Lag på lag og dagens duft

Hei på deg!

Tenk, i dag skriver vi 30. april. Det er absolutt smart å kle seg lag på lag. Så kan man skrelle av eller legge på, alt etter hvordan været svinger. For, la oss bare innse det, hittil har vi ikke fått en spesielt varm vår.

Har funnet frem et par herreinspirerte antrekk idag.

Dette øverste antrekket kan fint kombineres også med et godt skjerf og/eller en frakk. Blir det kjølig på føttene, så velg i stedet skoletter eller plukk ut litt tykkere strømper å ha i skoene.                                                                      Bilder: Pinterest

Jeg liker spesielt godt denne kombinasjonen i svart, hvitt og grått. Litt småfancy med solbrillene i brystlommen sammen med lommetørkle. Her er det også tenkt lag på lag. Så her vil herremannen kunne håndtere både sol og snø, alt ettersom.

 

Mitt duftvalg i dag er en favoritt over mange år……

Aromatics Elixir fra Clinique. Jeg snakket med en dame i et parfymeri her en dag. Hun fortalte meg at hun syntes at denne duften ikke luktet særlig godt straks etter påføring på henne, men at den etter hvert duftet helt nydelig. Jeg vil kanskje ikke dra det så langt. Men jeg vil si at den blir bare bedre og bedre utover dagen, og dufter helt herlig. Har fått masse skryt for denne.

Toppnoter av verbena, koriander og salvie sammen med kamomille. Midtnote av bulgarsk rose, Jasmin og ylang-ylang. Du vil kanskje også kjenne patchouli, mose fra eik, sandalwood, labdanum med et lite spor av benzoin og vetiver.

Enkelte beskriver denne duften som en sensuell klem. Tja, kanskje det. Jeg har den som en av mine toppfavoritter ihvertfall.

 

 

Liten greie

Hei, kjære leser!

Det jeg skal gjøre nå i en uke fremover – fra og med i dag, til og med neste fredag, er ikke akkurat en “utfordring”. Så jeg får kalle det en liten greie. Tenker at jeg hver dag skal vise en duft fra parfymegarderoben min, og ha den på meg samme dagen. Neste fredag har jeg en uformell kåring av vårens duft, og deler det med deg.

Først ut er denne:

Den dufter virkelig rose, men også noe ubestemmelig som jeg synes jeg kan finne i nesten alle Chloè duftene. X faktor om du vil.

Her ser du flakongen, midt i rosebuketten min.

Duften har selvfølgelig Damascena rose essens i seg, med en topp note av bergamott. Dersom du har god luktesans vil du også kunne gjenkjenne en liten akkord av magnolia, samt hvit musk og amber.

For enkelte kan jo dette med duft bli kjedelig dersom man ikke har den interessen, så i tillegg til å snakke litt om duft kommer jeg til å skrive om litt annet i tillegg denne uken også. Så fortvil ikke, det blir ikke kun parfymesnakk.

Dagens andre tema kommer her: Nå har to nye notatbøker funnet veien hjem til meg. Den til venstre på bildet er trukket med tekstil, håndbrodert. Den er så utrolig fin. En liten juvel. Dessuten har den mange sider, så jeg kan glede meg over å notere og skisse i den over litt tid. Den til høyre får bli sommer-notatboken min. Tar den nok med på sommerferie, og noterer ned inspirasjon og annet småsnacks sammen med tips og ideer.

Her ser du et nærmere bilde av notatboken med broderte blomster.

…og her et nærmere bilde av sommer-notatboken min.

Nå er det bare å kvesse blyanten, og notere i vei.

Innholdet får bli mine små hemmeligheter.

Nå skal det lunsjes!

….men først, litt frokost

Etter at jeg hadde kyllingfrikassè på mandag, så har jeg nå masse frisk timian til overs. Vet du hva som er godt sammen med timian? Gräddost (eller gulost eller hvit ost). Frokosten i dag ble derfor knekkebrød med gräddost og frisk timian på toppen sammen med en deilig kopp varm Earl Grey te. Fin start på dagen, og smakte deilig.

Du kan få med et lite tips til på kjøpet, nemlig ertesuppe. Frisk timian i ertesuppe smaker også veldig godt.


Men hva var det lunsj greiene som jeg nevnte i overskriften? Jo, nå skal du høre. Jeg har vært på en liten innkjøpsrunde for å skaffe diverse bokser og sånt. Grunnen er at jeg vil bli flinkere til å lage lunsjen selv, og ta med på jobb. Så det ble et lite raid hos Clas Ohlsson. Om jeg liker rosa? Ja, selvfølgelig liker jeg rosa. Fant også et par ting som jeg ikke hadde planlagt, nemlig poser og clips til poser som gjør dem lufttette. Ypperlig.

Dessuten kom jeg over dette søte nettet som jeg kan ha lunsjmaten oppi. Det ble også med hjem.


Da mangler bare lunsj ingredienser. No problem.

Kos deg i dag, og ha en fin torsdag. Klem fra meg.

 

Førerhundens dag

Hei

Visste du at det er førerhundens dag i dag.

Klikk deg inn på linken, så går du bittelitt ned på siden, og kan se den søte filmen:

https://www.blindeforbundet.no/kampanjer/forerhundens-dag

 “Hm, lurer på hva jeg skal bli når jeg blir stor. Førerhund, kanskje?”

                                                                                                                                     Bilde lånt av Veiviseren hundeskole
 

Når du møter en førerhund i arbeid

Norges Blindeforbund bruker Førerhunddagen 2016 til å sette fokus på viktigheten av at førerhunder må få jobbe uforstyrret ? ikke bare av mennesker, men også av andre hunder. Her er noen huskeregler for hvordan du møter en førerhund når du har hund:

  • La førerhunden jobbe uforstyrret. På landevei og gangveier er førerhunden trent til å holde venstre kant. Gi den plass til å gjøre jobben sin ved å holde avstand med din hund, så hundene slipper å møtes for tett.
  • Dersom du ser at førerhunden blir distrahert, si gjerne til brukeren at du har med deg en hund, og prøv å øke avstanden mellom hundene.
  • Slipp aldri din hund bort for å hilse på en førerhund i arbeid ? det er risikabelt for den synshemmede å bli ført av en ukonsentrert førerhund. 
  • Har førerhunden fri fra selen, og du lurer på om hundene kan hilse: Spør alltid først brukeren om det er i orden.
  • Det er krevende å kontrollere en hund når du ikke ser ? vis hensyn og omtanke. 
  • Stikk aldri til førerhunden godbiter ? det er førerhundbrukerens privilegium.

Kan være greit å vite.

Søndagsmiddag på en onsdag

  Hei, venner av bloggen!

Sulten?     Lurer du på hva du skal ha til middag i dag?

På mandag hadde jeg en liten bursdagstreff hjemme. Siden det var jeg som var bursdagsbarnet, så fikk jeg bestemme menyen. Det ble kyllingfrikassè. Det ble så vellykket at flere spurte etter oppskriften. Så som den bloggeren jeg er, fant jeg ut at det jo måtte bli et innlegg så flere kan prøve denne retten. Det er en av mine favoritter, og smaker bare godt. Sausen blir nyyydelig! Gjør gjerne klart dagen i forveien, for dette tar litt tid. Men det er verdt det.

                                                                                                                            Bilde:Bing

Du trenger:

Til kraftkoking sammen med kyllingen:

1 hel, rå kylling

1/2 ss hele pepperkorn (ikke obligatorisk, du kan også bruke knust pepper)

2 laubærblader

1/2 purre i 2-3 biter

Salt (etter behag)

2 buljongterninger

1 gulrot i 2-3 biter

1/2 løk i 2-3 båter

Vann så det dekker kyllingen

Sett alt over til koking i samme kjele. Ta tiden fra kokingen starter og 1 time.

Mens kyllingen koker, så tar du følgende til grønnsaker som skal være i selve frikassèen:

1 gulrot pr. person, skrelles og deles i spiseklare biter

Kålrot i samme mengde som 1 gulrot pr. person, skrelles og deles i spiseklare biter

1 selleristang pr. person, renset og delt opp i spiseklare biter

1/2 purre i strimler

1 lite blomkålhode, renset og delt opp i små små buketter/biter

Urter etter ønske. Jeg bruker frisk timian, ca. 1 ss.

Ha dette stående klart i en bolle i kjøleskapet.

Beregn videre 2 poteter pr. person som forhåndskokes med skall på. Når de er ferdig kokt skal de skrelles og deles opp i båter eller biter.

Etter en time siler du av kraften fra kyllingen & co oppi en kjele eller bolle, slik at du tar vare på kraften (den skal du bruke senere til å blande ut sausen med).Ta ut kyllingen og rens den for kjøtt som du deler i passe biter. (Skal så og si falle fra hverandre). Grønnsakene som har kokt med kan bare kastes.

Rist en jevning av 1 stk kremfløte (3 dl. – ja, er det fest, så er det fest) og 2 ss hvetemel blandet med salt, pepper og litt malt muskatnøtt. Varmes i en stor kjele til det ligner en saus. Ha oppi alle grønnsakene og spe på med kraften du har tatt vare på. La koke i sausen i 1/2 time før du har i kyllingkjøttet. Ha i potetbitene til slutt, og fortsett å tilsette kraft til du har en fristende frikassè. Ikke glem å smake til sausen til du får den slik du vil.

Får du dreisen på denne, så får du garantert skryt.

Og du….. veldig godt med flatbrød til.

Vel bekomme!

Det er slitsomt å være toppblogger!

Hei. Her har du meg på morgenkvisten på vei med min privatsjåfør til jobb! Det var et herk å komme ut av bilen. Puh!


Før det hadde jeg tatt en deilig morgensvømmetur etterfulgt av en totimers massasje av hele kroppen. Synes alt har blitt så dyrt. Jeg pleide å betale kun 5.000 for dette tidligere. Nå har de doblet prisen. Hm, er det fordi jeg går rundt med en veske til 23.000?

Følte ikke helt at jeg hadde våknet, så jeg skiftet til sykkelantrekk, og tok en liten sykkeltur på min 50.000 kroners sykkel. Men jeg ble liksom ikke helt der jeg skulle være for å starte dagen.

Da var det på tide med dagens kaffe for å komme i gang!

Så skiftet jeg til noe mer uformelt. Dags for lunsj.

Dagens lunsj var bloggtreff/lansering/teaparty/venninnetreff.


Så ble jeg med ett usikker på om jeg skulle blogge om den krevende dagen min, eller om jeg skulle dra et sted for å slappe av.

Så jeg tok en liten svipp til varmere strøk, for noen dagers avkobling. Det trengte jeg virkelig, altså!
 Bilder: Pinterest

Vi blogges!

NOT!

Den eneste luksusen jeg skal unne meg i dag er en tur til negledamen. Hehe.

Lørdag kveld med dæns og spell!

Hehe. Hadde en liten ubursdag (som vi kaller det når det ikke skjer på selve dagen) på lørdag med cirka halvparten av familien. Det var ekstra hyggelig.

Fikk ikke mindre enn to vaser med tilhørende buketter. Pussig. Har de inntrykk av at jeg har for få vaser, tro? Kjempefornøyd med begge to i hvert fall. Se så fine:


Fikk denne av lillebror, som sa: “Alle blogghjem med respekt for seg selv har Kähler vase”. Hehe.

Fikk denne vasen + buketten av mannen min. Nyyyydelig!  Det er bare de skjønneste blomster – peoner.

Ja, helgen varte langt over i mandagen, føler jeg. Fordi:

Kom på jobb i dag, og dette ventet meg:


Yndlingskaffen og hyggelige overraskelser. Du og du, så koselig å komme på jobb i dag.


Jøss, det er jo riktig gøy å ha bursdag. Kanskje jeg skal ha det hver dag!

Ønsker alle en fin dag!
 

 

Jazz up your sneakers

Hei på deg på en søndag! Det hender jo at vi går lei de samme gamle utgaver av, f.eks. sneakers. En kjekk måte å fornye dem på er å skaffe nye litt funky lisser. Så det får være en del av dagens tips.

                                                                                                                   Bilder: Pinterest


Lisser kan være fint, men jeg har også sett noe annet som kanskje kommer til å bre om seg; nemlig sneakers kombinert med ankelpynt i gull, eller andre materialer. Her skikkelig chunky gull lenker sammen med hvite Nike’s.

Her er det plassert et par ankelkjeder utenpå et par høye Converse. Gir akkurat den passe hippie følelsen.

Jeg har nettopp kjøpt inn nye lisser til mine nye Nike retro sneakers. Skal vise dere resultatet snart, så følg med…..

Nye lisser kan være billigere enn nye sko. Det kan også være at du har noen fine lenker eller smykker som kan brukes rundt anklene. Plutselig blir du helt trendy. Jeg lover.

Ellers ønsker jeg deg en fin søndag.

Her er været helt koko: 10 varmegrader og snø!! What?
 

Sangria uten sang…..

Hehe. Dette artige uttrykket kom fra min kjære, da jeg fortalt ham at jeg, når vi får gjester idag, så skal servere en alkoholfri velkomstdrink inspirert av Sangria. Litt morsom lek med ord i overskriften. Tror nok vi skal få til en liten trall, hvis vi ønsker det.             Bilde; Bing

Mitt tips er at du går inn på nett og søker opp Sangria. Da er det bare å følge oppskriften, men utelate det som inneholder alkohol. Du kan enkelt erstatte rødvin med alkoholfri rødvin eller en rød saft eller brus. Kjør på med isbiter, skiver av sitron, appelsin og lime og ha gjerne i jordbær og/eller bringebær. Forfriskende og deilig. Ah, nå skal vi kose oss!

Ønsker deg en fin lørdag, for det skal “vaffal” jeg ha.

Hvit inspirasjon

Hei på en fredag! Kunne du tenke deg å bli overøst med hvit inspirasjon i dag?

(Jeg har ikke inkludert brud eller bryllup, fordi da tror folk med en gang at jeg skal gifte meg).

                                                                                                                                                                                        Bilder: Pinterest

Valgte hvitt som inspirasjonsfarge i dag, fordi hvitt er så fresht og delikat.


God helg til alle mine bloggvenner!