Kom over supert og søtt tips!

Ja, det er i julens ånd dette også. Jeg synes det var alle tiders smart:


Vet ikke om du har gjort deg erfaringer med merkelapper på julegaver som faller av, hekter seg borti andre pakker eller rett og slett bare forsvinner? Hva med å sette et bilde på selve pakken av deg selv sammen med vedkommende som skal ha pakken, eller ett separat bilde av dere begge. Da er det enkelt å se hvem pakken er til og hvem den er fra. Hokuspokus, så var det ordnet.

Neste tips i dag er bilder av kreative brødskiver i min serie “leke med maten”. Hvis du vil, så kan dette være et utgangspunkt for egne kreative skiver. Kan være artig for ungene:

Ja, nå er vi i gang med lørdagen, folkens. Disse helgene går fortere og fortere synes jeg.

Ha det kos.

5 ting jeg skal gjøre i helgen!

Så hyggelig at du titter innom. Det setter jeg stor pris på. I dag skal jeg innom 5 ting jeg skal gjøre i helgen:

Først hadde jeg problemer med privatmailen min som ikke ville ta imot bildefiler. Enkel forklaring: Den var full. Hva det betyr? Jo, opprydning for meg med masse sletting av gammelt stoff. Det må gjøres først.

Så vil jeg gjerne lese meg opp litt på diverse om blogging og tips/råd. Det er alltid nye ting å lære. (Bildet er kun ett eksempel). Så folkens, dersom dere har noen smarte råd og tips til meg, så blir jeg kjempeglad.

I løpet av denne helgen, så skal jeg unne meg minst en luksusfrokost.

Skal også prøve og smake på en ny smak. Vet ikke hva ennå, og får se hva det blir. Ikke nødvendigvis noe gourmet-fancy.

 

På vei hjem i går, tok jeg dette bildet med mobilen fra et åpent bilvindu, langs en hovedvei i tjukkeste Oslo. På hvilken måte det inspirerte meg? Hehe, jo må nok ordne en middag med sopp i, kanskje soppsuppe eller kanskje noe med soppstuing. Det skal bli godt.

Ønsker deg en fin start på helgen.

Klem fra meg.

Julejulejul!

På vei til jobb i dag la jeg merke til at de har begynt å henge opp lysene og pynten til julegaten i Bogstadveien. Er ikke det litt tidlig, da?

Vel, når folk er i så innmari julemodus nå i oktober, så kan jo jeg slenge meg på og komme med litt juleinspirerte ting også allerede nå.

Se på den skjønne rødfargen på disse makronene. De er laget i red velvet smak. Det høres- og ser utrolig godt ut. Har aldri smakt red velvet. Noen som kan fortelle meg hva det egentlig smaker?

Blomsterforretningen i Bogstadveien har ikke tatt helt av enda med juleting. Men uansett er det alltid så koselig å gå forbi der og titte på blomstene. Dessuten er det to gode kaffebutikker rett i nærheten. Hehe.

Men her vuttu, her har du det ultimate juletreet, spør du meg. Et tre bygget opp av Christian Louboutin sko, og høyt i toppen en glitrende en. Milde måne! Tror nesten jeg siklet et øyeblikk.

Så når jeg var hos negledamen i går tok jeg like godt og valgte røde negler, til en forandring. Veldig julefarge her også. Så da får vi ta lilla til advent, eller…..?

 

Nå har det ikke kommet noe snø – ikke her i Oslo i hvert fall. Men et lite tips på veien mot snø (eller ikke) er at picnic ikke må skje kun når det er sol og sommer.


Se så koselig man kan gjøre det med noe helt enkelt.

Så hyggelig at du er innom bloggen – en klem til deg, og ønske om en fin dag!  ;D

 

Shopping igjen!

Hei kjære bloggvenner!

I budsjettet mitt har jeg satt av en post som heter lommepenger. Noen ganger bruker jeg dem, og noen ganger ikke. Denne måneden får de nok ben å gå på.

Tok en liten lunsjrunde i Bogstadveien igår, og her er resultatet:

Mascara – Virkelig på tide med en ny. Når det drysser av mascaren ved påføring, så er den både gammel og inntørket. Hygienen er en ting, en annen ting er at man risikerer å se ut som et motsatt Panda bjørn. Da MÅ man bare ha en ny. Valget falt på denne fra Lancome. Den andre gikk rett i bøtta.

Fredrik & Louisa parfymeri er de eneste i Norge som fører Salvatore Ferragamo parfyme, fikk jeg vite. Denne inneholder både peoner, rose….og hold deg fast…rips! Ja, rips!

En god nese kan merke det i duften, men hvermannsen merker ikke det. Så duften er på i dag mmmmm.

Litt lesestoff å ta med hjem ble det også. Dette er ett av stedene jeg finner inspirasjon. Selv om inspirasjon er å finne overalt, egentlig.

Det røyk også på et par ørepynt fra Zara.

Et par til hverdags, som jeg har på meg i dag. Perlen er i selve hullet, mens den bøyde delen med en rekke med strass stener festes på baksiden og henger akkurat nedenfor øreflippen. De likte jeg veldig godt.

 

Disse blir vel mer julebord ørepynt. Etter samme prinsippet – en del i selve hullet og resten nedenfor øreflippen. De kalles chandelier ørepynt, tror jeg.

Blid, jeg.

Klem fra iren

Jeg – en bitch!

Vel, det er ikke ofte, men i forgårs var jeg en gretten bitch. Dessverre var det kjæresten min det gikk utover. Er ikke verre enn at jeg kan be om unnskyldning, men det skal liksom ikke være nødvendig det heller. Jeg var oppriktig lei meg for bjeffingen min, og det er ikke ofte jeg er så muggen. En kombinasjon av dårlig søvn, og det faktum at jeg var meeeget sulten gjorde utslaget.

Jeg ba pent om unnskyldning, og ga bort en liten forsoningspresang:


Stakk en tur innom en spesialforretning som selger franske og belgiske fristelser Den har det morsomme navnet “Sjokoladebiten”. Se på den søte esken, da:


Den jeg skulle si unnskyld til er ganske så glad i sjokolade, så da var ikke den lille gaven feil, nei.

Nå blir det lenge til jeg oppfører meg slik igjen. Lover å sove og spise slik jeg skal, så jeg unngår surmuling.

musicnodes
Smash Hits Cover Band: Let’s Get It On (As Made Famous By Marvin Gaye)

 

Hilsen flau Iren

 

 

Hva skjer når du kysser?

Ja, hva skjer egentlig med deg når du kysser? For noe skjer…..

Hode og ansikt

Helt uten at vi har avtalt det, fungerer det slik at de fleste av oss (rundt 80 prosent) tilter hodet til høyre når vi går i gang med å kysse (for alvor). Selv om vi hverken får større biceps eller et mer markert vaskebrett av å kysse, så krever det faktisk litt muskelarbeide. 24 ansiktsmuskler er involvert i er pasjonert kyss, mens et enkelt “tørrkyss” kun involverer et par enkelte muskler.

 

Lepper

Kyss involverer dine lepper, som er opptil 200 ganger mer følsomme enn dine ellers så følsomme fingerspisser. Det vil si at når du blir berørt på leppene, så blir det sendt store mengder informasjon til hjernen, som f.eks. hjelper deg meg å beslutte om dette er en partner du har lyst til å fortsette og kysse og hva som skal skje når kysset er slutt.

Bakterieflora

Når vi kyser tungekyss så skjer det en utveksling av spytt og ikke minst bakterier. Faktisk mener man at et seriøst tungekyss kan føre til en utveksling av så mange som en milliard bakterier. Heldigvis er 95 prosent av dem harmløse, og i realiteten er det mer sannsynlig at du blir smittet av yksom via alle dem som du trykker i hånden fremfor dem/den du kysser.

 

Nese

Nesen din er også på “arbeid” når du kysser. Evolusjonsbiologen Claus Wedekind fra Universitetet i Lausanne i Sveits har funnet ut at kvinner foretrekker duften fra menn hvis immun-kodende gener er annerledes enn deres egne, slik at deres felles potensielle barn får et bedre immunforsvar. Et kyss gir god mulighet for å komme tett nok på, så er det bare å snuse i vei.

 

Stressnivå

Er det snakk om kyss med en helt- eller forholdsvis ny partner, så kan et kyss sette i gang adrenalinproduksjonen som gjør at hjertet ditt slår hurtigere og at du puster fortere. Blodsirkulasjonen din kan øke og pulsen stiger, og røde kinn kan vise seg. Et kyss kan også sette i gang utløsning av neurotransmitteren dopamin. Dette kan kanskje være forklaringen til at du nærmest blir avhengig av din kyssepartner. Dersom det er snakk om et kyss med en partner du har hatt gjennom lengre tid, så vil kysset muligvis ha en motsatt effekt, hvor det kan føre til beroligelse snarere enn opphisselse.

Tilfredsstillelse

Fordi hjernen frigir deilige saker som dopamin og det såkalte kjærlighetshormonet ocytocin når vi kysser, har kyss også betydning for vår tilfredshet i parfoholdet. Forsker på Oxford University, Rafael Wiodarski, har utarbeidet flere undersøkelser rundt hva som skjer når vi kysser hverandre, og har funnet ut at det er en sammenheng mellom hvor ofte vi kysser hverandre i et parforhold, og hvor tilfredse vi er med det. Man kan ikke si at om folk kysser fordi de er tilfredse eller om de er tilfredse fordi de kysser.

Så bare kyss i vei! En fin måte å starte uken på.

10 spørsmål og svar

Hei du! For en tid tilbake hadde jeg en spørsmål og svar runde. Det var ganske populært, så nå kjører jeg en ny med andre spørsmål. Så blir du kanskje enda litt mer kjent med meg.

  1. Hva er din favoritt TV serie?  For øyeblikket er det Solsidan. Absurd fra ende til annen, og et artig persongalleri.
  2. Hvor vil du være om 10 år?  Da vil jeg være på et godt sted. Ha det bra i livet, og ikke minst at mine nære er ved god helse og har det bra.

       3. .Hva jobber du med?  Jeg jobber som HR-sjef. Møter mange forskjellige mennesker, og liker jobben min veldig godt.

       4. Hva slags håndskrift har du?  Vanskelig å beskrive, så jeg scannet et eksempel. Er ikke på nivået med resepthåndskrift ennå…..

5. Hva har du i vesken? Hehe. Altfor mye. Hadde du spurt mannen min, så hadde han bare smilt. Jeg har en veske som han kaller for hybelen. Kan stappe alt mulig oppi der og det er fortsatt plass. En gang spurte han om det gikk an å overnatte i den. Derav navnet hybelen. Det er denne her:


Den har vært med på mange reiser, og jeg liker den. Gammel og god.

6. Bilde av det du kjøpte/bestilte sist. Null problem. Se bildet over. Siste innkjøp er den turkise pelsdotten. Fullstendig unyttig.

7.En ting du gleder deg til, og en ting du gruer deg til?  Jeg gleder meg til jul, akkurat som barna. Jeg gruer meg til neste tannlegetime…need i say why?

8. Et problem du har? Vel, jeg har ofte lyst til å gjøre alt på en gang. Så mitt evighetsprosjekt med dette er å lære å fokusere og prioritere. Kan alltid bli bedre her.

9. Dine daglige sminkeprodukter? Ja, den var kjempeenkel! Mascara! Punktum finale. Trenger ikke mer, siden jeg er så naturlig vakker. Hahaha.

10. Stjernetegnet ditt, og om det passer personligheten din?  Tyren. Plukket litt hist og her på nettet om hvordan tyren beskrives: Personer født I tyrens tegn er meget sta, solide, stødige og tålmodige. Hvis en tyr har bestemt seg for noe er det nesten umulig å få denne personen til å forandre mening. De blir heller ikke så lett sinte, men hvis de først blir sinte har de lett for å eksplodere.

  • Du liker kvalitet og komfort
  • Du elsker god mat og god vin
  • Du liker å samle på ting
  • Du tror på det som er konkret og virkelig
  • Du er fast og utholdende
  • Du er sensuell og opptatt av estetikk
  • Du er økonomisk
  • Du liker å eie

Vel, jeg nekter ikke jeg.

 

Hvis du har lyst, må du gjerne titte innom bloggen i morgen også.

Klem fra meg.

Søt sunn sone

Denne godisen har ikke flere kalorier enn jordbær, nettopp fordi det er jordbær.

Vask og rens friske jordbær, tørk forsiktig av alt vann. Legg dem på tørkepapir i stekeovnen og tørk dem i 3 timer på 100 grader. Ikke sikkert det blir helt lik tørketid med alle stekeovner, så du får prøve deg frem litt.


Smaker som frisk gelè godteri. Nam!

Da er det bare å kose seg. Får du noen til overs, så kan de oppbevares i en lufttett boks. Har aldri testet ut hvor lenge de holder, siden de fleste går unna så og si med en gang de er ferdig tørket. De døyver søtbehov for de som har det.

Mathilsener fra Domestic Diva

 

Nåla i veggen….

Her tenker jeg på pyntenåler og brosjer, som ofte blir liggende uten å bli brukt. Kjøpt selv, arvet etter bestemor, fått i gave osv. Ta dem frem og bruk dem, eller la noen andre få glede av dem. På ’80-tallet var nåler skikkelig i vinden. Du kunne se dem på jakkeslag rundt det ganske land.

Her er en litt artig idè. Små nåler i flertall festet rundt skulder og arm på en genser.

Her har du fire andre varianter. Du kan feste nålen på et kjede eller perlekjede, på ett belte, på et skjerf eller mer tradisjonelt på en jakke.

Denne brosjen er festet i knuten på et skjerf. Kan sikkert være fin på et stort sjal også.

Her er to vintage Chanel brosjer som ligner hverandre plassert sammen. Kan også være en idè.

Eller du kan plassere flere nåler av noenlunde samme størrelse sammen, slik som her:

Dersom du ikke er noe særlig for å bruke nåler og brosjer, og i tillegg har mange av dem, så kan du f.eks ta en veske og feste alle nåler og brosjer på den.

Her er et eksempel på det.

Det var dagens tips fra meg. alt etter om du vil stikke deg ut eller ikke.

Klem, og takk for besøket.

 

Jeg har skaffet meg ny dott…..turkis!

Gemalen så posen og lurte på om det var veske eller sko denne gangen. Jeg forklarte at det var ingen av delene.

Jeg åpnet posen, og tok frem denne….dotten.

“Hva synes du om den nye dotten min?” Han så lenge på meg før han spurte: “Hva i all verden skal du bruke den greia der til?”

“Veskepynt, så klart”

Fin, ikke sant? Gemalen ristet på hodet mens han smilte samtidig. “Iren, du finner på mye rart”

Det kryr av forskjellig veskepynt nå om dagen. Mange muligheter til å stæsje opp vesken litt. Dette er min pyntedott. Den vipper opp og ned når jeg får med vesken på skulderen – litt glad og oppesen.

Ha en fin dag, med eller uten dott – og takk for at du tok turen innom bloggen.