Det lyser opp i mørketiden

Hei folkens!

Det er så koselig utenfor hjemme. Det fine juletreet står der og møter meg hver morgen helt siden helgen som var. Trøtt i fjeset, kald og hutrete. Så går jeg bortover veien og ser dette:


Det lyser bokstavelig talt opp i hverdagen, og jeg bare må smile.

Her er bilde fra kontorvinduet mitt. Den flotte ettermiddagshimmelen over Oslo i går. Så leste jeg på ABC startsiden sine nyheter at det kan være farlig. For noe tull! For meg gir dette glede og velfølelse. Glede trigger noe positivt i hjernen min. Det kan umulig være farlig. Ferdig snakka!


Har fått i land flere “jakt bytter” og er veldig fornøyd. Kan dessverre ikke røpe innholdet og hvem det er til. Men det dryppet litt på “jegeren” også, for å si det sånn. Det resultatet kan jeg vise i morgen.

Hei var det onsdag og snart ikke mer igjen av november!

You look awesome!

Hei & Hopp, uten stopp!

Jeg har vært på jentetreff i helgen. Det var superkoselig. Var først ute og spiste og så ute og drakk – neida. Uff det hørtes litt feil ut. Vi tok dessert og drink et annet sted enn der vi spiste middag, for å si det sånn. På det utestedet vi var til slutt, så var det kun ett dametoalett. Da jeg skulle vaske hendene og sjekke “facet”, var det ikke noe speil der. Kun dette:


Haha. De er smarte. Da blir det ikke lang kø til dametoalettet. Lurt trekk. Pluss at damer med litt innabords kjøper den tvert.

Kom virkelig til å tenke på dette da jeg stod i heisen på jobben i dag tidlig. Der er det speil 360 grader. Så får jeg øye på noe hvitt under hele underleppen min. What? Var det derfor han mannen stirret på meg på t-banen. Det satt en mann rett ved meg, og han stirret på meg hele veien. Det var så ubehagelig. Når han skulle gå av banen så smilte han, løftet øyenbrynene og pekte på meg, sånn som politikere i USA gjør når det er folkemøter……. Sånn; “Hey you!” Jeg var helt forvirret. Tannkrem, folkens. Tannkrem. Langs nedsiden av hele underleppen. Det gikk nok litt vel fort i dag morges. Hahaha. Håper aldri jeg møter den mannen igjen. Noe så pinlig.

I dag skal jeg fortsette min jakt på skatter å pakke inn til jul. Det er skikkelig moro å klare og finne den rette gaven til hver person. Jeg blir så glad når det klaffer. For min del blir det vel som vanlig når jeg kommer hjem, tenker jeg.

 Bilde: Pinterest
Skjønner?

Nå har første advent vært allerede, tenk det. Det bare suser unna nå, dere.

Ha en superfin ettermiddag/kveld.

Klem

Utøver noen hersketeknikker mot deg?

Hersketeknikker utøves flere ganger daglig over det ganske land. Det er ikke kun hersketeknikker mann overfor kvinne. Dette kan forekomme i mange forskjellige sammenhenger. Så dersom du opplever en litt småekkel følelse i en situasjon, men ikke helt klarer å sette fingeren på hva det er, så kanskje du er utsatt for akkurat dette.

Her kan jeg fortelle deg litt om de vanligste hersketeknikkene, og komme med noen tips her til hvordan du takler denne herskingen.

UTESTENGELSE


Opplever du at døren stenges? Du inkluderes eller involveres ikke, og føler deg utenfor. Hvis du klarer det, så forsøk å ikke ta det personlig. Dersom noen går bevisst inn for å holde deg utenfor, bør du ta det opp. Ta saken opp med vedkommende og spør rett ut – hvorfor. Ta mot til deg, og gå rett på sak.

 

TILSIDESETTELSE


Du kan oppleve at folk oppfører seg nedlatende overfor deg, og kommer med nedlatende uttalelser. Her er det viktig å holde hodet kaldt, og ikke la seg bli trykket ned av den som prøve å herse. Opptre rolig, snakk rolig, og bare fortsett videre i resonnementet ditt fra der du ble avbrutt. Ikke eksplodèr. Da taper du. Dersom vedkommende prøver å gjenta sin nedlatende oppførsel, kan du svare rolig og behersket med at du ikke lar deg avbryte. Du kan si: Ikke avbryt meg – og fortsette det du var iferd med å si.

 

LATTERLIGGJØRING


Du kan spørre rett ut i en rolig form om hva han eller hun mener med det. Her kan du ta i bruk hele spørsmålsrekken innen hvem, hva, hvor, hvorfor og hvordan. Da må herseren stå til svars, fremfor at du blir fremstilt som en dust. Dersom vedkommende ikke er vant til motstand, så kan de faktisk bli svar skyldig og selv fremstå som en dust.

 

TILBAKEHOLDELSE AV INFORMASJON

Det kan gjelde aktiv tilbakeholdelse av informasjon som du skulle hatt, enten muntlig eller skriftlig. Informasjon er makt, vet du.

Vær først sikker på at det er snakk om en hersketeknikk. Det kan skyldes en uheldig forglemmelse eller at personen er distrè. Når du er sikker på at det er snakk om en hersketeknikk, så kan du ta det opp med vedkommende, og spørre hvorfor han/hun bevisst utelater informasjon som du skulle hatt. Fortell vedkommende at det er bortkastet tid, og at det ikke virker.

 

DOBBELT STRAFF

Hvis det blir galt samme hva du gjør, så kan det væe snakk om dobbelt straff. Her er det også å anbefale å spørre rett ut hva som forventes av deg.  Ikke sikkert at du alltid får klare svar. Enkelte mennesker er bare troll, og andre mennesker finner glede i å gjøre det ubehagelig for andre. Vær obs! Ikke la deg lokke i argumentasjonsfella hvor alt ender opp med å bli din feil. Konkretisèr gjerne ved å beskrive problemstillingen, og spør gjerne direkte. Blir det aldri bra nok?

 

VANSKELIG SPRÅK

ødfgj a+945kdgk a¨d+gja4+a9urtj!

Eksempler på dette kan være personer som slenger rundt seg med interne uttrykk, navn du ikke kjenner (såkalt namedropping), vanskelige faguttrykk eller fremmedord eller byråkratisk og komplisert språk, tilsynelatende for å fremmedgjøre deg slik at du skal føle deg utenfor.

Det er lett å føle seg utenfor hvis man ikke er inne i stammespråket. Ikke la dem gjøre deg urolig. Spør, spør og spør. Heller en gang for mye, enn en gang for lite. Hva betyr det? Hva mener du nå? Det navnet har jeg aldri hørt før. Hvem er det? Hva betyr egentlig den setningen? osv osv osv.

 

LYKKE TIL!

Den beste er alltid den siste….

Den beste kaffen er i hvert fall den aller siste:


Jeg synes helt klart at Starbucks har nailet årets koseligste julekopp. Slik skal det gjøres! Ikke noe å si på innholdet heller.


De siste notatbøkene og pennene er også alltid finest. Jeg kom plutselig på at jeg hadde et gavekort fra Norli liggende. Det ble fort forvandlet til fargerike notatbøker og favorittpenner. Notatbøkene gjorde meg så glad, enda jeg ikke har notert noe enda….. Tipper at de blir lettere å finne, dersom jeg skulle få det for meg å slenge dem rundt i huset.


Jeg har helt dilla på filtpenner med ekstra tynn strek. Så finner jeg noen som er 0,1 mm. så er jeg lykkelig. Altså, er lykkelig.

Siste tilskudd til duftgarderoben var Gucci Bamboo duft og bodylotion, så det er den det går i om dagen. Dufter deilig, og kan anbefales hvis du liker dufter av den mer friske varianten.

Så, da stemmer det, da. Den siste er alltid den beste.

Nyt dagen og kvelden.
 

Blakk Fredag!

Hei alle dere som shopper, eller ikke shopper idag!

I dag er dagen som også er arvet av USA. Black Friday!

Jeg opplevde Black Friday i USA i et stort kjøpesenter for noen år tilbake, og hadde aldri hørt om fenomenet før det. Fy flate. Trodde aldri jeg skulle komme levende ut av det kjøpesenteret. Det var så stappet med folk derinne at det nesten var umulig å se en eneste vare. Vel, det hindret visst ikke meg, for jeg kom ut til slutt med både det ene og det andre. Sliten og svett. Sov godt den natten, for å si det sånn. De fleste kjøpesentre og butikker hadde åpent hele døgnet. Blir spennende å se om flere kommer til å kjøre det her.

Titter bare innom for å si:

Ta godt vare på denne i dag (eller innholdet, vel å merke) og ikke la deg lure.


Jeg er fortsatt i tvil om jeg skal prøve meg utpå i dag. Vi får se.

Så kommer helgen etter hvert……

Ha det fint, da.
 

Familien Jul

Hei & Hopp!

Nei, jeg snakker ikke om min egen familie. Har vært på barnekino og sett på Familien Jul i Nisseland. Visste du at disse nissene sier “Hilo” når de hilser, og ikke “Hei”. Dette er en dansk film med norsk tale. Den falt godt i smak hos hun jeg hadde med meg på kino. Det trakk ikke akkurat ned at hun fikk med seg litt godis og en varm kakao også. På Saga Kino her i Oslo har Kaffebrenneriet en kaffebar. Så kakao til de små og kaffe til de voksne var en innertier. Da jeg var barn var det forbudt å ta med seg drikke inn i kinosalen. Tenk det.

En naiv og søt film uten for mye skumlerier. Passe koselig for julestemning. Passende også for de mindre barna. De fleste av barna hadde allerede adoptert uttrykket “Hilo”, og gjentok det på vei ut av kinosalen. Så pass på julekulene, dere. Knuser du en, så vet du aldri hva som kan skje. Særlig hvis julekulen tilhører den faste husnissen.
 

Smushi

Vet du hva smushi er for noe?

Det er faktisk bittesmå smørbrød inspirert av sushi. Ideen ble unnfanget hos Royal Smushi Cafe i Købehavn. Her er noen bilder av de små danske smørbrødene inspirert av sushi og hvordan de ser ut. Disse fotoene er sakset fra hjemmesiden deres. Så ta en titt og la deg inspirere. Eller enda bedre; dersom du er i København, så kan du ta en tur dit og smake på smushi.  Mmm, godt. De har mye annet rart også.                  

                                                                                                          Bilder lånt fra nettsiden til Royal Smushi Cafe

Smushi med bøff                                                                                       Smushi med oksebryst


Smushi med torsk                                                                                       Smushi med unghane

Nå har jeg funnet ut at det lønner seg å være sulten når man skal skrive blogginnlegg. Da blir man inspirert til å lage noe om mat…… hehe.
 

Lyver du?

Heisan!

Jeg trenger egentlig ikke å stille det spørsmålet som står i overskriften, fordi de fleste av oss lyver. Leste en interessant artikkel i Damernas Värld nr. 10/2016 om løgner og det å lyve. Der står det at de som er sosialt fremgangsrike har en ting til felles; de lyver. Den som er en total sannhetssiger er egentlig en ganske så ekkel person. En av de vanligste type løgner er at vi krydrer litt ekstra for å få oss selv til å fremstå som litt bedre enn vi er. Løgner brukes også mye som sosialt smøremiddel, og de fleste løgner er “snille og omtenksomme” løgner for at andre skal føle seg bekvemme.

Du tror ikke at du gjør det, men du gjør det du også. I realiteten er det kanskje nødvendig for at vi skal fungere i dagens samfunn. For vi er alle løgnere, og vi lyver mer og mer.

I sammenheng med dette kom jeg på en vits fra facebook. En dame/jente prøver en kjole og spør venninnene om hun ser tykk ut i den. Å, neida. Du kler den kjempegodt. Nydelig farge til deg. Så en lignende setting fra menn/gutter. En av karene løfter opp t-skjorten og dasker seg på magen. Han medgir at han har begynt å bli feit. Kameratene stemmer i, og legger til: “Ja, og støgg er du også”.

 Bilde fra Pinterest av løgndetektor

Idè og artikkelinnhold stammer fra Damernas Värld.

 

Svenskene har en 7 på topp liste om løgner. Her kommer den:

1. Ting som går an å måle

Sprang du 5 kilometer på 27 minutter? Eller var det egentlig 31 minutter? Har du noen gang skavet litt av på hvor mange kilo du veier? Eller kanskje lagt på noen kvadratmeter når du snakker om boligen din? Du er ikke alene…..

2. Din CV

halparten av alle CV’er inneholder feil. Vi overdriver ofte vår innsats i ulike prosjekter og avrunder oppover når vi forteller om hvor lenge vi ble på en arbeidsplass.

3. Mailen som forsvant i cyberspace

For jordens totale skare gjelder ikke unnskyldningen “Jeg svarte ikke på mailen fordi jeg ikke rakk”. Her heter det i stedet “Hvilken mail?” “Den må ha havnet i spam.”

4. Æsj, den selfien tok jeg bare for gøy

Virkelig? Testet du ikke både posering og filter før du la den ut på Tinder og/eller Facebook?

5. Utseendet

Hvor mange forteller ærlig om at de har fikset på for eksempel lepper eller bryster?

6. Sexpartnere

Man runder gjerne av oppover, hvis man er hankjønn. Eller nedover, dersom man er kvinne. Dett er er selvfølgelig å generalisere, men det baserer seg på de normer som gjelder i samfunnet – fortsatt.

7. Utro? Ikke jeg?

Ytterst får er stolte av å ha vært utro. Derfor er det flere som holder helt stilt om at de har våknet opp i feil seng.

 

Så da vet du det.

Ønsker deg en fin onsdag (og det er helt sant).

Hyggelig og ikke hyggelig, og hyggelig igjen

Heisan godtfolk!

Har vært hos negledamen igjen og fått litt forandring. Så jeg har gått fra dette:


til dette:


Fransk base med gjennomsiktig lakk på tippene med små gullflak. Synes det ble kjempefint.


Julegaten er nå på plass i Bogstadveien. Kjempekoselig selv om det regner. Så kom det som ikke er så hyggelig. Jeg var hos Edblad og kjøpte meg fine smykker. Jeg var kun i den ene butikken, og så hos negledamen etterpå. Ingen andre steder. Smykkene er og blir borte. Har sjekket med Edblad. De har ikke funnet noe. Har også sjekket med negledamen. Der har de heller ikke funnet noe. Siste sjekk får bli bilen, om jeg har klart å miste esken på gulvet eller noe sånt. Vesken er snudd på hodet og gjennomgått grundigere enn i tollen på Gardermoen. Intet resultat.

Så skulle du bevege deg i Bogstadveien og finne en liten eske i hvit farge med svarte småsnirkler som det står “Edblad” på toppen, med 2 smykker oppi, så er den sannsynligvis min. Æsj, også. Dette var skikkelig utgjort. Vel, skulle det fantastiske skje at noen finner den esken, så er det bare å ta kontakt på e-mail. Adressen står på forsiden av bloggen. Men det ville vel vært for utrolig……

Etter å ha tenkt mer over dette, så kom jeg på at rett etter at jeg kom ut av smykkebutikken, så kom en dame bort og prøvde å tigge penger av meg. En stund etter dette oppdager jeg at posen var tom. Jeg kontaktet Europeiske hvor jeg har reiseforsikring, og forklarte situasjonen med at det mest sannsynlig var snakk om et tyveri. De beskrev for meg hva jeg måtte gjøre, og registrerte saken over telefon. Utrolig god service hos Europeiske. De sa at pengene blir overført i løpet av et par dager. Så jeg kan varmt anbefale reiseforsikring der. Hyggelige og proffe! Så da var dagen reddet, og jeg lider ikke økonomisk tap etter hendelsen, likevel. Husk bare å politianmelde dersom noe lignende skulle skje deg.

Whop, så har nesten hele tirsdagen gått også.

Ha en fin kveld, søte lesere!
 

Elf on the Shelf!

Hei på deg!

Har du hørt om Elf on the Shelf. Altså, alven på hyllen? Det hadde ikke jeg heller. Men det er et skikkelig morsomt konsept. Fra USA (ja, nå ble du vel overrasket). Det er altså en alv som finner på rampestreker (vi ville kanskje kalt det nissestreker) og rare ting i tiden frem til jul. Hver dag så har han funnet på et eller annet. Det ligger masse kreative ideer på nett. Her er noen som kanskje kan gi inspirasjon. Spesielt artig hvis du har barn, men jamenimeg gøyalt for voksne også. Så her kommer altså…..prrrrrrrr (trommevirvel) ELF ON THE SHELF!

Hva finner han på, tro? Ungene kommer til å konkurrere om å stå opp først for å se hva han har funnet på? Artig liten kar. Fullstendig unyttige sprell, selvfølgelig. Men det er jo lov å ha det litt moro i hverdagen.

Ha en fin mandagskveld, dere.