de skoene jeg har valgt har snøring. Vel, så kan dere se om det ligner.

Morsom gave, ikke sant. Jeg gleder meg til å overlevere den. Håper hun blir glad.

Vi arrangerer hyttebursdag for henne med både gammel og ung. Skal ta litt bilder av mat og diverse, forhåpentligvis til inspirasjon.

Klem fra meg.

Coleslaw til sommerens grillmat

Hei kjære bloggvenn!

Her får du oppskriften på en enkel og veldig god kålsalat (ryktet sier at den smaker så og si likt som coleslaw på KFC sine restauranter).

Du trenger:

1ss finrevet gul løk

1/3 kopp sukker eller søtning

1/2 kopp majones

1/4 kopp kremfløte

1/4 kopp H-melk

1 1/2 ss hvitvinseddik

2 1/2 ss friskpresset sitronsaft

1/2 ts salt

1/8 ts pepper

8 kopper revet kål (helst hodekål) eller ett lite kålhode, strimlet

1 normal gulrot, strimlet

Pisk sammen de flytende ingrediensene i en bolle. Bland så oppi kål, løk og gulrot og bland alt sammen godt.

Taddaaa! Coleslaw!

 

Smaker ypperlig sammen med sommerens grillmat. Bare fantasien setter grenser for hva du kan spise denne til.

 

Håper det smaker.  ;D

På håret….

Hallois! Lurer du, som jeg på å gjøre noe med håret? Sommer, sol, bading og slitasje gjør sitt til at man kanskje vil ta en tur til frisøren og ordne opp litt oppi “ørneredet”.

Jeg har funnet litt frisyreinspirasjon som jeg håper du liker. Kanskje blir du inspirert til frisyren for deg?

 

Fint å binde opp en litt spennende hestehale på en litt bad hair day. Det gjør jeg stadig vekk.

Her er jo et kron eksempel på en “good hair day”. Filmstjernebølger og superblondt hår.

Strandbølger er vakkert alltid. Dette gir et naturlig og vakkert uttrykk. Pen hårfarge også.

Mange som kler denne frisyren her. Lett stripet og oppklippet. Nett og fin.

Eller man kan velge en kortere, enda nettere og lysere variant. Fresh og ung sveis.

Decisions, decisions…..

Have a good hair day.

Shorts

Mulig jeg banner i kjerka nå, men det florerer av olashorts. Gjerne så korte som mulig, så frynsete som mulig og med smekken halvåpen. Ikke alltid like lekkert, synes jeg. Misforstå meg rett. Det er mange som kler olashorts veldig godt, men ikke alle. Her vil jeg gjerne vise noen eksempler på fine shortser som kan være flotte alternativer til vulgo varianten av olashorts:

Noen av disse du kunne tenkt deg å gå med?

Investere i tilbehør

Hei på deg! I årenes løp har jeg kommet frem til at jeg ikke kjøper så mye billig som fort blir slitt og/eller ødelagt lenger. Jeg sparer heller, og investerer i solide ting. Holder meg også unna de mest outrerte trendene, og satser på tidløst og varig. Her er noen eksempler på investeringer du kan gjøre i tilbehør som vil vare og vare. Ja, det er dyre ting, men del det på antall ganger brukt, så er det plutselig ikke så dyrt lenger. Verre med noe halvdyrt som man bruker en gang og stapper vekk. OK, here we og:

En god investering er et par klassiske sorte pumps som kan løfte ethvert antrekk. Disse kommer fra Christian Louboutin.

I Norge får vi vel være litt praktiske også, og tenke på at været veksler mye. Her er et par Burberry regnstøvler (selvfølgelig med litt bling).

Ikke sikkert at man vil gå lange avstander med hverken pumps eller regnstøvler. Disse sneakersene fra Gucci kan være fine på dager hvor du må gå mye.

Etter min mening, så er dette den ultimate vesken. Hermès Birkin bag. Du kan selvfølgelig finne en klassisk merkeveske som ligger noe lavere i pris enn denne. Både Michael Kors og Mulberry har vesker som ligner, og som koster en brøkdel av prisen. En slik veske som denne er ikke uvanlig at går i arv.

En nett veske til mer selskapsbruk, eller for anledninger hvor man ikke vil ha en stor veske, trenger vi damer også. Chanel flap bag eller 2.55 kan jeg varmt anbefale. Stell pent med den, og du har den lenge.

De fleste kvinner har en dyr ring – gifteringen. La det være en lekker en, f.eks. denne fra Bulgari. Eller at du unner deg en vakker ring. Nydelig sammen med velpleide hender og negler.

 

Enkelte velger å holde seg til et signatursmykke som passer til det meste. Et chunky gullarmbånd kan være et type smykke som man kunne satse på.

Cartier Tank er et klassisk og tidløst ur. Det er egentlig et smykke i seg selv, og passer til det aller meste.

Norske kvinner er glade i skjerf. Dersom man bruker skjerf mye, så kan man legge en investering i det. Dette skjerfet kommer fra Louis Vuitton, og er deilig å bære. Mykt og luksuriøst.

Så topper du det hele med et par lekre solbriller. Her er et par fra Dior.


Alt jeg viser her er kun eksempler, og for all del ikke noe must. Ditt tilbehør er opp til deg og din smak og lommebok.

 

Jeg vet hva jeg sparer til først……