Frisk rekesalat a’la Irenglede

Hyggelig at du titter innom. Idag vil jeg dele oppskriften på en en deilig og frisk rekesalat som er helt min egen oppskrift. Den var supergod. Den kan fint gå som middag, lørdagskos eller lunsj. Kan også funke som en forrett i en mindre porsjon. Greit nå som de er så varmt, med mer kjølig og forfriskende mat.


Du trenger:

100 g ferdig pillede reker som marineres i saften fra 1/2 lime

Et par never ferdig salat fra pose

1/3 mango i biter

Ca 3 cm. vårløk, hakket

Ca. 1 ss hakket rød paprika

5 skiver slangeagurk til pynt (og spise)

Bland alt sammen, riv med deg en gaffel og hiv innpå.

Jeg spiste salaten med ferdig aioli som dressing. Valgfritt om du vil lage den selv.

Kommer garantert til å lage denne flere ganger, for dette falt i smak.

Kos deg!

Hvordan bli i bedre humør?

Stått opp med feil fot først i dag? Litt småmuggen eller sur? Bjeffer du?

Her får du noen tips til ting som kanskje kan bidra til å snu humøret……

Lag en liste over ting du har lyst til å gjøre…..og gjør det. Eventuelt utform listen som et brev til deg selv, og send det.

Get to an airport, get on a plane. Random day, random destination:

                                                                                                     Bilder: Pinterest

Kjøp blomster til deg selv.

A minted bottle and romantic pink florals = happy match. 15 Centerpieces For Your Summer Table | Apartment Therapy:

Arranger pysj party – kjempefint, særlig hvis det regner ute.

Non X-rated bachelorette parties. I like the idea of a cocktail party, pamper day or sleepover. Or all 3 together?!?!:

Bak et stort brett med kaker eller Brownies, og finn noen du vil dele dem med.

These homemade brownies have all of the great texture and flavor of box-mix brownies, without any of the processed ingredients.:

Gi noen en klem.

Awww... soooooooo cutee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:

Lag din egen signaturcocktail og gi den et originalt navn

Patron Paradise Cocktail - For more delicious recipes and drinks, visit us here: www.tipsybartender.com:

Kjøp nytt sengetøy, eller vask det du har med velduftende midler. Legg deg ren og ny i sengen.

Unn deg selv en fancy notatbok og fin penn. Skriv første i den slik: “Jeg er pen”.

Kjøp is du kan sette sammen selv, og lag den største du kan tenke deg med strø og saus og tøys og tull. Viktigst av alt: Spis hele uten dårlig samvittighet.

Danish Ice Cream <- BRB guys, going to Denmark.:

Bak et brød og del det med noen, eller bare vær ego og kos deg med det helt selv.

Vær turist i egen by og besøk et sted du aldri har vært, eller prøv noe du aldri har prøvd.

Drit i budsjettet, og kjøp skoene!

Black Leather Ankle Strap High Heels:

Skriv gammeldagse postkort eller brev og send til en haug av folk – eller bare til en.

Inviter noen på nattmat, f.eks. sushi kl. 00.00.

Ta deg en lur midt på dagen, og vent til du våkner av deg selv.

Se på søte dyrevideoer eller bilder.

Prøv å gå en hel dag uten å klage.

Go 24 hours without complaining. Not even once? then watch how your life starts changing.:

Inspirasjonsjakt

Heisan, så var det mandag, gitt!

Hallo til deg, kjære leser!

Idag har jeg et spørsmål til deg. Hvor kommer inspirasjonen din fra? Hva er det som inspirerer deg til å legge ut de innleggene som du har?

Igår, søndag, kjøpte jeg en del nye magasiner pluss at jeg plukket frem noen av notatbøkene (skattene) mine for å tråle etter inspirasjon. Lurt gjort. Det var masse inspirasjon til blogginnlegg fremover. Jeg inspireres ikke fra dette alene, men det pleier å hjelpe på tankebanene.


Så hvor kommer inspirasjonen din fra?

Kombinert med litt koffein så kom ideene på løpende bånd for min del.


Bare på farten, fant jeg frem smykkene jeg skal ha imorgen. Gullkjedet og medaljongen fikk jeg til bursdagen min i april. De har jeg blitt veldig begeistret for. Krystallørepyntene i dråpeform kjøpte jeg til meg selv for et par år siden. De er mye brukt.

Så en kopp te også og resten av tilbehøret til imorgen. Som du kan se, så håper jeg på fint vær.

Imorgen kveld skal jeg planlegge tax free innkjøpene til neste tur. Ikke lenge til nå….

Hva er din plan for imorgen?

 

Glamping

Hei på deg! Kanskje jeg kan inspirere deg til litt glamping idag. Glamping er satt sammen av glamour og camping. Umulig å kombinere, tenker kanskje du? La oss teste med noen bilder.                                                  Bilder fra Pinterest

Det er jo alt fra beduin inspirerte telt til søte campingvogner i pastellfarger, telt i bakhagen og skjul gjort om til et lite glampingsted. Det er mange kreative mennesker der ute.

Glamping er en fancy versjon av camping. Ser det fristende ut?

Love!:

Her er det fikset etter alle kunstens regler. Skulle gjerne hatt et lite selskap der inne.

backyard

Skjul gjort om til et flott glamping sted.

Hard to believe this is in a truck trailor! It's so posh and perfect!:

Dette er inne i en campingvogn. Tilhører sikkert en blogger…..hehe

trailer

Vintage camping...found on weheartit.com:

Bare søte. Her med eget te selskap og gode greier.

"Glamping" at Clayoquot Wilderness Resort, #BritishColumbia #explorebc:

Har du noen gang prøvd glamping? Hva var din opplevelse? Det ser jo veldig koselig ut. Kan jo funke fint nå for tiden, hvis været holder grei temperatur. Kos deg, uansett og ha en fin søndag.

 

 

 

Duften av Hen

Idag vil jeg fokusere på en helt spesiell kroppsdel hos deg. Nemlig nesen. Den bestemmer hvilke dufter du foretrekker, og det igjen innvirker på hva vi stiller oss positive eller negative til. En person som er sympatisk, flink og til og med hyggelig blir vi ikke tiltrukket av dersom vedkommende lukter vondt. En annen interessant ting når det gjelder utvikling av dufter, er parfymehusenes fokus den siste tiden. Det går nemlig i retning av mer androgyne dufter som kan passe vel så bra til henne som til ham, eller egentlig aller best til hen. Har plukket noen eksempler på androgyne modeller fra Pinterest, slik at dere skjønner tenkningen.

https://31.media.tumblr.com/0d0a4b177a2d6758c9f97ff056121556/tumblr_n43oxi4Bt61rxnxydo3_250.jpg: Beautiful men...sigh: Erica Linder. The visible personification of absolute perfection.: tilda swinton - "I am very often referred to as 'sir' in elevators and such. I think it has to do with being this tall and not wearing much lipstick. I think people just can't imagine I'd be a woman if I look like this":

Når det er sagt, så er det kanskje mer kjønnsnøytrale dufter man vil frem til, eller egentlig at det er duften som er poenget og ikke kjønnet.

Jeg kan nevne noen eksempler på kjønnsnøytrale dufter, så kan dere teste dem ut og finne ut om dere er enige. Typiske eksempler på duftelementer som tidligere har vært tilknyttet kvinnedufter er alle type blomster, spesielt rose, liljekonvall osv. For menn har det vært relatert duftessenser fra tre lær og lignende.

Ta for eksempel CK2 fra Calvin Klein. Slik ser flakongen ut:

Plain bottle with the cK2 logo printed across the bottle. It's been designed to look like an optic you can find in bars and clubs, hinting this is a fragrance for nights out and not so much a casual fragrance: Duften er nok basert på bruk til kveld/natt, for eksempel til en kveld på byen/nightclubbing. Duftnotene spenner fra wasabi til fiolblader. Så den er sammensatt.

Jeg har CK One fra før, og den er jeg veldig begeistret for. Den er også en unisex duft. Tror også kjæresten kan dufte godt med den.

Et annet eksempel på duft i denne kategorien er Tom Ford White Suede. Jeg liker forøvrig navnet. Det forteller veldig mye om hva man forsøker å oppnå med duften. Noen av duftnotene er musk, lær og sandeltre. Flakongen ser slik ut:

Tom Ford Private Blend 'White Suede' Eau de Parfum available at #Nordstrom:   BIlder: Pinterest

Personlig synes jeg det er viktigst at det dufter godt. At man liksom sniffer en ekstra gang, og tenker “mmm, hva var det der? Lukter deilig”. Jeg vil gjette på at duftnoten fra lær mer og mer vil komme frem i flere dufter. På den måten vil duftene passe til flere.

Og du, en god klem skal dufte godt. Det synes jeg.

Beach & Boogie i Oslo – Når strandlivet lokker!

Hei alle sammen. Ja, nå kan jeg faktisk si det; alle sammen. For i går var det usannsynlig mange innom bloggen, og jeg fikk helt hakeslepp. Derfor står bloggen oppført som nr. 53 på topplisten i dag sammen med flere andre blogger som jeg har sett opp til, og tenkt at der havner jeg nok aldri.. Fullstendig sprøtt! Så tusen tusen takk til alle som har tatt turen innom. Idag er jeg bare et stort smil.

Men så over til dagens innlegg:

I Oslo har vi mange fine strender. Men ikke alle kjenner til mulighetene, og i dag vil jeg gjerne tipse litt om noen steder som kan være vel verdt å besøke, samt litt tips og nettadresser som kanskje kan være av interesse.

Also on Sunday, almost 800 Perth dwellers stripped off for a naked swim off South Freemantle beach. They not only avoided pesky tan lines by baring all, but also raised money for The Butterfly Foundation, which helps people with eating disorders.:   Bilde: Pinterest

Starter ut med det som kan være kontroversielt for enkelte, og befriende for andre. Så hvis du vil lufte deg litt uten badebukse eller bikini, så kan du, for eksempel, ta turen til nudiststranden på Huk (Bygdøy). Selve stranden er en perle. Den preges av en stor flat gressplen, med steinkant ned til stranden. Det er også en rullestolvei ned i sjøen. Så her er foholdene lagt til rette. En annen klar fordel er at du ikke trenger å bekymre deg om strandmoten din slår an eller ikke. Hehe.

Kate Moss on the beach by Corinne Day: http://www.dazeddigital.com/photography/article/18583/1/the-power-of-the-snapshot:   Bilde: Pinterest

http://www.dinside.no/384928/regler-paa-nudiststrand

Linken over kan være nyttig. Anbefaler at du leser artikkelen om regler på nudiststrand, slik at du kan være litt forberedt om du har tenkt deg dit.

Du har muligens en liten nudist i deg? Hvis du ikke er sikker, så finner du det fort ut her:                                          Bilde: Oslofjorden.com

 

Noe av  tekst nedenfor er gjengitt med tillatelse fra Aftenposten, som er kilde til en del av informasjonen med sin artikkel om strandtest (2015). Vil bare nevne at jeg har gjort et utdrag fra de strendene som er nevnt, og de er satt her i tilfeldig rekkefølge for å tipse dere her på bloggen. Dersom du ønsker å lese hele innlegget så finner du det her: http://www.aftenposten.no/osloby/sommerguider/Her-er-Oslos-beste-strender-7632161.html

 

Paradisbukta, Bygdøy

Bilde: Oslofjorden.com

 

Paradisbukten

Passer for: Alle som liker en gåtur til stranden

Pluss:

Intim vik skjermet for vinden

Fredelig og rolig stemning

Fin sandstrand

Langgrunn og barnevennlig

Minus:

Vanskelig tilgjengelig er du svak til beins

Liten toalettkapasitet og nedtaggede toaletter.

Beliggenhet: Nedenfor Kongeskogen ytterst på Bygdøy

Adkomst: Buss 30 eller bil til Huk. Derfra en liten spasertur på turvei. Bilen til Bygdøy Sjøbad og en spasertur gjennom Kongsskogen eller strandveien.

Badestranden: Sandstrand, langgrunt, fine bunnforhold. Noen svaberg og knauser rundt viken.

Sanitetsforhold: To midlertidige unisex toaletter. Utedusjer

Fasiliteter: Søppelbøtter, stupebrett og badebrygge.

 

http://www.oslofjorden.com/  er en fin nettadresse å besøke. Her kan du finne informasjon om friluftsliv, badeplasser, båtliv og litt av hvert.

 

Sollerudstranda

Ved Lysaker, bak Gjensidige bygget ligger Sollerudstranda. Det er en fin strandlinje, og den har lys sand. Ved stranden er det parkeringsplass, så du kan fint ta bilen dit. Men husk at parkeringen er avgiftsbelagt. Beliggenheten er ca. 300 m. fra Lysaker stasjon hvor du kan komme til med buss eller tog. Kan være lurt med badesko, da det er litt steinete bunn.

                                                                                                                                                      Bilde. Oslofjorden.com

Nedenfor tekst og bilder er hentet fra Oslofjorden.com:

Langøyene

Langøyene har Oslos største og antagelig beste sandstrand. Stranda er sørvest vendt, halvmåneformet og ca 250 meter lang. Meget stor gresslette med masse plass til ballspill og lek.

Det er eget område for naturister på sørøstsiden av øya.

Fin turvei over øya og gjennom teltplassen på nordsiden. Smale bratte stier på sørøstsiden.

Det er lov til å sette opp telt på nordsiden av øya. Se spesielle regler på informasjonstavle.

Badeplass fasiliteter – badeinfo

Sandstrand, stor gresslette

Kiosk med enkel mat og øl

Badeflåte med stupebrett

Fine utedoer, vasker med vann

Søppeldunker

Vannkran – NB: vannet kan ikke drikkes

 

Av: May Synnøve Rogne, Aftenposten

Tjuvholmen Bystrand

Passer for: Småbarn, de som bor der og hete museumsgjester som vil vasse.

Pluss:

Lekker og estetisk

Bra for små barn som vil plaske

Minus:

Ingen dybde på vannet

Ikke toalettmuligheter

Ingen dusjmuligheter

Svømmer du utenfor muren, er du omtrent midt i skipsleia

Beliggenhet: Ved Astrup Fearnely Museet ytterst på Tjuvholmen

Adkomst: Parkeringsmuligheter for bil i P-hus, buss 21 eller 54 til Filipstad brygge

Badestranden: Pent oppbygd steinstrand, langgrunn, ikke dyp. Gressplen rundt.

Sanitetsforhold: Ingen offentlige toaletter tilgjengelig

Fasiliteter: Kunstinstallasjoner. Cafe inne på museet med uteservering.

 

Vel, da er det bare å pakke picnic kurven og bevege seg i retning stranden. Selv skal jeg på vår-/sommermiddag med hyggelige kolleger. Men diverse strandbesøk i løpet av sommeren blir det, garantert.

Fin fredag fine folk!

Ser jeg feit ut i denne?

AerieREAL Campaign Barbie Ferreira | Aerie's newest installment of its #AerieREAL campaign features "curve" model Barbie Ferreira. #refinery29 http://www.refinery29.com/2016/01/101769/aerie-campaign-barbie-ferreira:

Bildet er fra amerikanske Aerie (American Outfitters) sin kampanje totalt uten retusjering, hentet fra Pinterest. Kampanjen reklamerer for undertøy og badetøy.

Hvor mange ganger blir ikke dette spørsmålet stilt, uten at den som stiller spørsmålet egentlig vil høre svaret – det ærlige svaret? Det er få antrekk som kan forandre størrelsen på kroppen din, og du vet det. Så jeg sier det med en gang. Ikke plag kjæresten din med dette. Ikke still ham til veggs slik, så det blir pinlig og kleint, og han må slite skikkelig i forsøket på å svare ærlig men diplomatisk. Går ikke det, vuttu. Er du feit, så er du feit. Sånn er det. Det forandrer seg ikke om du legger opp til en forventning om at andre skal lyve til deg. Så glem det.

Liker han her, jeg:

 

 

10 Reasons I'm Proud To Be A Curvy Girl

Har jeg nevnt hvor pen jeg synes du er idag?

Sånn. Det var det jeg hadde på hjertet idag.

 

Oslo- Bergen tur retur og enda litt…..

Heisan alle bloggvenner! Idag har jeg hatt en litt hektisk og krevende dag. Har vært på jobbereise i Bergen, med retur hjem til Oslo samme dag. Det har ikke blitt tid til å blogge før nå. Men det er jo ingen regel som sier at alle blogginnlegg skal starte på morgenkvisten hver dag.

Ikke bare i Oslo det var fint vær idag. I Bergen var været helt nydelig. Bare så synd at jeg tilbragte mesteparten av tiden i møter, i taxi, inne på flyplassen og inne i fly. Da var det ekstra fint å kunne handle litt på tax free…….neida, bare tuller.

Som nevnt, litt krevende jobbemessig idag. Så ekstra befriende at vi fikk en kjempehyggelig taxisjåfør på veien til Flesland idag. Han drev med quiz på fritiden, og underholdt oss med en mini quiz på veien. Tenkte jeg skulle imponere ham med mine unyttige kunnskaper om hva en meter er, hvorpå han repliserer at en meter ble vedtatt i Paris i 1875. Haha! Jeg ble så paff. Det var utrolig morsomt. Han hadde peiling på de utroligste (unyttigste) ting. Så turen til Flesland gikk som en vind. Greie flyforhold hjem, om enn i et fullt fly. Så ingenting å klage på, sånn sett.

Jeg var så sliten da jeg kom hjem isted at jeg glemte å ta bilde av den deilige middagen idag. Nesten ikke lov for en som skal kalle seg blogger. Hihi. Så dere får bare en beskrivelse: Indrefilet, bakte halve tomater, asparges, bakt potet med bacon, mais og rømme + peppersaus. For å si det slik, det var så mye tilbehør at jeg bare spiste en bitteliten filet bit. Dessert ble en kroneis med jordbær i daybed’n på terrassen (eller verandaen…jeg vet aldri forskjell).

Igår var dagen veldig spesiell. Jeg hadde forhåndslaget innlegg her til bloggen da, siden jeg visste at jeg dessverre skulle i begravelse. Det var en begravelse uten kristelig innhold. Seremonien var veldig fin og verdig, og den som talte fikk frem noen faktorer som ihvertfall traff meg. Det er viktig å leve mens man gjør det.

På ettermiddagen/kvelden var jeg hos negledamen og fikk nye sommernegler. Fikk tankene litt over på andre ting, en liten stund ihvertfall.


Valget av neglelakk denne gangen falt på en aprikosrosa variant. Ble litt mørkere på bildet enn den egentlig er. Skikkelig sommerfarve. Snart skal tottitene få seg en omgang også, og samme farge, tenker jeg.

Dessuten har mascaraen min blitt så tørr at jeg føler at det drysser når jeg blunker. Hehe. Så tiden var inne til å kjøpe en ny. Utrolig hva man rekker når man vil. Skal prøve noe nytt nå; hvit primer først, og så vannfast mascara til slutt. Det funket helt fint. Valget falt på Lancome denne gangen. Jeg fikk forklart av damen i parfymeriet at primer skal fungere slik at vippene skal virke fyldigere og lengre, og det synes jeg de gjorde. Så ikke noe lureri der i gården.

Vel, nå skal jeg snart kose puta. Regner med å sovne tidlig og tungt.

Natti  natti. Ha en fin kveld, og sov godt alle sammen….etterhvert.

 

 

Low Carb High Five

Etter en prat med kjæresten min, så kom han med en morsom variant av LCHF; Low Carb High Fat. Han kalte det Low Carb High Five. Ypperlig og morsomt!  Har fått oppfordringen om å dele flere oppskrifter, så værsågod, her kommer mer.

Først ut er det som de fleste savner i et LCHF kosthold, nemlig pasta:

LAVKARBOPASTA

Til 4 personer:

 • 4 egg
 • 120 gram philadelphiaost naturell ( fullfet!)
 • 2 ss fiberhusk
 • 0,5 ts salt

Gjør slik:

Sett ovnen på 150 grader.

Visp eggene i noen minutter, de ska bli veldig luftige. Visp så ned osten. Bland i resten av ingrediensene.

La stå och tykne i ca 10 minuter. Hell ut på bakepapir og kjevle deigen så tynn du kan (legg et annet bakepapir oppå, så går det bra). Det blir en eller to plater avhengig av hvor tynn du lager den.

La det øverste bakepapiret fortsatt være på når du steker pastaen i 10 minutter.

Skjær pastaen i remser eller plater mens den fortsatt er varm.

 

NØTTEBRØD I MICROEN PÅ NO TIME

Recept på nötbröd, ett bröd utan vanligt mjöl

Bilde og oppskrift fra AlltomLCHF.se

En annen ting er brød, som ofte tar evig lang tid å lage. Ikke tingen dersom du er sulten NÅ. Da kan du prøve nøttebrød i microen.

Dette trenger/gjør du:

 • Mal ca 1 dl mandler, hasselnøtter eller andre nøtter. Bruk gjerne nøttemel eller mandelmel om du får tak i det.
 • Smelt 1 ss smør i en skål, dyp tallerken eller liten form
 • Visp inn ett egg i det smeltede smøret
 • Bland i en halv terskje bakepulver i de malte nøttene
 • Bland nøttene med smør- och eggblandingen
 • Bak brødet i microen i to og et halvt minutt på full effekt

Skjær i biter og spis med smør alene eller sammen med godt pålegg.

Volia!

 

Lavkarbo frokoster – 5 tips

Interessert i tips til lavkarbo frokoster? Ta en titt her.

My new favorite "On the Go" Keto friendly breakfast. http://www.mydreamshape.com/ketogenic-diet-food-list/:

Bilder fra Pinterest

Da jeg prøvde denne med salatblad, cheddarost, 2 skiver bacon og stekt egg, så ble jeg overrasket over hvor godt det var. Prøv du også, da vel. Dessuten ble jeg god og mett og det holdt greit helt frem til lunsj.

Så over til de berømmelige banan pannekakene. Du trenger 1 banan, 2 egg og eventuelt litt friske blåbær. Bland sammen og stek i godt meierismør .Mums mums.

Så får du oppskrift på tortillas, som kan brukes til taco, som lefse eller som wraps. Disse kan fylles med hva du vil.


Du trenger:

 • ⅓ kopp vann
 • ¾ kopp eggehviter
 • ¼ kopp kokosmel
 • ½ ts salt
 • ½ ts kummin (kan utelates)
 • ½ ts chili pulver (kan utelates)

Husk at når de stekes, så legg dem på tørkepapir for å suge opp fett på utsiden, slik at de ikke blir bløte. Ikke legg dem oppå hverandre før de har avkjølt seg.

Oppskrift og bilde fra LCHF bloggen:

Vafler til frokost? Javisst. Det går helt glimrende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 vafler

1 boks philadelphia kremost (200 g)

2 – 3 ss sukrinmelis

noen klyper vanilje

et par klyper malt kardemomme (malte frø fra 1 kardeommebelg for de som maler kardemommen selv)

4 egg

1 1/2 ts bakepulver

1 1/2 ss fiberhusk

 

Det siste tipset i denne omgang synes du kanskje er litt originalt, men middagsrester er faktisk helt supert å bruke til frokost.

Koteletter og grønnsaker i ovn - Kotelettene forhåndsstekes i panne, før de legges på en grønnsakssseng i ovnen.

La oss si du hadde stekte koteletter med grønnsaker til middag i går. Det kan du fint spise kaldt (eller oppvarmet) til frokost dagen etter .Bruk fantasien.

Kunne du tenke deg flere slike tips. Bare gi meg beskjed i kommentarfeltet, så skal jeg se hva jeg kan få til.