Eksklusivt maleri

Hei midt i søndagen!

Er veil greit å snakke litt om kunst idag….. Hehe. For en del år siden leste jeg en artikkel om en finsk kunstner, Yrjö Edelmann, som hadde en utstilling i Stockholm. Jeg ble helt fascinert av bildene hans. Dessverre var prisnivået for høyt for meg på det tidspunktet. Skuffende, siden jeg hadde så utrolig lyst på et bilde av Yrjö Edelmann. Hva gjøre?


Her har jeg kopiert et foto fra hjemmesiden hans, av et av maleriene til Yrjö. Det er så naturtro at folk går bort og piller på “tapen”, fordi man tror at det er noe som er pakket inn. Så er det forskjellige navn på bildene, som f.eks.”Wrapped Picasso”. En flott kunstner med et innslag av humor, også. Å, det var så perfekt for meg. Men hva gjøre?

Det har seg slik at bestevenninnen min har malt i alle år. Hun er rå, synes jeg, og jeg elsker alt hun maler. Vi kom tilfeldigvis innom Yrjö Edelmann, og jeg viste henne fotoet av maleriet som jeg ikke klarte å få ut av hodet. Så plutselig slo det meg, så jeg spurte helt spontant;”ville du klare å male noe sånt?”

Så fikk jeg et herlig svar:”Gir du meg en utfordring?” Hun sa at dersom hun klarte å få det ferdig i tide, så skulle jeg få det til bursdagen min. Bildet skulle også få et navn “Innpakket Yrjö”.

Det ble ferdig i tide, og er en kopi av stilen til Yrjö Edelmann – en hyllest .Jeg har hatt det i mange år, og elsker det. Det er den flotteste gaven jeg noensinne har fått. Jeg ble utrolig stolt og rørt over en slik presang. Her ser du bildet som henger hjemme hos meg:


Det er mitt….bare mitt.Jeg blir varm av glede hver gang jeg ser på det.

Har du noe i hjemmet ditt som betyr spesielt mye for deg?

Ha en finemang søndag.

Rariteter

Hei og takk for at du klikket innom!

Noen ganger sier min bedre halvdel til meg at jeg har mye rart for meg. Det begynte jeg å tenke litt på. Gjør vel ikke å mye rart jeg, vel?

Som en ekte blogger ble det til en liste. Les selv og bedøm selv om det er rart eller greit:

  • Dersom det kommer en veps inn på bussen, så går det en Iren av bussen.
  • På hyttetur bruker jeg en svart herreparaply, oppslått i fint vær om kvelden for å unngå flaggermus.

ejarmasin: Bilde Pinterest

  • Klarer ikke å bli skitten på hendene. Møkk under neglene, å nei, å nei.
  • Jeg elsker babyføtter, men er ikke overvettig begeistret for resten av babyen.

Cracked Heel Routine... After one steady month of following the five steps I now have beautiful baby soft feet. I maintain the health by following the routine once a week and never going barefoot or wearing shoes that do not fit properly.: Bilde Pinterest

  • Blader, magasiner + aviser leses baklengs, dvs. siste side først osv.

Bilde irenglede

  • Jeg mangler autoritetsangst.
  • Har en tendens til å le når jeg ikke skal.
  • Snakker med meg selv ofte.
  • Har ett blått og ett brunt øye, og løy da jeg var barn om at jeg kunne se farger med det brune og svart hvitt med det blå. Bare tull, selvfølgelig.

Siberian Husky: Bilde Pinterest

  • Blir supermild og mo i knærne av hundevalper.

Helt normal, selvfølgelig…..

 

Lurer du på hvordan den ser ut?

Da ligger det bilde av oss hos politiet i Frankrike. Jadda.

Kan ikke annet enn bare le. Fortkjøring 5 km. over. Husbonden brummet så høyt at de kunne høre ham helt ned til sørlige franske områder. Fransk fartsbot fra fotoboks knips! Slik ser altså en slik ut.

Får du en slik vinduskonvolutt i posten, så stålsett deg. Da er det bare å vise seg som en snill og ordentlig turist, betale og bli ferdig med det.

Ja, overraskelser kommer i mange former.

Ingen kunst

Hallois i slutten av uka.

Vil du gjøre det enkelt til lunsj med en deilig salat idag?

Denne her er ingen kunst:

 Bilde og ide fra Pinterest

Du bestemmer selv hvor mye du putter i av de forskjellige ingrediensene.

Først må du skaffe frisk spinat (eller valgfri salat), friske blåbær, rødløk, fetaost og mandler.

Rødlløken i strimler, mandler som de er, blåbær som de er, smuldre fetaosten.

“Smell sammen” og gjør gaffelen klar!

God lunsj – nammenam.

Billigere enn ny vase

Hallo, hallo alle folk!

Her får dere et tips helt gratis om gave til deg selv eller andre, og en løsning dersom du mangler vase til blomstene.

Bilde og ide fra Pinterest.

 

Bruk et kålhode!

Det blir faktisk kjempefint. Artig å gi bort, eller pynte med. Husk at du ikke må skjære helt igjennom, siden du skal ha vann oppi.

Så din neste vase kan du finne i grønnsakstorget.

Velkommen tilbake.  ;0)

Over til noe mer overfladisk

Å, kunne jeg bare formidle duft til dere!

Fikk en stor bukett afrikanske roser til bursdagen min i går. De dufter altså så godt. Sniff sniff….

Jeg lovte dere jo å vise hva jeg fikk av mannen min i gave….


Det var inni disse spennende innpakningene. Ser lovende ut.


En dus lysrosa bucket bag fra Armani med tilhørende lommebok.

Fruen med ønskelisten er så fornøyd så.

Sjekk det knæsje fòret. Blir nok lettere å finne ting nå, ja.

Denne ringen fra SIF Jakobs var også en del av pakken, men den er dessverre utsolgt i Norge. Bestilling ligger inne for å få den fra Danmark. Gleder meg skikkelig til å få den på fingeren.

Jeg skjønner ikke hvor denne dagen ble av. Svosj, så var det ettermiddagen allerede. Nyt den da, folkens!

Glad for at akkurat du tok turen innom.

 

Hvilken dag er det idag?

Det gjettet du kanskje ikke. Det er førerhundens dag i dag, 26. april. De fortjener virkelig en egen dag, disse flotte hjelperne som er menneskets beste venn på så mange måter. De er jo bare herlige!

 

Kent Ove Bjerknes og datteren Tomine på vei fra barnehagen. Førerhunden Gaga fører trygt utenom hindringer.
Bildet over er sakset fra Norges Blindeforbund.
 
Stikk innom https://www.blindeforbundet.no/ så vil du finne flere rørende historier om hva det betyr å ha førerhund. Ble en liten tåre i øyekroken for meg.
Stor honnør også til de som jobber med å trene opp disse hundene til å bli slike flotte følgesvenner. Heia!
På førerhundens dag i fjor fikk jeg gleden av å hilse på to yndige skapninger med fremtiden foran seg. Se bare på disse to herlige. Det er jo cuteness overload.
 
På disse bildene er det en annen enn meg som holder valpene. Men jeg kan fortelle at den sorte etterhvert sovnet på armen min. Hadde store problemer med å levere den fra meg igjen.
 

Takk for at du stakk innom bloggen. Velkommen tilbake.

 
Klem
 

Bortskjemt jeg….

Jeg er virkelig det. Tenk, jeg kom på jobb idag og fikk så koselig overraskelse idag.

Skjønne peoner som blomsterbomber. Herlig.

Blomstene fikk jeg sammen med en deilig håndkrem fra l'Occitane pluss verdens søteste notatbok. Se bare hvor søt den er. Helt meg. Hehe

Nå ser det ut til at været snur også. Alle tiders! Kommer tilbake ikveld. Må vise dere den ultrasøte gaven jeg fikk av skjærsten min.

Hei & hopp så lenge.

Jeg vil tilbake!

Brrrr og hei!

En ting kan jeg bare si med en gang. Jeg vil tilbake! Det snø styret som kom i dag var helt feil for meg. Jeg lider ikke akkurat av frydefullhet. Tittet ut av vinduet i dag morges, og hadde mest lyst til å tusle tilbake til sengen. Jeg vil til Sør Frankrike ASAP. Men det går ikke. Får trøste meg med at det blir varmere vær litt uti mai og på neste tur. Nå klarer jeg å uttale dit jeg skal også: Makry-gialos….så beskrivelsen av uttalen på en reiseblogg. Så satt det. Vel, jeg skal egentlig bare ti stille. Det er ikke noe synd på meg.

 Bilde:irenglede

Hvis det snør i morgen, blir jeg direkte sur….tror jeg. Hehe. Jeg synes bursdagsbarn fortjener fint vær, i det minste.

Dried Strawberries Halve or quarter the strawberries (depending on size) and bake in oven at 200 degrees F for 3 hours. These taste amazing, almost like candy and are very healthy for you! Yummy!:  Bilde: Pinterest

Nei, over til noe mer hyggelig enn snøvær. Har du noen gang forsøkt å tørke jordbær i stekeovnen? Du tilsetter ingenting, men legger dem ferdig renset oppå et bakepapir på en stekeplate etter at du har skåret dem i halver eller skiver. De tørkes på 100 grader i 3 timer. Det blir noe av den beste godisen. Jeg har sikret meg info. om tørketider for annen frukt også. Så hvis du vil ha tips om flere, bare gi meg beskjed i kommentarfeltet.

Lite spørsmål til slutt: Hvor ofte liker du at en blogg har nye innlegg? Daglig, flere ganger daglig, annenhver dag? Annet? Dette er jeg veldig nysjerrig på.

Så må du ha en finfin ettermiddag. Plutselig er jeg der igjen.

 

Kræsja urtepoteter til viltgryte

Hei!!

Lyst til å få ut litt frustrasjon mens du tilbereder mat? Da kan du lage kræsja urtepoteter. Til dagens søndagsmiddag falt valget på disse:

Skrubbet disse småpotetene med skallet på. Kokte dem møre. Så spredde jeg dem utover et bakepapir på stekeplate. Så kommer det morsomme. Ta en kjevle, klubbe eller neven for den saks skyld og gi hver av potetene en smell slik ar de ser kræsjet ut. Så sprinkler du over olivenolje, salt og pepper, hakket rosmarin og timian. Stek på 225 grader i ca. 20 min. Godt til alt man kan spise poteter til.

Her i huset var det viltgryte uten spesifikke mål.

Før du letter på lokket, så kan jeg fortelle hva jeg hadde i gryta. Champignoner, hakket og forhåndsstekt, renskav forhåndsstekt sammen med hakket rødløk, 3 stekte baconskiver hakket i småbiter, viltgrønnsaker, 2 bokser creme fraiche, opprevne brunostskiver, salt og pepper. La det putre mens du kræsjer poteter.

Litt beige, men du og du så godt.

Vi var ute på tur i det fine været, trodde vi. Var på tur i solen, da haglet sprutet ned over oss. Hehe Da var det deilig å komme inn.

God kveld til dere, kjente og ukjente.