Souvenirer som er det og litt til….

Hei alle venner av bloggen! Jeg er alltid like glad for at dere titter innom!

I dag skal jeg vise dere noen eksempler på souvenirer som er det pluss litt til. Jeg liker gjerne at souvenirer er litt mer enn et minne fra et sted. Gjerne at det kan brukes til noe også. Bildene er kanskje bittelitt kjedelige, men det er for å vise et poeng.

For eksempel fra Grand Hotel Argentina i Dubrovnik hadde jeg med meg hauger med L’occitane produkter. Vi rakk ikke å bruke opp det vi fikk i suiten før de fylte på nytt. Hva gjør man da? Jo, tar det med seg hjem som souvenirer. Vi snakker Shampo, balsam, dusjsåpe, bodylotion og sepestykker som ikke kom med på bildet, hehe. Har enda mye igjen, og det er så hyggelig hver gang jeg bruker dem siden duften og alt minner om en flott tur.

Monsavon fransk deodorant i duftvarianten lait & coton er en superfavoritt hos meg. Hver gang jeg er i Sør Frankrike så bunkrer jeg opp. Denne bruker jeg så og si daglig og gjør meg i godt humør.

Denne har jeg egentlig beholdt for kuriositetens skyld. Badeskum fra Hotel Negresco i Nice. Som du kan se er det til og med støv på den. (Ja, jeg er ikke perfekt).

Jeg tar også vare på poser, men må begrense meg.


Denne er fra en liten boutique i Juan les Pins. Den kommer jeg nok til å ha en stund. Søt, vet du.

Jeg er typen som kan ta med meg en is serviett hjem (eller flere) eller kjøpe en spesiell boks til teen som er innkjøpt i samme by som boksen. Serviett- og bestikkholder, iskjeks beskytter, billetter. You name it. Så bruker jeg det hjemme slik som opprinnelig eller til noe annet. Minnene kommer lettere frem og jeg husker mer fra reisen eller begivenheten.

 

 


Vel, det var en av raritene jeg har for meg. Hva med deg, tar du med deg ting ot tang hjem fra tur?
 

Er du shopping avghengig?

Shopaholikere eller shoppingavhengige er personer som shopper impulsivt, og som føler at de ikke har kontroll over sin fremferd.

Life goal= going into a store, seeing something I like, and buying it without looking at the price:   Alle bilder: Pinterest

Ifølge amerikanske Shopaholics Anonymous finnes det flere forskjellige typer shoppingavghengige

 • Impulsive shopaholikere som shopper når de opplever følelsesmessig stress.
 • Trofè shoppere som alltid er ute etter den perfekte tingen, det perfekte plagget osv.
 • Shopaholikere som vil vise et image av at de har mye penger å handle for, og som elsker flashy ting.
 • De som er ute etter et varp eller et godt kjøp som de ikke trenger fordi de sparte så mye ved å handle på salg.
 • Bulimi shoppere som kjøper og anskaffer og deretter returnerer, og kommer inn i en ond sirkel med dette.
 • Samlere som ikke føler seg komplette før de har en av hver farge eller alle delene i et sett.

Story of my life... Tag your shopaholic friend... we both will ❤️ love you for it:

Hva er grunnen til at enkelte blir avhengige av shopping?

Indiana University, USA,  har kommet frem til at personer som utvikler shopping avhengighet gjør det utfra hvordan de blir avhengige av slik hjernen får dem til å føle når de shopper. Når de handler så frigjør hjernen endorfiner og dopamin, og over tid kan dette være avghengighetsskapende. Så mange som 10-15% av befolkningen kan være pre-disponert for slike følelser.

Hermès Read about French Glamour and style, and for wedding ideas, honeymoons and creating romantic occasions in Paris visit www.elopeinparis.com:

Hvilke tegn finner du hos en en shopaholiker?

I enkelte tilfeller kan det være vanskelig å si om du eller noen du kjenner egentlig er en shopaholiker. Mange mennesker liker godt å shoppe, og mange mennesker bruker for mye penger når de utøver denne aktiviteten. Derfor er det viktig å være klar over at å gå på en shoppingrunde nå og da tilsier ikke nødvendigvis at du har en utviklet avhengighet. Men det kan være lurt å være klar over visse tegn og symptomer som kan tyde på avhengigheten.

Som ved andre avhengigheter vil shoppingavhengige forsøke å skjule dette. Dersom du gjemmer kredittkort regninger, lurer unna shoppingbager, kvitteringer og/eller poser så kan det hende at du er en shopaholiker. I enkelte tilfeller kan den som er shopaholkerc prøve å skjule sin avhengighet ved å lyve om prisen på det de har kjøpt, hvor mye de har kjøpt eller hvor ofte de har handlet, eller at alt var på salgs så det var suuuperbillig!

Retro Shopping:

Noen tegn kan være:

 • En som bruker mer enn de har råd til på shopping.
 • Shopping som en reaksjon på følelser som sinne eller depresjon.
 • Shopping som en måte å føle seg mindre skyldig, f.eks. over forrige handlerunde.
 • At det innvirker på nære relasjoner utfra at man bruker for mye penger eller prioriterer shopping over andre viktige ting.
 • At man har mistet kontroll på shoppingen og forholdene rundt.

Trunk full of designer shopping bags #goals:

Du bør kanskje vurdere å få hjelp dersom du opplever en eller flere av følgende reaksjoner/følelser relatert til shopping:

 • Føler du deg sint eller skuffet?
 • Har det å bruke for mye penger skapt problemer i livet ditt?
 • Opplever du konflikter i nære relasjoner når du har behov for å shoppe?
 • Når du handler opplever du deg oppstemt som et rush eller føler du angst?
 • Etter du er ferdig med en shoppingrunde, føler du at du har ferdigstilt noe farlig eller vilt?
 • Føler du deg noen ganger forlegen eller skamfull etter at du har shoppet?
 • Kjøper du ofte ting du hverken bruker eller bærer?
 • Tenker du på penger nesten hele tiden?

Det kan være noe å tenke over dersom du gjenkjenner enkelte av punktene over.

Ønsker deg en fin dag!  ;0)

Hva gjør en god sommer?

Det har vært oppe i media i det siste om statusferie og barn som ikke får være med på reise til utlandet på grunn av foreldrenes økonomi. Mulig jeg har blitt en gammel tante, men (…og dette trodde jeg aldri at jeg skulle si) da jeg var barn var det ikke snakk om charterturer eller andre turer til utlandet hver sommerferie. Kan ikke si at det har gjort meg skade. Det har alltid vært slik til alle tider at det alltid har vært noen som har hatt det bedre, dyrere og flottere enn andre. Jeg har drevet med en del reising etter at jeg ble voksen. Men det er innenfor mitt valg og min egen økonomi. Jeg mener at en flott sommer vel så mye kan være opplevelser eller total avslapning, og må ikke skje i utlandet. Jeg snakket med en her forleden som fortalte om Norges Blindeforbund sine sommerleirer for barn og ungdom. Der får de være med på så mye. Flere bor hjemmefra for første gang. Man treffer andre barn og unge og deler spennende opplevelser. De står på vannski, kjører båt, henger i line fra tre til tre, bader og svømmer og helt utrolig mange spennende og morsomme ting. Da har de utrolig mye å fortelle når de er tilbake på skolen, og det skyldes ikke noen utenlandstur. Hadde jeg hatt anledning til å være med på slikt da jeg var barn, så hadde det vært gull verdt. Vel, jeg var på feriekoloni i 3 uker, og det var nok ikke det samme. Der var det felles bespisning i et kjemperom med langbord i rekke på rekke. Det tilhørte en bondegård (med griser). Til frokost og kveldsmat var det halve brødskiver med pålegg. Greit nok det. Bare at det alltid ble servert fra den ene enden til den andre. Hvor satt jeg? I den andre…. Det betød at alt var tatt unntatt halve skiver med kaviar. Etter den erfaringen spiser jeg til dags dato ikke kaviar. Bare tenk deg 3 uker med halve skiver med kaviar til både frokost og kvelds. Toppers når kaviar i utgangspunktet ikke er favoritten. “Nå må du spise opp maten din da, Iren”. Jeg husker det, og at vi hadde rotet oss uti et inngjerdet område en dag  der “sinnagrisen” gikk . En stor tjukkas med hoggtenner og aggresjon. Han jagde meg et langt stykke. Fort løp han også, den sværingen. Til slutt fikk jeg tak i en høy nøttebusk, og hang der og dinglet ca 5 cm fra snøftet hans. Helt til “onkel” på gården kom og jagde den, og hjalp meg ned.

Ah, ferieminner.                                                                                  

  Private bilder og bilder fra Pinterest

Har allerede rukket en ukestur hvor jeg tok årets første bad, og fikk luftet kroppen litt. Deilig.

Bading og sommerspise som man deler med andre. Herlig.

Kjøpte noen nye håndklær. Så sommerlige og fine.

Ønsker dette til dere også.

Håndklærne er kjempefine til å bruke til en picnic på stranden. Eller bare sol og bad.


…og ingen sommer uten blomster. Markblomster koster ingenting. Så det er bare ut og plukk.
 

Med ønske om en god sommer til dere alle sammen!

Nei, bloggen tar ikke ferie. Vi blogges.

 

Kinopremiere og 3D for første gang

Ja, da har også jeg prøvd 3D briller for første gang, og vært på kinopremiere på samme tid. Kjæledyrenes hemmeligheter viser hva kjæledyrene gjør når menneskene ikke er hjemme. Det er ikke lite. Underholdende både for barn og voksne,

Her ser du 3D brillene demonstrert av Juster. Han tilhører den søte jenta som var med på kino, og som har vært hos oss i helgen.

Jeg synes han kledde brillene mye bedre enn meg. Dessuten kunne Juster fint hatt en rolle i denne filmen.

Filmen var morsom. Skal ikke røpe for mye, siden kanskje flere har lyst til å sjekke den ut.


Kaninen Snøball kan se sukkersøt ut ved første øyekast, men…… ikke la deg lure….

Noen andre morsomme navn på figurene var falken Christer Falk, og grisen Tættis.

Ta en tur på kino! Kan ikke huske sist jeg var det. Men gøy var det. Kan ikke la 3D brillene bare bli brukt en gang. Så nå får jeg vel finne en annen 3D film hvor jeg kan bruke dem.

 

Endelig – Årets første norske!

Her se du skiltet hos mitt favoritt jordbærsted. Jeg eeeelsker jordbær. Men ikke hvilke som helst. De må være norske, store, røde og solmodne. Jeg ble så utrolig glad når jeg så skiltet. Visste ikke sikkert om de hadde åpnet salget for sesongen. Men hurra!

“Værsågod, sa damen” “To kurver”, sa jeg nesten andpustent. Dette her er lykke i hver munnfull. Bare se på dem. Som de strutter mot meg med lovnad om en flott sommer.

De smakte så himmelsk at jeg må tilbake fort igjen. Jeg vil ha jooordbæææær!

Å, så glad jeg er!
 

Idag 24. juni

Heisan folkens!

Nå er det hyggelig å være i siget igjen. Først har jeg lyst til å vise min smykkefavoritt for tiden:

Lekte meg litt med hvordan kjedet kan bli lettere å få øye på.


Dette gullsmykket fikk jeg til bursdagen min i april. Jeg har brukt det veldig mye siden da. Liker det kjempegodt. Det er en medaljong med bokstaven “i” i et gullkjede av småkuler. Passer så og si til alt.

Så må jeg bare vise dere denne karen her, som jeg tok bilde av i Bogstadveien idag. Stakar liten, han fikk nok ikke lov å bli med inn og ta en sandwich. Se så molefunken han er. Aw.

Ellers så var det litt vakkert å skue i Bogstadveien også. Se bare her på de lekre blomstene hos blomsterbutikken.

Har du sett noe så nydelig. Dette fatet står utenfor denne blomsterbutikken nesten alltid. Det er fylt med de skjønneste blomster og blader i forskjellige sammensetninger hver gang. Du kan tro det duftet godt der. Kjempetips til de som ønsker et annet type blomsterarrangement enn bukett, oppsats eller potteplante. Det er jo bare utrolig vakkert!

Ha en superduper dag i dag, kjære bloggvenner!
 

Litt shopping småsnacks

Det var litt tøft å reise fra dette på fredag.  Det må jeg ærlig innrømme. Herlig kveldsstemning i Kypros.

Da får jeg vel trøste meg litt med små innkjøpene mine, da.

Duft fra Lexington, Casual Luxury, 2 neglelakker fra OPI, mascara fra YSL, duften Decadence fra Marc Jacobs og et søtt smykkesett.

Artig greie med Marc Jacobs duften. Den er virkelig dekadent i hele sin form. Duften er mesterlig komponert etter min mening. Jeg hadde den på meg på bursdag igår. Nydelig. Idag har jeg på meg Lexington duften Casual Luxury, mmm deilig den også.

Dusken i gull lenken og korken i reptil og gull som hører til Decadence parfymen var pakket i en egen separat eske. Esken du ser bak der har en overflate som kan minne om fløyel. Så dekadent var det hele veien. Over her ser du begge flakongene når de er tatt ut av eskene.


Mens vi ventet på at flyet skulle gå, så ble jeg litt rastløs etter bøttekaffen (bilde av den finner du på gårsdagens innlegg). Hadde såpass mye koffein innabords da at jeg tenkte at litt shopping kanskje kunne frigjøre litt energi. Jeg fant dette søte smykkesettet med armlenke og ørepynt i gull, onyx, perlemor og diamanter (zirkoner for å være eksakt). Tok det på meg med en gang. Det var liksom ment for meg.

Vel, da er det tilbake til jobb og hverdag. Litt uti uken skal jeg muligens teste ut noen drikkelig og spiselige ting. Følg med. Mer om det kommer her på bloggen!
 

Jeg klarte det!

For de av dere som leste pakke innlegget mitt for litt over en uke siden, så kan jeg nå bekrefte at jeg klarte meg med en liten cabinkoffert til en ukes reise til Kypros.

La meg si det slik: “Jeg gjør det ikke igjen.” Det er nesten litt naturstridig å ikke kunne ha en større koffert med seg på en slik tur. Jeg klarte utfordringen som jeg ga meg selv, og hadde klær på meg hver eneste dag. Hehe.Neste tur som blir 2 uker medfølger en større koffert, basta bom!

Etter å ha koset oss her i en uke, var det på tide å returnere til gamlelandet igår. Egentlig ikke noe å glede seg til, men jeg så virkelig frem til noe som jeg visste var herlig. Nemlig bøttekaffe fra Costa på flyplassen i Larnaca. Giga kaffe latte.

Den er så stor at du må ha doble hanker for å løfte koppen. Nammenammenam!


Flyturen hjem gikk greit, og det var hyggelig å se frem til å komme hjem igjen og pakke ut litt småkjøp. Det kan jeg forreste vise dere imorgen.

Denne helgen går det slag i slag med bursdager. Svigermor har bursdag 18. juni og mammaen min den 19. juni. Så her blir det ikke noe hvilehjem etter ferien. Dessuten skal jeg på 3 dagers jobbetur til mandag også. Da blir forresten “lillekofferten” med. Perfekt for 3 dagers.

Håper dere ikke har merket på bloggen at jeg har vært bortreist. Jeg har nemlig ordnet forhåndsinnlegg til dere hele veien.

Skal du noe gøy i helgen?
 

Fryste jordbær og kokos shots

Bilde og tips fra Pinterest

Dette er så utrolig enkelt. Du tar 1/2 kurv jordbær, gjem noen friske jordbær til pynt. Jordbærene vaskes rensersog fryses. Så tar du en boks med (fet) kokosmelk. Bruk en blender og blend fryste jordbær og kokosmelk inntil det får soft ice konsistens. Smak til. Mulig du ønsker litt søtning. Da er det bare å blande det i. Bruk små shotglass og server med en halv jordbær eller en skive jordbær på kanten.

Hvis du ikke foretrekker jordbær, så kan du gjøre samme øvelse med valgfri frukt eller bær.

Herlig!
 

Småhakk

Hei folkens!

Ja, kjært barn har mange navn: Pico de Gallo, småhakk, salsa, hakkesalat, grønnsakshakk…..

Her får dere tre varianter av herlig tilbehør til, for eksempel, grillmat!

Tips og bilde fra Pinterest

Du lager en base av hakket slangeagurk, hakket rødløk og hakket flatbladet persille. Til salsa 1 blander du inn hakket tomat. Til salsa 2 blander du inn hakket mango. Til salsa 3 blander du inn hakket jordbær. Flott effekt med alle tre til grillfesten.

Det er bare å kose seg1

God middag!