Kylling i appelsin med rosèpeppersaus

Kan jeg friste deg med en deilig kyllingrett?

Først må du skaffe to ferske kyllingfileter og to store søte appelsiner. Du beregner en appelsin pr. kyllingfilet, og en kyllingfilet pr. person.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Press ut saften av appelsinene, og ta vare på den.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Putt kyllingfiletene i appelsinsaften og la dem marinere (gjerne over natten), men en time kan holde det også.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har brukt Toto rosèpepper saus. Ikke følg oppskriften på pakken. Istedet gjør du slik:

Ta kyllingfiletene ut av appelsinsaften og tørk av dem med tørkepapir. Ha på salt og pepper og gjerne litt chilipulver. Sil appelsinsaften og ta var på den til sausen.

Stek kyllingfiletene i stekepanne i smør for å få fin farge. Ta vare på smøret etter stekingen. Flytt dem over i en ildfast form.

Så tar du en gulrot pr. person, skreller og skjærer i strimler.Gulrotstrimlene plasseres også i den ildfaste formen. Stek kylling og gulrot på 200 grader i ca. 25 minutter midt i ovnen. Steketid avhenger av ovnen din.

Dryss sausepulveret i en kasserolle og rør det ut med appelsinsaften som du har tatt vare på. Når sausen begynner å bli varm, tilsetter du smøret du tok vare på etter stekingen av kylingen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hold sausen varm, og gjør klar til koking av jasmin ris. Følg anvisningen på pakken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gulrotstrimlene mine ble litt godt stekt, men det liker jeg. Sausen ble vellykket og kyllingen gjennomstekt
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er ikke den store matfotografen, men du skjønner tegninga……

Voila! Deilig middag.

Rikig godt nyttår til deg fra meg.

Klem fra Domestic Diva.

Hvordan vil du se ut?

Jeg fant en adresse på nettet hvor du kan leke deg med hvordan du ser ut før og etter en vektreduksjon. Hvis du vil sjekke ut, så finner du den her:

http://www.modelmydiet.com/

Så blir det det faste opplegget for januar, da. I ukebladene florerer det da med dietter; slank deg her og tap deg der. Brød dietten, suppekuren, lavkarbo med og uten fett, Grete Roede, blodtypedietten, steinaldermat, ananas tll morgen middag og kveld og Nutrliett. Lurer på hva som hadde vært virkningen dersom man tok en meny fra hver av disse hver dag i en uke, jeg. Nytt opplegg! Nytt i Norge. Spis dagdietter etter fritt valg. Hah! Kroppen hadde vel blitt helt forvirret, for ikke å snakke om hodet. Alt er farlig. For å si det sånn; alt jeg liker er enten dyrt, fetende eller fører til kreft hos mus. Vel, jeg er jo ingen mus – men alt er jo så farlig. Den ene uken er kaffe sunt. Den neste er sjokolade sunt. Den neste der igjen er kaffe livsfarllg, og sjokolade enda farligere. Hadde bare foreldrene våre sagt at vi skulle passe på å spise sjokoladen vår og holde oss unna de f’æle gulrøttene. Da hadde gulrøtter vært mer spennende, ikke sant?

 

 

Nei, ingen nyttårsforsetter på meg. Det har jeg sluttet med for lenge siden. Jeg tror succefaktoren for noe faller betraktelig dersom man velger å starte med nye vaner på en mandag eller en første nyttårsdag.

Her er en annen nettadresse hvor du blir fortalt hvor mange kalorier du skal spise for å gå ned i vekt:

http://www.nowloss.com/how-to-lose-weight-keep-it-off-permanently.htm

Må nok lete lenger på nettet for å finne sider som gir råd om hvordan gå opp i vekt. Slik er det.

 

Hyggelig at du stakk innom bloggen min i dag. Ta gjerne turen innom igjen.  ;D

Klem fra meg

Endelig min!

Fra kontorvinduet ser jeg at solen sneier toppene av husene. Det er stille og fredelig. Jeg tar en liten kaffepause og legger ut dette innlegget.

Så er det på’n igjen og jobbe med forberedelser til 2016. En ting er sikkert, jeg blir ihvertfall ikke arbeidsledig. Det er mye å ta tak i.

 

La meg si det slik: Jeg er veldig flink til å fortelle hva jeg ønsker meg. Min “lillekoffert” har takket for seg, og jeg trengte sårt en ny. Så gemalen ga meg denne fra By Malene Birger til jul. Jeg smiler og smiler. Har weekend bag i samme mønster allerede, så det blir et komplett reisesett. Gleder meg til å begynne å bruke det. Det vil si, bagen har jeg allerede brukt på jobbreise. Veldig fornøyd. I går dro jeg til en elektrobutikk og hentet meg ut en bølgetang for et av gavekortene jeg også fikk til jul. Skal bli artig å prøve den.

 


…og slik ser weekend bagen ut, dersom du lurer på det..

Har du fått noe du ble glad for til jul?

Hei! Hvordan går det?

Har du kommet deg etter julaften? Jeg må bare dele denne med deg
VNll19mwqco
Jeg jobber i mellomjulen, og det er kjempestille. Gikk Bogstadveien i dag morges. ikke en eneste bil. Så stille og rart.
Ønsker deg en fin mellomjul. Kos deg med hva enn du velger å gjøre!
Klem fra Domestic Chistmas Diva

Joggesko og jul

Heisan kjære bloggbesøker! Igår hadde jeg mange som var nysjerrige på innlegget mitt. Det var skikkelig moro med så mange som tittet innom. Så tusen takk for besøket. Det satte jeg stor pris på.

Været er jamen rart om dagen. Vi skriver 22. desember, og jeg går i joggesko som en hvilken som helst høstdag. Drikker til og med kjølig drikke på jobb idag istedet for varm kaffe eller te.


Oppdaget denne freshe boksen her. Forfriskende innhold.

Igår kveld laget jeg Iren’s velkjente Rocky Road. Noen heldige kolleger skal få en liten juleoppmerksomhet hver i form av en cellofanpakke med nammenam.

Jeg er veldig flink til å gi meg selv ekstraoppgaver. Hvert år er det et prosjekt med å pynte juletreet. Ifjor hadde jeg dette, med reagensrør med friske hvite roser:

Nytt prosjekt i år. Kjøpte juletre igår ettermiddag, og nå er det like før. Ideen går ut på å pynte treet med julestjerner og enkeltstående lys, og kun det. Er så spent på hvordan de blir.

Følg med på bloggen, så får du se resultatet snart.

Ha en fin lillelille julaften!

 

Klem fra meg

 

10 vaner som kan endre livet ditt

Hei på deg! Min kjære gemal har passet på meg i helgen. Det har vært forbud mot juleshopping og stress, og det hjalp faktisk. Jeg har tatt det piano, og kjenner på litt bedre energi i dag enn hva som var tilfelle i forrige uke.

Så over til dagens tema: 10 vaner som kan endre livet ditt.

1) Hold det ryddig rundt deg

    Enkelt sagt, men er du en rotekopp, så kan det være litt av en utfordring. En stor fordel med å holde det ryddig er at man slipper alle

    leteaksjoner etter ting som bare forsvinner. Et lite råd på veien er: Ta det når det skjer. Søler du, så tørk opp og plukk opp med en gang. Putt skittent service inn i

    oppvaskmaskinen med en gang du har skylt det.

 

2) Ta godt hånd om pengene dine.

    Følg med og vær bevisst på forbruket ditt. “Bare” en kjøpekaffe hver dag blir fort penger i løpet av et år hvis du ganger det opp. Betal

    regningene dine i tide, så du slipper renter og gebyrer. Nei, det er ikke kjedelig. Det som er kjedelig er når regningene vokser deg over hodet fordi du ikke betaler.

 

3) Velg takknemlighet.

   Det kan være ting i ditt daglige liv som du tar som selvfølger, men som du egentlig burde være takknemlig for. Dersom du velger 3 ting hver dag som

    du er takknemlig for, så påvirker du din egen hjerne til et positivt fokus fremfor å ergre deg over ting som egentlig er småtteri. Har du et positivt fokus, så er det lettere

    å akseptere at ting kan gå bra.

 

4) Drikk mer vann.

    Det gir deg mer energi, du får penere hud og bedre fordøyelse. Blir du dehydrert, så kan du lettere gå på en smell med å tro at du er sulten, og

    spise masse feil ting. Tenk på det som en gave som du gir til kroppen din, og hvilken luksus det er å kunne bare åpne vannkranen, og ut kommer ren ferdig H2O til

    å fylle rett i vannflasken.

5) Planlegg dagene dine.

I hvor stor detaljgrad blir det du som bestemmer. Men dersom du føler at du har en viss styring og kontroll over dagene, så vil den følelsen

    komme når det gjelder livet ditt også.

 

6) Prioriter familie og nære først.

    Ikke si at du ønsker det. Ikke si at du ikke rekker det. Legg bort mobilen litt, og snakk med barna dine. Gjør noe sammen. Vis at du bryr

    deg. Jeg lover at du får noe positivt igjen for det.

 

7) Alltid dårlig tid?

Hva med å stå opp en time tidligere. Det er faktisk helt utrolig hva du kan rekke på en time. Mange mennesker kommer alltid for sent, fordi de starter

    for sent. Prøv, kanskje det funker for deg.

 

8) Forbered suksess.


    Bildet over viser eksempel på en garderobeplan.

   Tenk over hvordan du vil at morgendagen skal bli. Har du gjort dine forberedelser til at det blir sånn? Har du gjort alt klart? Da slipper du å løpe

    rundt som en svimete høne på morgenkvisten og lete etter hva du skal ha på deg, f.eks. Så her gjelder som de sier i speideren: “Vær beredt! Alltid beredt!”

 

9) Rør på deg.

Nei, jeg snakker ikke om Birken eller medlemskap på treningssenter. Gå av bussen eller t-banen en holdeplass før. Ikke prøv å parkere rett foran

    inngangsdøren til butikken. Ta deg en spasertur. Bas og lek med ungene. Ta trappa. Summen av alt dette gjør noe godt for kroppen din.

 

10) Pass på å få nok hvile.

    Ikke la noe forstyrre deg når du skal hvile og slappe av. Du vet selv best hvor mange timer du trenger hver natt. Det er også fullt lovlig å ta seg

    noen små avbrekk i løpet av dagen. Det bør du unne deg. Da holder du lenger.

                                                                                                                                                        bilder pinterest

Hodet mitt er som en julekule….

….tomt inni.

                                               Bilde Pinterest

Heisan! Så koselig å se at du er innom bloggen. Det synes jeg alltid er hyggelig. Ja, i dag klarte jeg det kunststykket å ta feil buss på vei til jobb. Måtte gå av på en holdeplass et stykke unna, ja. Så det ble en frisk morgentur. Da var det bare å styre i retning av nærmeste kaffebutikk, og kjøpe meg en kompensasjonskaffe. Det hjalp det. Se så koselig:


Jeg vet hva som skjer, og kjenner igjen tegnene; glemsk, distrè, feil buss, blander navn, trøtt hele tiden. Jo, JULESTRESS! Så nå må jeg ta meg i kraven og roe ned et par hakk. Jeg har ingen planer om å sitte som en slapp grønnsak på julaften og lure på hva som skjer rundt meg. Så nå blir helgen brukt til å slappe av og hente seg inn. Ah, den kaffen var god.

Er du ferdig med juleforberedelsene? Uansett så er det fredag i dag. Håper du får en fin start på helgen.

…..og her får du en juleklem *klem*

 

Greige

De fleste tenker kanskje at grått og beige, det er kjedelig det. Men kanskje de som synes det endrer oppfatning etter å ha sett disse inspirasjonsbildene?

                                                                                                                                                      Bilder fra Pinterest

 


Så enkelt, men så vakkert!

Mulig dette blir neste farge jeg prøver.

Tror søvnen ville blitt ekstra god akkurat her.

Et lite stenk av lilla sammen med beige eller grått, kan gi akkurat den spissen du trenger.


Det stemmer. Denne tassen her har ikke noe med greige å gøre. Ville bare at du også skulle få glede av å se dette bildet. Er’n ikke søøøt?


Her i Oslo trommer det på ruta. Det regner! Jeg pakket meg inn i pelsjakke, tykke votter og stort skjerf i dag. Hvor tungt blir ikke det når det blir vått!
Samme det. Dagen går sin gang, uansett. Sitter for det meste inne og jobber i dag, så trenger ikke klage.

Rekk opp hånda de som skal handle julegaver i dag!

Ha en fin dag, og håper å se deg i morgen også.   :0)

 

 

 

 

Bølgen & Moi Tjuvholmen

Hei og velkommen innom bloggen idag. Bare la meg si med en gang at dette ikke er et sponset innlegg. Noen ganger blir man bare så begeistret!

Var på kollega middag her igår. Det ble en kjempekveld.

Vi var i et chambre separèe, et separat rom bare for oss. Ble møtt av et flott bord. Jeg elsker store bord med hvit duk. Bestikket var lagt på en dekorativ måte. Vannglasset stod på skrå oppi vinglasset (men det glemte jeg å ta bilde av hihi).

Utrolig godt og saftig brød med rørt smør tilsatt sitron zest (revet sitronskall). Mmmm

Er du klar for forrett? Dette var fiskesuppen sin. Nyyyydelig. Kraften i suppen var helt skjønn. Havets herligheter var oppi; blåskjell, reker, laks, hvit fisk, kreps. Den beste fiskesuppen jeg noengang har smakt – sant. På toppen var det strimler av friske grønnsaker.

Dags for hovedrett: Slakterbiff. Ytrefilet med champignon og grønne bønner samt stekt mykløk. Ah!

2 sauser til: Grønnpeppersaus og bearnaise. Så utrolig godt!

Desserten stod ikke noe tilbake for resten. Karamellpudding i en ganske original variant. Det gule du ser mest av på bildet er karamellpuddingen. Den lille bollen er faktisk en liten berlinerbolle.Så var det en liten iskrem med litt alkohol inni. Småkakesmuler strødd over og en overraskende god smakstilsetning; frisk timian, og litt multer hist og her. Supergodt!

Det kom en artist også, som sang 3 skjønne julesanger for oss. Hun sang a’capella. Jeg er ikke spesielt lettrørt, men da rant tårene. Den jenta hadde en underskjønn stemme.

Det var like før jeg la meg for å slappe av på en av sofaene som vi fant i hver ende av rommet. Men jeg tok meg i det, og klarte såvidt å bevege min mette og fornøyde legeme hjemover.

Jeg følte meg så heldig og takknemlig igår. Takker kollegene for flott selskap, og Bølgen & Moi for en herlig matopplevelse. Kan virkelig anbefales!

Idag har jeg vært hos negledamen og ordnet neglene før jul. Ikke verst det heller.

Ha en superfin kveld.

 

 

I disse spisetider

Hei kjære lesere!

I går var jeg på road trip med Fritz til Sverige. Eller som gemalen ville sagt: “Svigermor og Evensen og kjerringa og jeg”. Det var egentlig svigermor, svigerinne, gemalen og jeg. Alle hadde passet sitt i lommen, men det var ingen kontroll ved grensen når vi kjørte over. Så vi får ha passet klart til en annen gang istedet.


Vel, Fritz og gemalen tok oss vel frem og tilbake. Sprøtt, nå er det straks over ett år siden vi fikk bilen. Hvor blir tiden av? Vel, nå ligger i hvert fall skinkestek og diverse i frysen og venter på å bli traktert til jul.

Jeg leste en interessant historisk artikkel i Aftenposten i går, skrevet av Cato Guhnfeldt. Artikkelen hadde overskriften Spis middag med Henrik VIII! Artikkelen viste til hvordan det var ved Hampton Court Palace på midten på 1500-tallet. Henrik VIII konfiskerte palasset Hampton Court Palace fra kardinal Thomas Wolsey i 1528. I den tiden og ved dette palasset spiste de maten med bestikk som bestod av kun skje og gaffel. Kniven kom først inn i bestikket senere. De hadde 200 mennesker fordelt på 55 rom som laget mat der til ca. 600 mennesker pr. dag:

Så i disse juletider, dersom du gir deg selv dårlig samvittighet for at du kanskje har spist litt mye,så hør bare hva disse folkene klarte å putte i seg i løpet av et år:

1240 okser, 760 kalver, 2330 hjortedyr, 8200 sauer, 1870 griser og 53 villsvin (villsvin var tydeligvis ikke favoritten på den tiden). De spiste også hare, bever, gås, påfugl, fasan, rype, vaktel, spurv, svane og hegre, høne, kylling, måke, due, stork og karpe. Stort sett det som rørte på seg, altså…… Men de drakk også, må vite. På ett år gikk det med 2.730.000 liter øl (ja, nesten 3 millioner liter) og 300 tønner vin. Gjester ved hoffet spiste gratis frem til slutten av 1600-tallet, da ble det for dyrt. Det kunne jeg nesten ha gjettet meg til, hehe. Husk at på den tiden var det status å servere kjøtt. Det viste at man var rik.

Så spis julematen med god samvittighet, og hvis noen ymter frempå om at dette var da litt for mye, så kan du bare vise til Henrik den åttende og gjengen.

Ha en fortsatt fin førjulstid, og kos deg!

 

Klem fra Iren