Q – for Quo Va’dis

Hallåis folkens! Her kommer et nytt innlegg i alfabetrekkefølgen. Dagens bosktav er Q. Det var litt vanskelig det, gitt. Men utfordringer er gøy! Jeg valgte å støtte meg til latin denne gangen. Ikke det at jeg er noen racer ilatin, men synonymordbøker kan noen ganger være til hjelp.

Etter hva jeg har klart å lese meg til betyr Quo va’dis, hvor går du hen? Det kan man noen ganger spørre seg når man føler at man blir jaget fra skanse til skanse og ikke kan stoppe opp og ta kontroll. For å unngå å fremstå som en “huggæ’rn høne”, så tror jeg det er på tide å spørre meg selv dette spørsmålet. Dette må skje før jeg mister retningssansen helt. Jepp, du forstod meg rett – stress!

Denne skulpturen heter Quo Vadis. Synes den var litt morsom i sammenhengen. Enkelte kaller den visst også “Walking Trabant”. Hehe.

"Quo Vadis," by David Cerny (Location: Gardens of German Embassy in Prague):

Take Big Steps To Get Out Of A Rut! Lots of people will convince you to stay in a job, a relationship or a living situaltion where you just know you don?t belong. From the well-meaning in your life you will hear about: How you have to be cautious. How there aren?t many better things ?out there.? How you need to have something better before you leave. How you need to stop being so emotional, so unreasonable, so fickle, so entitled or so ambitious. Have you been there?:

I would like to take this moment to thank you, bull-shitters who cheat off my tests, assholes who treat me like shit and divas who spend more time fixing their hair than breathing... ♥ Thank you :):

I tillegg noen visdomsord, jeg fikk lyst til å dele med dere. Imorgen er bokstaven R. Det blir nok litt lettere……

Ønsker alle en fin ettermiddag og kveld.

Klem!

P – for Prinsesse

Hei alle venner av bloggen, og de som bare stikker innom en tur! Et tema som aldri blir oppbrukt er “prinsesser”. Et av de mest populære temaene for jenter er jo dette. Til og med til bryllup har vi nylig sett en blogger velge prinsessetema for hele bryllupet sitt. Idag skal jeg ikke gå inn på prinsessetemaet for voksne, men for jenter som har bursdag. Har plukket et knippe inspirasjonsbilder rundt prinsessetema for bursdagsselskap.

                                                                                                                                              Bilder: Pinterest

Hva med en prinsesseslottsinngang laget av papp og papir? Da setter man stemningen med en gang.

Iskjeks er kjempefine spir på en slottskake. I tillegg gjør det nok ingenting at kremen er rosa.

Her har man laget cupkakes (muffins) på vanlig måte, men benyttet konditorfarge i frostingen og så forestiller den resten av en prinsessekjole. Artig idè.

Gjennomført og lekkert med gull, rosa og hvitt prinsessekakebord.

Her er enda ett eksempel på kakebord og pynt i rosa og gull.

Sist, men ikke minst, prinsessegodisposer før alle de små prinsessene skal hjem. Man kan lage posene selv av silkepapir, papir eller poser.

Dette var dagens inspirasjonstips.

Hmm, jeg har bursdag snart. Burde jeg la meg inspirere av dette, tro?  hehe

Stor klem og fin vinterferie ønskes til de som har det.

Hilsen Domestic Diva

 

O – for Orecchiette

Orecchiette, kommer fra det italienske ordet “orecchio” (øre) og “etto” (liten), og er pasta formet som små ører fra det sørlige Italia .

Kanskje jeg kan friste deg idag med orecchiette pasta med bakte mini kyllingkjøttboller og kremet tomatsaus?

Kjøttboller
 • 2 skiver loff uten skorpe
 • ¼ kopp melk
 • 400 g kyllingkjøttdeig
 • 1 egg
 • 2 ss. revet gul løk
 • 1 ss hakket bladpersille
 • 1 ss creme fraiche
 • ½ ss salt
 • ¼ ss. pepper
Pasta + Saus
 • 2 kopper orecchiette pasta
 • ¼ – ⅓ kopp forberede pasta vann. Vann du tar fra etter at du har kokt pastaen.
 • 1 kopp Tomat og Basilikum pasta saus, ferdig fra glass eller hermetikl
 • ½ kopp kremfløte
 • ½ kopp mini mozzarella ost i form av små “baller” (Finner du ikke det, så kan du bruke vanlig mozzarella og hakke opp)
 • Frisk hakket basilikum

Bland brød og melk i en bolle. La stå og trekke i ca. 5 minutter, før du blander i resten av ingrediensene til kjøttbollene. Blandingen skal fremstå ganske fuktig. Klargjør en stekeplate eller panne til å ha i ovnen enten smurt eller med bakepapir. Form små boller med f.eks. en teskje (la teskjeen stå i et glass med vann mellom hver kjøttbolle). Sett kjøttbollene med litt mellomrom på stekeplaten. La dem steke på høy temperatur (225 grader) inne i ovnen i ca. 7 minutter. Ta dem ut og la dem stå i romtemperatur mens du forbereder saus og pasta.

Kok pastaen i en kjele utfra forklaringen på pakken. Bruk så en sautepanne med høye kanter eller en kasserolle til å først varme den ferdige pastasausen i. I pastasausen tilsetter du pastavann og kremfløte og lar dette simre et par minutter. Så tilsetter du kjøttbollene, og lar retten surre et par minutter til, før du til slutt har i pastaen, mozzarella og hakket basilikum. Basilikum har du på rett før servering. Da skulle det se omtrent slik ut:

 

Salat og ferskt brød til dette er godt tilbehør.

Husk å kose deg med maten.

Klem fra Domestic Diva

N – for Ny dag – Ny sveis

Hei dere! Jeg driver jo og legger ut innlegg med inspirasjon fra alfabetet for tiden. Under H, så hadde jeg Hår. Så nå har jeg gått noen runder med meg selv i perioden mellom H og M for å bestemme meg om jeg skulle klippe mye eller lite. Det ble mye!

Jeg klippet av ca. 22 centimeter. Ja, så igår var det gjort.

Har hatt langt hår hele mitt voksne liv, så dette var rart og uvant. Kjæresten min er en ærlig sjel, så jeg var veldig spent på hva han kom til å si. Da han sa at det var fint,kunne jeg puste lettet ut. For det kommer ingenting fra den kanten dersom han ikke mener det. Frisyren ble en mellomting mellom LOB og bittelitt lenger.

Som dette, bortsett fra at mitt hår nok er en nyanse lysere.

Jeg er fornøyd, og synes håret virker både friskere og sunnere etter en grundig klipp. Mitt hår vokser også fort, så snart er det nok nedpå ryggen igjen. Hehe. Når jeg skulle ta på meg jakken hos frisøren, så pleier jeg å ta tak i håret og løfte det ut. Nå kunne jeg bare vippe det opp, og svupp! Så var håret utenfor jakkekraven. Rar opplevelse.

Litt gøy kan det også være å prøve litt variasjoner med dette utgangspunktet. Så her er noen bilder av frisyrer til min egen, og forhåpentligvis også deres inspirasjon:

Med løs struktur.

Halve håret opp slik at det ser litt tilfeldig ut.

Midtskill og litt struktur.

Sideskill og mye struktur.

Sideskill og naturlig fall. Er vel mest likt denne frisyren akkurat nå, og kommer vel til å lande på den de fleste av gangene.

Sideskill og helt naturlig.

Kommer helt sikkert til å prøve ut alle variantene. Så nå var det deilig med litt forandring i tide til våren kommer. For nå må den komme snart!!

Klem og ønske om en fin dag fra meg.

M – for Mat

Dette var en julepresang ifjor. Gryten funket fint, og maten ble god. Jeg hadde et innlegg med oppskrift på deilig pastarett med gnocchi. På forespørsel, så legger jeg ut innlegget med oppskrift en gang til. Kanskje et middagstips til en av de neste dagene?

Jeg satset på litt italiensk mat denne gangen. Gnocchi all’Amatriciana. Oppskriften finner du nederst i innlegget.

Alt dette gode i en gryte. Det kan jo ikke bli feil.

Slik så den ut da den var ferdig, og hadde putret og godgjort seg.

 

Til 4 porsjoner trenger du:

200 g røkt sideflesk (jeg brukte bacon). strimles og stekes

2 rødløk (jeg brukte gul løk), stekes sammen med baconet og hvitløken

2 hvitløkfedd. presses eller hakkes og stekes med løk og bacon

olivenolje, til steking

2 krm chiliflak, til krydring av sausen

Litt flaksalt, til krydring av sausen

1 1/2 dl rødvin eller rødvinseddik (jeg brukte rødvinseddik), Helles over baconet når det begynner å bli sprøtt.

La det koke nesten helt inn.

2 bokser hermetiske tomater, blandes i til slutt og la småkoke i ca, 20 min. sammen med krydderet.

Ca. 600 g fersk gnocchi (evt. annen fersk pasta)

2 dl. parmesan ost

2 stk. mozzarella oster

Legg saus, gnocchi, mozzarella (revet i biter) og revet parmesan ost lagvis i ildfast formen/gryten. Avslutt med parmesan.

Stekes midt i ovnene på 225 grader i ca. 20 min.

Fransk landbrød som du bryter og dypper i sausen. Nammenam, sier jeg bare.

Velbekomme!

L – for Lev ditt beste liv

Noen som husker Oprah Winfrey sine talkshows? Den røde tråden var “lev ditt beste liv”. Hva nå enn det er. Ja, først må man finne ut om det er greia.

Mange mennesker står opp om morgenen, eller kvelden eller midt på dagen og tar imot det som kommer uten å slite for å prøve å påvirke dagene eller livet. Andre er strebere og strever og strever med kropp, karakterer, jobbr, penger, barn, økonomi, bolig eller sykdom. Jeg hadde en sjef en gang som sa at du kan dele hendelser i 2: De du kan gjøre noe med og de du ikke kan gjøre noe med. Så spurte han meg hva jeg ville bruke tiden på. Noen ganger mens man løper i hamsterhjulet, så kan det være godt å ta en time out og tenke over hva som vil kjennetegne “å leve mitt beste liv” for akkurat deg.

Er du opptatt av å leve ditt beste liv?

 

 

K- for Kose seg

Hei på deg! På søndager hender det at jeg prøver å få til litt “kose-meg-tid”. Det som oftest skjer er at jeg slapper av med magasiner og kaffe.

Det er nok ikke magasinene og kaffen i seg selv som er det viktigste. Det er følelsen av tid til meg selv, og følelsen av å koble av eller om. Jeg innbiller meg at jeg egentlig ikke er særlig kravstor. Kose-seg-faktoren er også viktig for meg når det gjelder ferie. En ting som jeg synes er skikkelig luksus og kos er å få maten servert når vi er på tur. Som her, i Dubrovnik. Frokost levert til terrassen som hører til suiten vi bor i. Har tenkt på det etterpå. Suiten var ikke viktgst. Ikke terrassen heller, men kosen, og det jeg ikke opplever i hverdagen.

Det kan også være små ting som virker ektraordinære fordi det ikke er ting man vanligvis opplever i hverdagen Bare det å skrive dette blogginnlegget er kos for meg. Jeg skriver til mine bloggvenner og har en kaffe med steamet melk ved siden av, og tar en varm slurk nå og da. Tenker litt og skriver litt. Kos er alt etter hvem man spør.

Idag lurer jeg på: Hva er kos for deg?

 

J – for Juveler

Hei alle bloggvenner! Idag følger temaet bokstaven J. Da kan litt input om juveler kanskje lyse opp lørdagen? Juveler innbefatter gull og/eller metaller med innfattede edle stener. Juveler er også tittelen på en fagperson som lager slike smykker. Hvis vi beveger oss i retning Hollywood, så har vi (ihvertfall) to filmer som har dette som hovedtema:

1) Diamonds are a girl’s best friend, med Marilyn Monroe i hovedrollen.

                                                                                                                               Bilder: Pinterest

og….

2) Breakfast at TIffany’s, med Audrey Hepburn i hovedrollen.

Her kan du se de mest brukte slipningene av diamanter:

Hvis vi holder oss i Hollywood en liten stund til, så hadde vi i gamle dager noe som het filmsjerner. Elisabeth Taylor var en av disse. I tillegg til å være filmstjerne, så var hun også viden kjent for sine juveler. Her kan dere se noen eksempler:


Hva med denne diamantsløyfen? Gir begrepet sløyfe i håret en ny dimensjon.


Eller hva med dette settet? Hadde vært kjempemessig å ta oppvasken med dette på. Ville gitt husarbeidet en ekstra piff. Ikke sant?

Jeg tror jeg vet akkurat bruken av dette halssmykket med en pæreformet diamant på 42 carat. En tur på Macer’n. Mumse i seg en cheeseburger og fries mens dette glinser rundt halsen.

Enkelte av oss har smykker vi kunne brukt oftere. Så ta dem frem og la de skinne sammen med deg. Bruk smykkene på nye måter. Utfordre dine vaner, og plasser en nål på ermet av jakken din, en pyntenål i håret eller et kjede i flere runder rundt håndleddet. Joda, det er lov!

Ha en alle tiders lørdag!

Klem fra meg.

 

I – for Interesse

Hei, så hyggelig at akkurat du stikker innom denne bloggen. Det setter jeg stor pris på. Jeg bllir stadig like forundret over at vilt fremmede mennesker tar seg tid til å ta en tur innom og sjekke hva som er her. Folk jeg aldri har møtt, og som jeg aner fint lite om. Det er samtidig utrolig spennende å vite at man kanskje klarer å fange interessen til noen i en tid hvor det florerer av masse spennende å lese eller sjekke ut. For et par år siden var jeg å betrakte som lettere tilbake når det gjaldt sosiale medier. Jeg var ikke på facebook, og blogging var for meg en ukjent greie. Men så fikk jeg kommentarer som: "Du, som er så kreativ, at ikke du starter en blogg?" og "Du har jo så mange ideer og ting som kan være artige tips for andre."  Få deg en facebook profil, da vel." Det gjorde meg nysjerrig. Hva var alt dette styret med facebook, og hvorfor var det stadig flere som interesserte seg for blogging?


 

Jeg startet med å sjekke ut litt blogger, for å se hva det var snakk om. Jeg hadde ingen som helst forventninger, og da kan man vel egentlig ikke si at man blir overrasket. Men det ble jeg, altså. Så utrolig mange forskjellige temaer. Alt fra det indre private til oppskrifter. Så begynte lysten å melde seg. Kunne jeg klare dette her? Var det ikke vanskelig å lage en sånn blogg? Masse teknisk og data og dill. Heldigvis har jeg en meget oppegåene niese som puffet meg i riktig retning, og som var en viktig hjelper (eller jordmor) for at irenglede skulle se dagens lys. Etter litt prøving og feiling, så hadde jeg min helt egen blogg. Vel, hva nå? Hva skal jeg fylle denne bloggen med? Jeg tok utgangspunkt i mine egne interesser og hva jeg selv ville vært nysjerrig på å lese om i en blogg. Jeg har alltid hatt en stor interesse for å tråle alskens blader og magasiner, og merket at jeg "nullet ut" på en positiv måte når jeg leste og studerte disse. Ren avkobling, altså. Jeg elsker å bli inspirert, og formidle tips og ting til andre også som kan ha nytte eller glede av dette. Jeg heter jo Iren, og ville at bloggen skulle være til glede, så slik ble navnet til: irenglede. Det er også en liten lek med ord; i ren glede eller Iren glede.


 

Jeg synes dette er så utrolig gøy. Dette er min lille plett på jorden der det er jeg som bestemmer helt og holdent hva som skal være her. Det er mitt magasin som jeg kan dele med hvem jeg vil. Fantastisk! Ikke nok med at folk faktisk titter innom. Det kommer tilbakemeldinger og kommentarer også. Det var faktisk noe som jeg overhodet ikke var forberedt på. Føles akkurat som når jeg hadde brevvenner som barn. Spenningen over at det kom et brev i postkassen bare til meg. Slik har jeg det nå også. Oj, det har kommet en kommentar! Lurer på hva det er? Nå har jo ikke jeg en kontroversiell blogg. Slik at invitasjonen til negative kommentarer ligger ikke i lufta, kan man si. Folk har virkelig hyggelige ting å meddele. Små gullkorn, hyggelige tilbakemeldinger, konstruktive innspill mm. Dette er for meg små skatter som jeg samler og tar vare på, og som gir meg stor glede i hverdagen min. Å blogge, var i begynnelsen for meg en test. Så jeg bestemte meg for å holde på så lenge det er gøy. Det blir mer og mer gøy. Jeg liker dette her. Hadde egentlig ikke trodd at det var noe for meg, i det hele tatt. Jeg liker det stadig mer, og jeg fortsetter.


Jeg er oppriktig glad for at du er innom og leser, og synes det er helt fantastisk at jeg på et eller annet vis klarte å fange din interesse. Hvis du har lyst, si gjerne et par ord om hvorfor du stakk innom. Spennende å finne ut.
 

Vi blogges!

H – for Hårfrisyre

Temaet idag er hårfrisyrer. Idag skal jeg be dere om litt hjelp, eller ihvertfall høre hva dere synes. Jeg har et standard, litt tynt, langt lyst hår. Noe lignende dette bildet.

                                                                                                         Bilder: Pinterest


So far, so good. Men jeg føler på at våren kommer snart, håret er litt slitt nederst og sist men ikke minst jeg trenger forandring.

Jeg er nærmest besatt av denne frisyren:

Det er en lang bob, eller LOB som den også kalles.

Så kommer spørsmålet: Bør jeg satse på en LOB eller en litt lengre variant som du ser bakfra her……


….og forfra her.

Hva synes du? Bør jeg gå drastisk til verks og velge den litt kortere varianten, eller kjøre litt "safe" og bestemme meg for den litt lengre varianten?

Hvilken frisyre har du selv? Kort eller langt?