2 spøkelser bak døren

Neida, egentlig ikke…..Det var bare det at før jeg slo på lyset på badet, så så jeg disse to hvite greiene bak døra og skvatt til! Det viste seg å være to helt uskyldige badekåper som hang pent dandert og ventet på oss.

Vi manglet ingenting, eller jo forresten, tannkrem. Så vi kjøpte en stripete en.

Hvem er så rar at man tar bilde av tannkremen sin? Jo, en ekte blogger…..


Denne tannkremen var både morsom og god på smak, så jeg kjøpte noen eksemplarer og drasset med hjem.
Vi hadde en dag med overskyet vær og blåst, og en dag med regn og blåst og husjameien! Overskyet-dagen tilbragte vi på marked i Nice.

Vil gjerne vise dere dette huset. Ikke noe spesielt med det, tenker du kanskje? Vel, se nøyere etter. Det du ser er en malt vegg. Det vil si at alt du ser av skodder, vinduer og andre detaljer er kunstnerisk påmalt. Ganske imponerende, synes jeg.

Etter marked i Nice med en deilig lunsj i byen, så snudde vi nesen hjemover mot hotellet og hadde inne-ettermiddag/kveld med en liten mini spa seanse på badet. Etterpå godt pakket inn i badekåpe lå vi i sengen og sjekket ut filmer. Her ligger “prinsesse gulltå” og halvslumrer. Hugh Grant beundrer mine nylakkerte tær, ser du.

Vi bestilte room service som middag og koste oss med cæsar salat og iskald fransk øl.

Så åpnet vi skoddene for å se at skyene brøt opp og varslet om penere vær.

Da var det god natt, og glede seg til en soldag dagen etter.

 

Demi-metrè de canapès

Hei kjære lesere! Selv om vi har kommet hjem fra påskeferie, så slipper jeg ikke Sør Frankrike helt ennå. Vi tok sjansen på å være litt vågale, og sjekket ut menyen.

Hm. En halv meter med kanapeer. Hørtes artig ut. Det prøver vi. Det står at man kan velge en hel meter også, men hva hvis det ikke faller helt i smak? Da har man kjøpt en hel meter til ingen nytte. Hehe. Så vårt valg falt altså på rett nr. 2 på menyen.

Slik ser altså en halv meter med kanapeer ut. Det var faktisk ikke så verst. Ganske så godt, ja. Til dette drakk vi en deilig Sancerre.

Hva det var vi fikk? Jo, det var først i en liten boks (som lignet en rengjort eller ny ansjosboks) Vårrull med innbakt fetaost med deilige urter, i den runde sponesken var det frityrstekt scampi i en pikant sursøt saus, på midten var det franske mini kjøttpai, så stickers med frityrstekte andekjøttboller, og helt til slutt makroner som lignet på mønsteret til måsegg fylt med en salt, luftig ostekrem. Alt sammen plassert på en pen rekke på en marmorplanke som var målt til en halv meter.


Vi tok det som kveldsmat. Ikke akkurat daglidags, men morsomt å ha prøvd.

Har du prøvd ut noe uvant mat i påsken?

 

Belles Rives – Cap d’Antibes

Denne velkomsten kan jeg godt få flere ganger. Litt småsliten etter reisen, og får beskjed om at det står en liten overraskelse og venter på rommet – en liten gave fra hotellet. Jadda!

Samboeren min heter Hagen til etternavn. Det gjør ikke jeg. Likevel kalte de meg konsekvent Madame Hagen på hotellet. Jeg forsøkte å forklare at jeg ikke heter det. (Dessuten hørtes det ut som om jeg driver bordell – Madame Hagen). Men de hørte ikke på det øret. Det var Madame Hagen og ferdig med det! Deilig å komme hjem og være seg selv med sitt eget navn igjen. Hehe. Men før det, litt småsnacks fra Sør Frankrike til dere.

Vi ble så glade over denne lille overraskelsen.

Tok et bilde litt nærmere også, slik at dere kan se “doggen” på champagnekjøleren.

Vi tok med det hele ut på terrassen for en skikkelig kosestund. Herlig start på ferien!

Slik så soverommet ut.

Vi åpnet terrassedørene og de franske skoddene, og dette viste seg! Bare herlig:

Så gikk vi ut på terrassen og kikket til høyre…..


….og så til venstre.

Vi har blitt dullet med hele uka. Var så heldige å få hotellets største terrasse. Juhuu! Der var vi heldige, gitt.

Hvordan har du hatt det i påsken? Har du hatt bortreist-påske? Eller har du hatt hjemme-påske?

Tenk at det allerede er tirsdag idag, og jeg har fortsatt et par myggestikk som klør.

Bonjour mes amis!

Akkurat nå er jeg nok ute og jakter etter ting som jeg ikke får kjøpt hjemme i Norge. Slik som denne teen. Den er min soleklare favoritt. Skal bunkre med meg så mye jeg klarer.

Jeg har en annen pussig tradisjon. Denne lille fløyelspungen er nesten alltid med. Grei å ha valuta nr. 2 i.

Så får nok disse luftet seg litt også. Kjøpte dem ifjor, men har ikke fått brukt dem ennå.

Dersom sola titter på meg, så kan jeg titte tilbake.

Blir nok solbrent på nesa i år igjen. Hehe.

 

Jeg har pakket snippesken!

Hei! Jeg er her nå, og nyter påsken

Valgte rett og slett å pakke snippesken og komme meg hit en uke for å koble helt av.

Mens jeg pakket så klarte jeg å brekke en negl. Hahaha! Typisk. Pakker for mye, og det går i en fei, og plutselig så gikk den. Luksusproblem? Ja selvfølgelig.

Følg med videre…….

;D

 

Litt om noe

Hei folkens! I et innlegg for en stund siden, så spurte jeg dere om råd når det gjaldt valget av ny frisyre. Jeg fikk flere tilbakemeldinger, og syntes det var kjempehyggelig å få. Valget falt iallfall på LOB, veldig lik den på bildet her. Så det blir den frisyren jeg tar med meg inn i våren.

I det siste har jeg virkelig følt meg som en maur på vei til Trondheim til fots. Sliten. Skal bli deilig med litt fri i påsken. Superdeilig, faktisk.

“Hybelen” har nå fått fjernet vinterskruden (pelsdusken), og fremstår endret og klar til våren den også. Gemalen kaller den for hybelen fordi den for plass til så og si alt. Han påstod til og med at man kan overnatte oppi der. Derav navnet.


Håper dere har en knall påske, og koser dere glugg ihjel.

Klem fra Iren

 

Comeback Kid

Håper ikke det synes hvor skittent vinduet mitt er….. Denne orkidèen kommer tilbake hver vår. Ifjor kom den akkurat til bursdagen min. I år litt tidligere, altså straks før påske nå. Jeg er overhodet ikke flink med blomster. Denne her er eneste overlevende. Andre planter som kommer i hus tenker nok at det er like greit å legge seg ned og dø med en gang, når de forstår at det er jeg som skal ta meg av dem. (Som betyr ikke ta seg av). Men Comeback Kid kommer tilbake og tilbake, med flotte hvite blomster.


Å. jeg blir så glad!!

Håper blomstringen holder seg lenge. Bortsett fra husbonden, så er dette synet det første som møter meg hver dag.

Nå er det faktisk orntli orntli påske!
 

Matvalget idag – Quiche!

Lunsj eller middag?

Quiche med luftig parmesanbunn -

 

Bunn:

0,5 dl vann

0,5 dl olivenolje

1 ts salt

2 ss parmesan, nyrevet

2 ts tørrgjær

3 dl hvetemel

Fyll:

100 g sopp

  smør til steking

2 fedd hvitløk(kan sløyfes)

2 stk vårløk

100 g kokt skinke

2 stk egg

1 dl melk

1 dl cottage cheese

salt

pepper

2 kvister frisk timian, hakket

2 dl ost, revet

4 stk tomater i skiver

Slik gjør du det:

Bland sammen varmt vann og olje til “fingervarmt”. Tørrgjær tilsettes samen med hvetemelet. Tilsett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min. Smør en paiform, 24/26 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn ved 200 ºC på nederste rille i ca 10 min. Del sopp i båter/skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger. Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten. Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten. Stek videre ved 200 ºC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet. Legg skiver av tomat over i de siste 15-20 min.

Gjør klar en enkel salat med valgfri type salat, en revet pære og en appelsin i biter oppi salaten. Ha gjerne et par skiver spekeskinke ved siden av. Så er det bare å kose seg!

 

Slingbacks

Jeg har fått en ny hangup, nemlig slingbacks. Lekre sko med en rem bak over hælen. Det første eksemplet er selvfølgelig fra Christian Louboutin. Lekkert, smekkert!

 

Classic black slingback stiletto with leather, suede, and clear PVC by Christian Louboutin.:

Kanskje disse nedenfor her kan friste? De er fra Giorgio Armani.

Giorgio Armani ~ Suede Slingback Pump Blue:

Fendi Slingback Mary Jane Pumps Black Tobacco Fall Winter 2013:

Vi kan eventuelt slå til på et par Fendi også. Som disse over. Du hadde kommet inn hvor som helst i Milano med disse…..

chanel:

Ingen glemt. Må jo ha med Chanel i denne buketten. Ja, takk fra meg.

Jeg tør påstå at ethvert antrekk løftes betraktelig med et par lekre slingbacks.

WHEN TOMORROW COMES:

Er du ikke enig?

Tusen takk!

Mammaen min har lært meg å takke for det jeg får. Så idag, på denne søndagen, vil eg gjerne si tusen takk til dere som leser bloggen min. Her er en vårbukett til dere! Den har dere fortjent. Dere har tittet innom på rare innlegg, kjedelige innlegg, morsomme innlegg, korte innlegg, lange innlegg, innlegg med fine bilder, innlegg med kleine bilder, teite innlegg og fine innlegg.

Ja, tålmodige har dere vært. Tusen takk for at dere er nysjerrige, og gidder å titte innom nå og da, eller kanskje hver dag dersom jeg er heldig.

Dere gjør meg glad!

Ønsker dere en flottesen søndag!

Viktig melding til de av dere som følger bloggen: I en ukes tid nå fremover, så kommer jeg ikke til å blogg shoute eller legge ut meldinger på facebook om innleggene. Men jeg har forberedt auto innlegg, forhåndsdatert til dere. Så det blir innlegg fra meg her inne. Håper dere likevel velger å titte innom for å sjekke ut hva jeg har forberedt til dere.

GOOOOOD PÅSKE!