Endelig Farrah-sko etter mange år!

God kveld, kjære leser!

På 70′ tallet var det en serie på TV, fra USA selvfølgelig, som het Carlie’s Angels. En av hovedrolleinnehaverne var blonde Farrah Fawcett Majors. Et av bildene av henne som verserte på den tiden, var dette:


De fleste snakket om håret, klærne, utseendet. Men jeg, jeg hektet meg fullstendig opp i skoene. De hvite sneakersene fra Nike med rød bølge og blått felt i den hvite sålen. De var umulig å få tak i, og jeg var kjempeskuffet.

Men så, en varkker dag i Oslo by i Bogstadveien hos Lille Vinkel Sko mange mange år senere, stod de midt i utstilllingsvinduet helt tilforlatelig. Jeg var trøtt og i fullt driv på vei til jobb. Måtte gni meg i øynene og se flere ganger, for jeg trodde ikke at det var sant. Farrah-skoene. Er det mulig? Det var for tidlig til at butikken var åpen ennå, så jeg måtte vente helt til lunsjpausen før jeg kunne kjøpe dem til mine. Klokken 11 blank, den dagen, kjaset jeg opp Bogstadveien så fort jeg bare kunne. Tenk om det var siste paret? Kanskje noen andre har kjøpt dem? Kanskje de bare var en del av utstillingen om ’70 talls inspirasjon, og ikke til salgs? Jeg var tørr i munnen.

Har bare dette å si: “Say hello to my new Nike’s!”


Har virkelig praktisert “just do it” helt og holdent.


Så er det bare å stelle dem pent, og prøve å beholde dem så lenge som mulig.

Den som sier at shopping ikke gjør deg lykkelig, har bare handlet i feil butikk!

 

 

På tide å la musa hvile?

Hei på kveldingen!

Har du noen gang tenkt på hva det er du bruker mest i hverdagen? Datamus, kanskje? Nettopp. De fleste av oss er ganske like der. Det er jo et flott hjelpemiddel som bidrar til at vi får brukt våre dataverktøy optimalt. Men hva hvis det begynner å gjøre vondt i skuldrene, eller du opplever å få musearm, kanskje kjenner at nakken strammer seg skikkelig, og spenninger i ryggen gjør så det ser ut som om du har glemt å ta kleshengeren ut av jakken? Hva gjør du da?

Det er ikke usannsynlig at bruk av datamus kombinert med feil arbeidsstilling kan være årsaken. Jo, da er det på tide å gi den musa ferie.

Du lurer kanskje på hva uttrykket musearm betyr? Ikke alle har opplevd å få det. Men, tro meg, du vil merke det ganske tydelig dersom du får musearm. Jeg vil gjerne henvise til en artikkel fra Helsenett som forklarer dette litt nærmere. Noen kaller det også musesyke, men det går ut på det samme.

Artikkelen jeg leste i Helsenett forklarer at musearm ikke er et strengt medisinsk definert syndrom. Begrepet inkluderer alle plager som kan forekomme i forbindelse med gjentatte anstrengelser av muskler, sener, nerver og leddbånd.

Dette forkommer vanligvis innenfor områder som:

– skuldre
– armer
– håndledd
– hender

Det vanligste man reagerer på i forbindelse med musearm er smerter. Man kan også oppleve smerter i nakkeregionen. Smertene vil som regel bli verre ved videre bruk av datamaskin og datamus.

Symptomene varierer etter hvor belastningen er. Felles for alle er at plagene mest sannsynlig skyldes langvarig bruk av datamus.

Hvorfor får man disse smertene og symptomene?

Grunnen er ofta at det er snakk om mye bruk av data/datamus/tastatur, evt. kombinert med feil arbeidsstilling.

Et råd kan være å sørge for å legge inn små pauser fra dataen i løpet av arbeidsdagen. Dette er jo fordi vi ikke skapt for stillestitting, og ihvertfall ikke stillesitting lenge av gangen. Så var det dette med stress. Det kan også se ut til å være en medvirkende del.

Ved presisjonsarbeid med mus holdes håndleddet i en noe unaturlig stilling. I tillegg spenner fingre og fingertupper seg for å trykke ned taster og gripe om musen.

Smerter i muskler i skuldre og underarmer skyldes spenning av muskulaturen over lengre tid. Dette hemmer sirkulasjonen i muskulaturen som kan gi smerter.

Bilderesultat for computermouse armBilde: City of Ergonomics.com

Sjekk ut denne linken:

Rollermouse

Dersom smertene er der, og du trenger ergonomiske alternativer til den vanlige datamusa, så er dette en bra løsning å sjekke ut. Disse alternativene kan bidra til bedre arbeidsstilling og gi en avlastning for de delene av kroppen som belastes unødvendig mye av muse- og databruken. Du kan finne flere rollermouser og mousetrapper som det kan være vel verdt å investere pengene i. Du investerer samtidig i din egen helse, og kroppen din blir god og glad igjen uten smerter. Jeg vet om flere med belastningsproblemer pga. musebruk og feil arbeidsstilling. Mange av dem har med stort hell gått over til en ergonomisk utformet løsning, og har ikke ønsket å gå tilbake til den gamle datamusa igjen.

Her ser du et eksempel på hvordan en ergonomisk rollermouse kan være. Du kan selv gå inn via lenken over og se de forskjellige alternativene du kan velge blant. De kan faktisk utprøves gratis.

Kjekt å vite om, ikke sant? Ikke noe å tape på det. Kan det løse problemet ditt, så hvorfor ikke?

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Ergopartner.no og inneholder produktplassering.

Glemte det nesten helt bort

Heisan, og rett inn på tirsdagen!

Igår sa jeg at dere skulle få se noen småinnkjøp fra de siste dagene. Så nå får jeg forte meg å legge det ut før det går helt i glemmeboken.

Selvfølgelig en blomstrete notatbok og en liten penn pyntet med "diamant" som seg hør og bør en rosablogger. Hehe

Søte små pels pompons som var utstilt festet på et par sneakers i butikken. Her prøver jeg dem på mine nye Bjørn Borg's som jeg ikke har rukket å impregnere ennå. De kan også pynte opp i håret, på vesken, på et armbånd eller kjede. De festes med små clips.

Nusselige, ikke sant.

Så har jeg fått tak i halskjede hvor lenken går gjennom en perle. Så fornøyd. Har det på meg idag. Et par øredobber havnet på mirakuløst vis nedi smykkeposen også.

I tillegg, helt i stil med pomponene, fant jeg også en hvit pelsstrikk til å ha i håret.

Dett var dett.

Slik som dette blir jeg blid av.

Ønsker deg en skikkelig gla'dag idag.

Klem

Herlig lunsj i Florø

Hei & hopp fra Florø!

Da var dagens møtevirksomhet unnagjort. Var så heldig at en hyggelig kollega tok meg med til et kjempekoselig italiensk sted for lunsj.

Sitter på flyplassen og blogger. De to bildene ovenfor er bilder jeg har tatt av brosjyren deres med gulvet på flyplassen under.

Vi hadde kjempefint flyvær over fra Oslo. Var til og med en statsråd med på flyet. Så var det bra nok for henne, så var det bra nok for meg.

Så tilbake til lunsjstedet. Det var en kombinasjon av spisested og butikk. Kjempekoselig. Italiensk ostesmørbrød med salat og både kaffe og Farris. Nommenom.

Ha en fin ettermiddag, alle sammen!

Da bærer det avgårde igjen!

Godmorgen godtfolk!

Ja, da starter uken med en tjenestereise til Vestlandet og ikke utlandet.

Men det er den samme drillen uansett. Kaffen er i hånden, og jeg sipper i meg koffein så jeg holder løpet ut idag. Har noen nye småinnkjøp også, som jeg kan vise dere ikveld.

Bra jeg ikke er redd for å fly. For idag blir det et mindre fly, enn det jeg kjørte hjem i på torsdag. Mandagen starter ned solskinn, så dette må jo bli bra. Akkurat nå sitter jeg ved siden av en trøtt dame med den morsomste snorken jeg har hørt noengang. Hahaha!

Alle må ha en fin mandag!

Klem

Langt inn i deiligheten

Hallo alle!

Lunsjen idag bragte meg langt inn i herligheten. Jeg har hatt innlegg om ferdige mini quiche til lunsj for lenge siden. Dagens kombinasjon var nydelig pluss.

Varmet quichene i ovnen i 10 minutter. Blant annet Meny selger slike. Tilbehøret var sprøstekt bacon, Dulcita tomater, søtpaprika, hvitløksdressing og grønn salat med hvitløkskrutonger.

Glad for besøket ditt.

Nyt dagen!

Irenglede spår

God formiddag på lørdagen!

Først idag skal jeg komme med en liten spådom, og nei, dette er ikke sponset.Jeg har bare på følelsen at denne hatten kommer til å bli vist på veeeldig mange blogger. Blir spennende å se om jeg får rett.

Jeg så den for ca. ett år siden, og holdt på å kjøpe den da, men lot være (vet ikke hvorfor, den er jo kjempekul). Nå er jeg overbevist om at den kommer til å titte frem på blogger over det ganske land. Så får vi se.

Bilde Gina Tricot
Følg med videre idag. Kanskje det kommer noe fristende spisende senere idag. Må kose oss, vet dere.

Bare å titte innom igjen.

 

Glad dag til alle!
 

Vaskebjørn!

Da kom virkeligheten tilbake før jeg fikk sukk for meg. Idag har jeg vært flittig og vasket feiretøy til den store gullmedalje.

Så kofferten er pakket ut, og vaskeløpet har gått mesteparten av dagen idag. Flittig vaskebjørn har jeg vært.

The Trick to Wearing Wrinkle-Free Linen Pants | Cambio

https://no.pinterest.com/pin/429882726913938916/

Tenk så sprøtt; for 14 dager siden så snødde det når vi dro til Gardermoen. Så 14 dager etterpå lander vi på Gardermoen, og det er 19 varmegrader! Litt flaks skal man vel ha.

Da skal jeg nyte helgen før jobbehverdagen slår til på mandag.

Fin fredagskveld til dere, kjære bloggvenner!

Såpeboblehilsen fra meg.

Blodsugermareritt!

Hallo, kjære lesere!

Ingen tvil om at det er fint her på Kreta med late dager, herlig sol, fine omgivelser og hyggelige mennesker. Men det er et skår i gleden som kommer om natten. Nemlig denne jævelen her!

Jeg er overbevist om at den kjører på en annen frekvens enn myggen hjemme. Så fort vi slår av lyset og skal falle til ro, så kommer den. Hva i heiteste skal den inn i øret mitt å summe for? Kan den ikke summe andre steder? Jeg har bumper og røde irriterende klumper både her og der. II natt forsøkte jeg å gjemme meg inne i dynen, men fikk ikke puste. Hva stakk til slutt utenfor? Joda, nesen! Hvor tror du jeg har myggestikk idag? Jadda, midt på!! Mosquitos og mygg skulle ikke finnes. Punktum. Noen som sa souvenirer som man ikke har kjøpt?

Ikke mer….

…. enn dette trenger jeg idag.

Klokken her er 19.35, altså en time frem i forhold til hjemme. Enda stor solen på himmelen og skinner på denne feriegjesten. Om jeg har noe å klage over? Nope!

Solfylt hilsen til dere alle sammen.