Osteonsdag

Som du kan se er jeg fortsatt ikke noen proff fotograf, akkurat. Men jeg jobber med saken.


Jeg har vanligvis ikke vært spesielt begeistret for blåmuggost. Helt til jeg var på et arrangement hvor de serverte kanapèer. Jeg kom rett fra jobb, og var skrubbsulten. Det var visst alle de andre som var der også, for det var kun de med blåmuggost som var igjen. Jeg tok en, bare sånn for å stagge sulten, og så var den kjempegod. Så jeg tok en til, og en til og…….. Til slutt måtte jeg spørre de fra cateringen hva slags ost det var. Navnet var Cambozola. Her har jeg solsikkebrød med Cambozola og røde druer med Earl Grey trakte te til. Herlig kveldskos.

Hva pleier du å kose deg med?

 

Motelitteratur

Hei. Idag skal jeg fordype meg litt i motelitteratur, for å saumfare hvordan bildene er tatt. Tenkte å starte med bøkene jeg fikk fra Martina Bonnier, signert til meg. Det var stort.


Hun signerte en av hver av de tre bøkene hun har gitt ut.

Ikke kun bilder å studere. Ett og annet tips står også der. Som dette:

Enkelte bilder er bare enkle også. Som dette, av en av mine favorittvesker; Gucci New Jackie.


Jeg legger nok spesiell interesse i denne boken for øyeblikket. Interessant:

I dette bildet er det flere elementer. Det kan være regissert, eller det kan være tatt i øyeblikket. Ikke godt å si. Men litt spennende, synes jeg.

Vel, hun ønsket meg trevlig lesning, og det tror jeg det blir.


Hva leser du?

Dårlig bilde – Bra antrekk

Fy søren. Jeg er en elendig fotograf. Jeg må virkelig legge meg i selen og lære mer om å ta bra bilder. Vel, var det ikke noen som sa at dersom du påstår at du er ferdig utlært, så er du ikke utlært, bare ferdig. Vel, eh. jeg er ikke helt der, nei.

Hvis jeg skal prøve å analysere her, så er lys og skygge helt feil. Kjolen er ikke strøket og dandert. Alt bare henger……

på en dør. Det er liksom ikke spennende. Vel, skal stryke kjolen og pakke den og veske + kjede i kofferten for å bli med på tur. Så får jeg gå i tenkeboksen og lære mer om å ta gode bilder. Skal prøve å komme sterkere tilbake.

Råd mottas med takk.

Ha en fin mandag!

Søndag – Din dag!

Kan ikke tenkte meg noe mer avslappende enn å kose meg gjennom en bunke med nye magasiner sammen med å nyte en bøttekaffe med steamet melk. Denne giga koppen fra Wedgewood er en av mine favoritter. Bruker den til både kaffe og te. Den rommer masse!

Så vil jeg anbefale et mellommåltid som samtidig er en snack:

Eple skåret i båter m/dip laget av 1/3 peanøttsmør og 2/3 gresk yoghurt som blandes sammen med en liten dæsj honning og litt kanel.

Det smaker godt, og er både friskt og med litt rund smak samtidig. Bare å prøve. Det er ikke noe hokus pkokus.

 

Til slutt idag vil jeg dele en antrekksinspirasjon fra det amerikanske magasinet InStyle. Dersom du liker en klassisk stil, men vil sprite den opp litt og gjøre den mer individuell, så kanskje denne sammensetningen kan gi deg et par ideer:

 

Bruk søndagen akkurat slik du vil. Da får du ladet litt opp til mandagen.

Klem fra meg.

 

Idag er det lørdag!

 I dag kan du unne deg en liten kaffekos, synes jeg. Jeg er på tjenestereise fredag til og med mandag, men skal nok alltids få i meg litt

kaffe eller te. Så det er ingen fare med meg. Hehe.

Eller du kan unne deg en eller flere kopper te, dersom du foretrekker det. Det har du ærlig fortjent.

Så kan du se om du unner deg noen fine eller rare blomster. Se på denne raringen her. Det er en orkidè som heter rabbit orchid:

En annen ting å bruke lørdagen til, kan være å bli litt mer kreativ med egen garderobe. Shoppe i sitt eget garderobeskap. Her nedenfor er et eksempel

på at man har tatt en klassisk dress, nesten litt herreaktig i utgangspunktet, og piffet den opp i individuell stil med fargerik blomst, spennende belte og

en individuell skjorte med stoooor utrigning. Tanken er å tenke litt utenfor boksen, prøve noe nytt, og kjenne på følelsen av å gå litt utenfor det man pleier.

Tør du prøve? Tenk bare hvordan dressen hadde virket med den tradisjonelle hestehalen, svart genser, null sminke og null tilbehør. Forskjell, ikke sant.

Ha en superfin lørdag, og nyt livet.

Alle dagene som kommer og går. Det er de som er livet.

Puddel til forrett – hund til hovedrett – snegle til dessert

Jeg fortsetter prosessen med å leke med maten. Skikkelig gøy. I dag skal jeg presentere en treretters som egner seg spesielt godt for barn og godt for lekne voksne. Så det gjelder da ikke Fredrik Skavland, siden han sier i et intervju at han ikke leker med barna sine. OK, det var et sidespor. Så til saken – treretters:

Forrett er pudler                                                                                                                                           Bilder fra Pinterest


Jeg synes de er søte og morsomme. Som du ser er de laget av henholdsvis blomkål og broccoli.

 

Hovedrett

Hot Dogs


Hunder laget av brøddeig og fylt med en pølse med tilbehør i “munnen”. Dette er også en artig inspirasjon.

Hva med en snegle med frisk smak til dessert?

Her snakker vi om en clementin, som med et par grep med ett blir en snegle.

For de som har barn som er litt vanskelige i matveien kan kanskje litt fantasi og kreativitet hjelpe på traven?

Vel bekomme!

 

 

Pakke – pakke – pakke

Ja, høsten er en hektisk tid. Da skal liksom alt skje. Jeg må allerede nå begynne å pakke til høstferien, siden jeg har en avtale i morgen kveld, og så fra fredag har jeg fire dagers tjenestereise i strekk. Da blir det blir snart bare tiden og veien før vi freser avgårde på tur. Har så smått begynt å finne frem ting som skal med.


Måtte gå til innkjøp av ny toalettmappe, da den gamle var akkurat det – “gammel”. Vel, jeg kommer ikke langt med det jeg har plukket frem her: Fotoapparat, sminkepung, sko, toa.mappe og solbriller. Dette er bare starten for kjenner jeg meg selv rett så pakker jeg alltid for mye.

Skulle bare hatt den helt perfekte garderobe, som denne omtrent:


Da hadde det bare vært å tasse inn og plukke fra alt lekkert og smekkert som hang på rekke og rad. I stedet går det vel mer i “hvor er skjorta mi’, hvor er buksa mi'”.

Uten tvil et luksusproblem, så ingen grunn til klaging.

Tiden kommer til å gå kjempefort. Før jeg vet ordet av det, så sitter vi på flyet. Da blir det en uke med 5-stjerners luksus. Juhuuuu!

Ha en fin onsdag, folkens.

 

Leke med maten og sjokolade du ikke kan spise

 Hei på deg, og hyggelig at du tar deg turen innom.

Dette bildet inspirerte meg til å leke mer med maten. I morgen skal jeg dandere en frokost tallerken med inspirasjon av dette.

Det er klart at vi spiser med øynene også. Her hadde jeg spist opp hver smule, tro meg.

 

Merker at jeg mer og mer lar meg friste av ton i ton antrekk. Her fant jeg noe lekkert, smekkert fra Donna Karan, en skinnjakke og…..

 

….kjole ton i ton i sjokoladefarge. Altså sjokolade du ikke kan spise.

Ikke sikkert du er så nysjerrig på det, men dagens parfymevalg er fra Elie Saab, og heter L’eau Couture. Jeg har den på meg nå, og

kan så vidt skimte duften når jeg beveger på meg. Føler meg alltid så fresh når jeg er fornøyd med parfymevalget, og det er jeg i dag.

Skal vi bli enige om at i dag, tirsdag, lager vi oss en fin dag?

 

Da sier vi det!

 

Meatless monday

FALAFEL

falafel vegansk oppskrift

 

Min plan for i dag var å dele en oppskrift uten kjøtt med dere. Bestemte meg for falafel. Så fant jeg noe som heter falafel.no, og sakset denne teksten direkte derfra for å forklare hva falafel er:

Falafel er opprinnelig en rett fra Midt-Østen men er tilberedt på mange forskjellige måter og i mange forskjellige kulturer. Falafel lages fra en blanding av moste kikerter og/eller krydrede favabønner som frityrstekes og så tilberedes oftest som en normal rullekebab. Falafelkuler, hele eller knust, kan toppe med salat og grønnsaker, hummus, sterke saus og/eller tahini-basert sauser. Falafel er vanlig servet i pita eller flatbrød som nanbrød eller tortilla.

 

Lei av falafler som går i oppløsning under steking? Her er hemmeligheten. 

Falafel blir best om en bruker kikerter som kun er bløtlagt, ikke kokt. Dette gir en fantastisk god deig, som ikke bare smaker nydelig men som holder formen perfekt under steking. I tillegg gjør oppskriften det umulig å bruke kikerter på boks, som jeg er sikker på både smakssansen din og miljøet rundt oss setter stor pris på. Lykke!

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 2 desiliter tørka kikerter
 • 1 sjalottløk
 • 1 halv kinesisk hvitøk
 • Noen kvaster persille
 • Noen kvaster koriander
 • 0,5 rød chili
 • 1 teskje salt
 • 1 teskje spisskummen
 • 1 teskje bakepulver
 • 4-5 spiseskjeer hvetemel eller kikertmel
 • Olje til steking

 

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer.

falafel1

Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver.

falafel2

La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.

falafel3

Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.

falafel4

Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst  2 timer.

falafel5

Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene.

Dytt de litt ned med en gaffel slik at de blir cirka én centimeter tykke.

Stek på begge sider og server varme, gjerne sammen med pitabrød , en god dressing og masse salat. Hummus er også godt til falafel.

falafel

falafel oppskrift

Tusen takk til Vegetarbloggen som har latt meg låne hele innlegget om falafel. Ta gjerne en titt innom Vegetarbloggen.no. Der kan du finne mange fine tips og oppskrifter.

Vått vått vått!

Ja, det er visst Petra sin skyld. Det faktum at det regner får man ikke gjort stort med. Til overmål klarte jeg å oppnå at paraplyen min vrengte seg i et vindkast. Jeg bøyde den tilbake igjen, men da ville den ikke lukke seg igjen. Kjekt å ha med seg på bussen.

En snill kollega forbarmet seg over meg, og klarte å fikse paraplyen tilbake til normalen. Jeg liker egentlig paraplyen godt, siden den har en blå himmel med snille vattdottskyer inni. Så nå er den så god som før igjen.

Tiden er kanskje inne til å vurdere kjøp av en storm paraply, som vissnok skal tåle mer enn en vanlig en.

Dessuten er det ikke kun menn som kan gå med kalosjer. Det kan damene også. Så det så.


Tør nesten ikke å sette opp produsent eller leverandør, for da blir det oppfattet som sponsing. Noe det ikke er. Fant disse utfra et enkelt søk på nett.

 

Våte dager er også fine dager!

 Nå kommer helgen…….