Gratulerer Irenglede!

Hei & hopp kjære lesere og besøkende! Tusen takk for at dere fortsatt viser interesse for det jeg legger ut her!

Bloggen har jubileum idag. Jeg har faktisk holdt på i to år med Irenglede.

Alle gratulasjoner mottas med stor takk. Jeg kommer til å fortsette med blogging fordi jeg synes det er minst like gøy som dag 1.

Tusen tusen takk til alle dere bloggvenner, og riktig godt nytt år!

Stor klem fra meg (Iren)

En god start på dagen

Hei kjære dere!

Hender det du gjør måltidet litt ekstra koselig? Maten smaker bedre da, synes jeg.

Selv om maten er anrettet på en fjøl, så kom den ikke rekende. Jeg ordnet alt selv, akkurat slik jeg ville ha det. Hm, hva skjuler seg i den hvite mini kjelen, tro?

Nam, havregrøt med friske blåbær. Sukkerfri sjokolade og melk som ble deilig varm kakao, knekkebrød med nøkkelost og kokt skinke med litt frisk timian, cherrytomater og agurkskiver pluss en koseclementin til slutt.

Jeg var mett lenge.

Fin start på den siste dagen i 2016.

Hvilken dag er det idag?

Har du hatt såpass lenge fri at det går surr i ukedagene? Vel, jeg er nok ikke helt der. Men har kveldskos hver kveld. Det orker jeg ikke ellers.

Se bare på fine nye koppen. Den går helt utmerket sammen med kaffe også. Bare sjekk det perfekte melkeskummet jeg fikk til. Hanken er så dekorativ og god å holde i.

Hehe. Spiseunderlaget med applikerte hjerter er også en julegave. Kveldskosen idag ble pepperkakehjerter med Cambozola ost og blå druer. Namnenam.

God kveld, god kveld fra meg til deg.

Tøffelpremiere!

Ikveld har jeg hatt en avtale med min firbente venn (sofaen). Bortsett fra det har jeg tasset rundt i mine nye deilige tøfler.

Rosa semsket skinn med saueskinnspels for. Søt ballerinamodell, ikke sant?

Lovte igår å vise dere smykkesettet jeg også nylig har brukt. Lekte meg litt og la dem oppå en smellbonbon.

Så fikk jeg denne flotte tekoppen med skål. Den har jeg koblet sammen med en gammel favoritt te, og da ser det slik ut:

Herlig kveldskos med te og en liten gave gjennomgang. Skattekisten idag var en stor hvit bærepose, og skattene var alle gavene jeg har fått. Helledussen så bortskjemt jeg er. Nå skal alle gaver ut av skattekisten og behørig på plass.

Ha en fin kveld da, dere.

Lillebror sitt middagsselskap

Hei alle julete venner der ute!

Idag skulle armbåndsuret jeg fikk til jul få lufte seg for første gang. Vel, jeg hadde det på meg, men lenken var for stor. Itt'no problem. Det er bare å ta den inn det.

Middagsselskap hos lillebror som hadde pyntet og ordnet skinkestek middag med "all the trimmings". Se bare så koselig bord som møtte oss.

Her ser dere hvor vid klokkelenken er.

Dessuten har vi hatt en kåring av tidenes beste karamellpudding. Oh, "cheezits" den var underskjønn! Så broderen, du er karamellpuddingsmester spesial!

Hadde premiere for andre smykker jeg fikk til jul, også. De kan jeg vise imorgen.

Fikk du mye fint til jul?

Barnekino og årshoroskop

Har vært på kino og sett på Dyrene i Hakkebakkeskogen. Der var de kjente og kjære barnevisene jazzet opp uten at det gjorde noe. Det var morsomt med en sal full av barn og juleslitne foreldre. Etter de første 10 min. Var det flere voksne som satt og gapet langt inne i drømmeland. Et par av dem kvapp opp da junior ved siden ropte for tredje gang: "Paaappaaaa! Jeg må tisse!" Mens Morten Skogmus trallet på fadderullan dei.

Jeg synes det var aller morsomst da en av dyrene spurte inn i kameraet om det var noen som likte gulrot. Alle barna ropte :"Neeeei!" Enkle hverdagsgleder.

Tilbake til handling i nærbutikken og nesten de vanlige rutiner igjen. Rasket med meg ukeblader for å finne ut hvordan 2017 blir. Må vente og se om det stemmer. Det er noe jeg ikke er flink til – å vente.

Var julaftenen din fin? Har du fri? Kanskje du jobber i mellomjulen? Det gjør ikke jeg. Har friiii!

Ridderen, dragen og den kinesiske vasen

I disse juletider går tankene til de som ikke er blant oss lenger. Mens jeg lette frem saker og ting i forbindelse med julepyntingen kom jeg over to små ting som er store for meg, nemlig ridderen med dragen og den lille kinesiske vasen.

Den lille ben figuren fikk jeg av morfaren min. Han sa at den var skåret ut av en elefant tann. Det var nok mest for eventyrets skyld. Tenk, ridderen som overvant dragen og reddet prinsessen.

Så den bittelille vasen som farmor hadde fått helt fra Kina-en presang fra noen som hadde reist langt avgårde. Den er så liten at man kun har plass til en blomst, eller type tre blåveis.

De står vanligvis sammen. To vidt forskjellige ting som hører sammen på en måte. Ekstra koselige gjensyn.

Ønsker alle lesere alt det beste for resten av julen og det nye året.

Stor juleklem fra meg.

Lille-lille

Hei hei, godtfolk!

Trenger vel ikke å fortelle dere at det er lille lille-dagen i dag…..

Litt småtrøtt i dag, jeg. Det ble en lang dag i går.

Rett fra jobb og til negledamen først på ettermiddagen:


Slik ble resultatet. Superfornøyd. Fikk kompliment av en vilt fremmed dame i butikken. “Å, så fine negler du har.” Blir blid av sånt, vet du.

Så lekte vi julenisse tidligere på kvelden, og leverte gaver hos kjente. Der var det virkelig et fint juletre. Se bare her:


Stort og flott.

Men kvelden var ikke slutt enda. Så var det rett hjem, og hva drev jeg med der?


Pyntet til jul med stilleben av godishauger rundt i huset? Neida. Jeg laget min velkjente “Rocky Road”.

Pakket godisen i koselige cellofanposer, klare til å gi bort. Kan fortelle at de allerede er overlevert til flere blide folk. Bildetagingen gikk så fort at jeg glemte å fjerne telysene i bakgrunnen. Vel, fokuser på posen og innholdet.

De siste par dagene har søte kolleger levert meg gaver. Så utrolig koselig. Jeg gleder meg til å pakke opp overraskelsene.
Så de forblir hemmeligheter inntil 24/12.


Hm, hva kan det være, tro?

+ litt oppmerksomheter fra sjefen. Veldig hyggelig.


Det var en som spurte meg om jeg har full kontroll (i forbindelse med jul). Hva svarer man til det da?

Ha en fin lille-lille i dag dere. Trekk pusten, smil og vær vennlig mot omgivelsene. Det kan være avgjørende for om en annen sin dag blir god eller dårlig.
 

Rekesalat a’la Irenglede

Hallo igjen, kjære dere!

Siden jeg ikke fikk til å legge ut innlegg i går, så får jeg prøve å bøte på ved å legge ut to innlegg i dag. Dette er dagens innlegg nr. 2. Jeg har fått forespørsel om jeg kan tipse om noe lett i matveien i disse gompe-tider. Javisst kan jeg det.

. Idag vil jeg dele oppskriften på en en deilig og frisk rekesalat som er helt min egen oppskrift. Den var supergod. Den kan fint gå som middag, lørdagskos eller lunsj. Kan også funke som en forrett i en mindre porsjon. Jeg har hatt oppskriften på bloggen i fjor en gang, og da var den veldig populær.


Du trenger:

100 g ferdig pillede reker som marineres i saften fra 1/2 lime

Et par never ferdig salat fra pose

1/3 mango i biter

Ca 3 cm. vårløk, hakket

Ca. 1 ss hakket rød paprika

5 skiver slangeagurk til pynt (og spise)

Bland alt sammen, riv med deg en gaffel og hiv innpå.

Jeg spiste salaten med ferdig aioli som dressing. Valgfritt om du vil lage den selv.

Kommer garantert til å lage denne flere ganger, for dette falt i smak.

Kos deg!

Pasjon

Hei på morgenkvisten!

Vel, ikke så rart, egentlig. Fant en ny yoghurt igår – fyldig med pasjonsfrukt. Det ble til en deilig kveldskos sammen med en kopp te. Smakte syrlig og helt klart pasjonsfrukt. Spiser den gjerne igjen.

Så over til noe annet. Det er så utrolig koselig i vinduskarmen for tiden. Det spirer og gror.

Disse hyacintene hadde ikke antydning til blomstring da jeg kjøpte dem for noen dager siden, og se nå. De kommer til å dufte godt også.

Så har vi selveste "comeback kid". En orkide som kommer tilbake gang etter gang. Tenk om alle disse hadde blomstret til jul? Det hadde vært koselig det. En julegave fra vinduskarmen min.

Ha en fin dag, søte mennesker. Prøv å ikke stresse.

Jeg skal til negledamen etter jobb idag. Skal bli deilig med litt egenpleie.