Svin og plommer

Hei! Idag skal dere få vite hva jeg spiste til middag igår, søndag, og få oppskriften i samme slengen.

Entrecòte av svin, ovnsbakte gulrotstaver og fløtegratinerte poteter.

Jeg skaffet entrecòte av svin og beregnet ca. 200 gram per person. Fant en pakke gulrøtter i fargene lysegul, gul, oransje og rød.

Jeg beregnet 2 poteter pr. pers. Jeg skar kjøttet opp i biter av valgfri størrelse. De ble forhåndsbrunet i smør i stekepannen. Så etterstekte jeg dem i ovnen til de var gjennomstekt. Jeg hadde ikke på salt og pepper før kjøttet var ferdigstekt. Da strødde jeg over Maldon salt og friskmalt pepper rett før servering. Ikke behov for saus til når man har gratinerte poteter.

Potetene forhåndskokte jeg, og skrelte. Så skar jeg dem opp i skiver, la i en ildfast form og strødde med salt og pepper. Jeg brukte 3 dl fløte som ble blandet med 2 knuste fedd med hvitløk som jeg helte over potetene. I tillegg strødde jeg over revet gul ost, ca. 100 gram på toppen. Formen ble plassert i forhåndsvarmet på 200 grader i ca. 1/2 time.

Kjøttet og gulrøttene ble plassert i en langpanne i ovnen med kjøttet til ene siden og gulrøtter på andre siden sammen med potetene i egen form. Alt var ferdig samtidig.

Jeg fant et glass med nedlagte dessertplommer fra Hardanger i butikken når jeg handlet inn til midagen. Hm, tenkte jeg, kanskje ikke så dumt sammen med vaniljeis. Som tenkt, så ordnet.

 Plommene smakte fruktig og litt syrlig, og jeg helte også over litt av laken over isen. Nommenom!

Kan være verdt å prøve. Det var deilig.

Ønsker deg en fin ukestart.

Klem fra mitt alter ego “Domestic Diva”

6 tips for å oppnå din drøm

1) Ta din drøm alvorlig. Du er skapt til noe stort. Ta din gave og pakk den ut.

2) Husk at du behøver ikke å ta mer enn ett skritt av gangen. Hva kan du gjøre idag for å komme nærmere din drøm imorgen?

3) Ta ut en dag til refleksjon. Gjør du det du drømmer om? Er du tilfreds? Hva har du lyst til å forandre og hvordan? Ta notater etter at du har latt tankene vandre, og hatt din refleksjonsdag. Det er ditt hjerte som snakker.

4) Les notatene dine fra refleksjonsdagen ofte. Hold fokuset. Bruk et par minutter hver dag for å arbeide videre på de erkjennelser du har fått.

5) Sett handling bak dine ord. Du fortjener det. Tjen ditt livsformål ennå bedre. Du må vite hva du vil. Du må ville gjøre det som skal til for å få det til, og sist men ikke minst, du må tro på at du er istand til det. Du må ville det!

6) Du må aldri, aldri,ALDRI gi opp!

Jeg har en stor beundring for folk som jobber for å oppnå sin drøm. Det står det respekt av. Ingen sier at det må være en kjempegigadrøm, men det er din drøm.

Stå på!

Søndagsklem til dere fra meg.

 

Roadtrip med Rudolf

Hei folkens! Idag har vi kost oss på roadtrip med Rudolf. Ja, det heter denne karen her; Rudolf Diesel. Han er av typen Lancia Ypsilon, og er en sjelden perle. Vi fikk ham importert fra Italia etter å ha forelsket oss i biltypen når vi så en dame komme kjørende til et kjøpesenter i Sør Frankrike. Hun hadde en variant som var mer vaniljefarget der denne er beige, og jordbærfarget der denne er burgunder.

Han har fått nye vintersko, og er nettopp EU godkjent. Så vi kjørte tur til steder vi liker å besøke mens vi skravlet og koste oss.


Det er veldig koselig inne i kupèen som har en litt retro stil, og verdens beste seter, spør du meg. Denne bilen gjør meg faktisk litt glad.


Nå er jeg hjemme igjen, blid og fornøyd og skal forberede litt andre innlegg som skal komme etterhvert.

Jeg hadde det fint på julebord igår, men fikk ikke noe anfall av lakenskrekk. Så jeg kom i seng uten at jeg stod og sov først.

Hvordan har din helgestart vært?

Reisekamerater

Hei bloggvennene mine! Har nylig vært på reisefot, og da fant jeg denne by Malene Birger bagen på Gardermoen. Så nå er halve reisesettet mitt på plass. De var dessverre utsolgt for “cabin” kofferten i samme mønster. Men den kan være kjekk å ønske seg i vildens sky til jul. Derfor håper jeg at kjæresten leser dette – hehe. Siden jeg skal på julebord i kveld, så ble første gangs bruk av bagen i dag. Må jo ha med selskapskjole, sko, strømpebukser med glitter (ja, tenk glitteret tar jo plass det også hihi), stellesaker, sminke og alskens……


Skal utfordre meg selv til å pakke mindre til neste ferietur. Men en liten koffert og en liten bag må jo være lov. Bagen blir nok brukt til neste helg også, for da skal jeg på weekend jobbetur og juleavslutning.

Det var denne kofferten jeg var ute etter for å gjøre reisesettet komplett. Men vi får se…..

Min elskelige parfymefavoritt blir valget i dag. Føler meg så vel når jeg har på denne:

Aromatics Elixir fra Clinique.

Det var så deilig å få komme til negledama her forleden. Jeg kom inn med laange negler med slitt rød lakk. Fikk freshet opp, filt ned, og valgte fransk igjen. Herlig, og akkurat i tide til første julebord.

Ønsker dere en fin start på helgen!

Klem fra meg.

 

Petter Stordalen har snudd!

Heisan! Ja, ikke akkurat siste nytt, men jeg har lest på diverse medier at Petter Stordalen har snudd i det jeg kaller “bacon-saken”. Det vil si at han trekker tilbake vedtaket sitt om å kutte ut pølser, bacon, div. ost og frokostblandinger fra frokosten ved sine hoteller. Han konkluderer med at det er gjesten som bestemmer, og det er nok helt rett observert. Alle kan gjøre feil, og det er voksent å innrømme det, samt snu i saken. Vi kan alle få blaff av selvinnsikt, eller forståelse av hvor mye som faktisk kan tapes i kroner dersom mange gjester velger å bo andre steder.

Litt av stridens kjerne:

Vel, da vet vi det. Ikke alle ledere som innrømmer en skivebom. Så det skal du ha, Petter Stordalen.  ;0)  Det synes jeg bør gjelde de fleste av oss. Det er lov å gjøre feil, og fint dersom man klarer å rette det opp igjen. Gjort er gjort, og spist er spist. Hehe.

Ha en fin ettermiddag og kveld, folkens!

Brennende kjærlighet

Igår laget jeg “brennende kjærlighet” til middag. Jeg vet ikke hvorfor matretten heter det, men tror den kommer opprinnelig fra Danmark. Fortell gjerne dersom du vet.

Her er ingrediensene du trenger.

Dette blir nok til to sultne voksne som gjerne ser at det blir litt rester til overs:

1 pakke bacon, klippet i biter, 2 epler skåret i småbiter, 1 stor løk hakket, 10 svisker – skjær hver sviske i 6 biter, 1 søtpaprika i småbiter, potetmos etter anvisning på pakken (3 dl vann, 2 dl. melk, 1 skje smør, en dasj med salt).
Slik gjør du:
 Klipp baconet i biter og sprøstek det i stekepanne. Ta baconet ut men behold fettet igjen i pannen. I dette steker du først løken, ha så i eple, paprika og svisker og baconet til slutt. La gjennomvarmes og småsteke til eplene er myke. Samtidig lager du potetmos etter anvisning på pakken. Voila! Brennende kjærlighet. Supergodt.

Håper det var til inspirasjon for deg som ikke vet hva du skal ha til middag idag.  ;0)

Her ser du den ferdige retten:


Ja, her er det bare å hugge innpå.


Velbekomme!

Jetting out and coming home

Hei kjære leservenner! Idag har jeg vært på tjenestereise hele dagen. Har vært på reise til nord, opp og ned samme dag. I kjent tradisjon må jeg alltid innom her for å finne litt lesestoff til turen:


Så mange smekre forsider. Det ble svenske Femina denne gangen.

Vakker utsikt, og fine flyforhold.

Jeg vet ikke hva det er med meg og fly te. Men den smaker så utrolig godt hver gang.

Kom til slutt hjem i kveldingen, så det ble ikke noe skikkelig middag før det. Klarte å smelle sammen en “brennende kjærlighet”. Hva det er? Det får du se (og får oppskrift på imorgen).

Gleder meg stort over nyanskaffelse også, men vi får vel spare litt til senere- ikke sant?

Tror jeg får sove godt i natt. Sov godt etterhvert kjære dere!

ZZZZZZZZZZZZZzzzz

 

10 walk in closets du får lyst på

Ja, takk. Jeg kan ta hvilken som helst av disse garderobene. Kanskje noen av dere er i gang med oppussing, eller anskaffer ny bolig? Da kan det være til inspirasjon med litt walk in closet-style.

Bare Hermès eskene i dette walk in closet eldoradoet frister. Tenk bare hva som ligger og venter i de boksene.

Lyst og oversiktlig. En liten Prada veske som titter frem i bakgrunnen. Og så litt sko, da. Kan aldri få for mange sko…..

….og aldri for mange vesker, eller for mye tilbehør heller.

Så kjekt når alt er fargekoordinert, og du bare strekker armen frem og….ah!

 

De neste fem bildene her er fra Mariah Carey sitt walk in closet, eller walk in closet-leilighet…. Du ser henne på det fjerde bildet. Jeg hadde også smilt like fornøyd hadde jeg hatt dette greiene her. OMG!

En av Real Housewives of Beverly Hills sitt WIC. Yolanda kunne kose seg her med å brette kasjmirgensere og beordre tjenerskapet til å tørke støv av veskene.

Her kan man speile seg i alle vinkler, eller la seg blende av lysekronen mens man sukker tungt over valgets kvaler og hvilke Louboutin sko man skal velge i dag.

Ja, det kan være mye å holde styr på i et velutstyrt hjem.

Ha en glitrende tirsdag!

Klem fra meg.

 

Parfymeanbefalinger

Hei bloggvenner! I helgen har formen vært litt så som så for min del.

Men nå er jeg oppe og hopper igjen etter at feberen har sluppet taket. Kjedelig å hangle sånn.

Nå over til dagens tema, som er; parfyme. Jeg vil gi dere fire anbefalinger på parfymer jeg liker godt. En av dem særdeles godt. Jeg kaller den tidenes favoritt, for min del. Denne parfymen har jeg hatt i mange år. Når jeg blir lei andre dufter, så går jeg alltid tilbake til denne. Den dufter godt uansett sesong, og jeg elsker den! Tro meg, det koster meg faktisk litt å fortelle dere om denne fordi jeg vil helst ha den bare for meg selv. Men jeg unner dere alt godt, så her er anbefaling nr. 1:

Jeg hadde en kollega som alltid duftet så utrolig godt. En dag spurte jeg henne hvilken duft hun brukte, og det var denne: Aromatics Elixir fra Clinique. Da var jeg hekta! Jeg får alltid positive kommentarer når jeg bruker denne duften. Å, så godt du lukter. Hva er det du har på deg? Min favoritt over alle.

Parfyme nr. 2 i dagens anbefaling er denne:

Cristalle fra Chanel. Den er i en annen kategori enn f.eks. Chanel No5. Denne er friskere, og et forsøk på å skape en duft som er “krysktallisk”. Denne hadde jeg på meg første gang jeg traff kjæresten min. Så den har en spesiell plass. Den er nesten diskrè, og gjør ikke voldsomt mye ut av seg. Det er det som er så fint. Jeg liker at den hvisker luksus, og ikke skriker det.

Så var det anbefaling nr. 3: Acqua di Gioia. Den er virkelig fresh med noen deilige florale undertoner. Den er, for min del, nyoppdaget. Har også fått hyggelige tilbakemeldinger når jeg bærer denne. Har brukt den mye i det siste, og har startet denne uken med å bære denne på mandagen.

 
Fjerde parfyme anbefaling er: Light Blue fra Dolce & Gabbana (eller Dolke och Grabbarna, som gemalen kaller dem). Denne passer jeg på å ikke ta på for mye av, da den fort kan bli intens dersom man påfører for mye. Det kan for så vidt alle parfymer. Denne duften er deilig. Jeg har også kjøpt den i gave. Ikke ofte jeg gjør det – gir bort parfyme i gave. Men den ble veldig godt mottatt. Duftet utrolig godt på vedkommende som fikk den også.

Julen står ofte i parfymens tegn, ved at vi pynter oss og tar på parfyme, og kanskje til og med gir bort duftgaver til andre.

Hvilken parfyme har du på deg i dag?

Kald på nesetippen

Egentlig burde fokuset være på julepynting og det som hører til. Her er juletreet fra ifjor. Brukte reagensrør med vann og friske roser i. Hvite roser ifjor og røde roser med glitter på i forfjor. Har ikke bestemt meg helt for hvordan juletreet skal bli i år. Vi får se.


Så gleder jeg meg til å henge opp disse lampespydene som jeg kjøpte etter jul ifjor. Tror det gir fin stemning i vinduene.


Men idag er jeg såpass kald på nesetippen at jeg mimrer om ferie på varmere breddegrader. Siden jula varer helt til påske, så betyr det kanskje at det ikke er lenge til jeg skal hit:


Suite med egen veranda + havutsikt. Gjett om hotellfrokosten blir inntatt i herlige omgivelser. Åh, kan knapt vente.

Hva dagdrømmer du om idag?